Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Aparjodam un Bērziņam labi otrie braucieni, PČ vīru zelts tiek Austrijai

Emils Ozerinskis

Aparjodam un Bērziņam labi otrie braucieni, PČ vīru zelts tiek Austrijai
Gints Bērziņš. Foto: Mareks Gaļinovskis/FIL

Pasaules čempionātā kamaniņu sportā Oberhofā vīriešu sacensībās austrieša Jonasa Mellera triumfs ļāva piebremzēt Vācijas dominanci. Starp Latvijas sportistiem labākais ar piekto vietu bija Kristers Aparjods, bet juniors Kaspars Rinks otrajā braucienā piedzīvoja kritienu.

Noslēdzošā, trešajā sacensību gaisa temperatūra sasniedza astoņus grādus zem nulles, tādējādi vīru sacīkstēm sarūpējot cietāko ledu pasaules čempionāta sacensībām.

Ar otro starta numuru trasē devās pasaules junioru čempions Kaspars Rinks, kurš pirms divām nedēļām starp sava vecuma sportistiem triumfēja gan individuālajās, gan divnieku sacensībās. Savu debiju debiju pasaules čempionātā Rinks piedzīvoja ar samērā sekmīgu braucienu. Latviešu jaunajam sportistam izdevās pielabot trajektoriju taisnē, izvairoties no atsitiena pret apmali. Rinka rezultāts 43,407 deva 17. vietu pirmajā braucienā un ļāva tikt pie otrā piegājiena.

Gints Bērziņš un Kristers Aparjods pirmajā nobraucienā startēja viens pēc otra, bet kļūdas bija samērā līdzīgas, abiem latviešiem esot spiestiem koriģēt kamanu trajektoriju pēc ieejas taisnē. No pirmā brauciena līdera Jonasa Mellera atpaliekot 0,255 sekundes, Aparjods ierindojās sestajā vietā, bet Bērziņš pēc pirmā brauciena atradās 11. pozīcijā.

Uz Rinka apsteigšanu pieteicās sekmīgu otro braucienu aizvadījušais ukrainis Antons Dukāčs, kurš ar starta rāvienu izvirzījās latvietim priekšā. Rinks trasē metās ukraiņu kamaniņu sportistam pakaļ, tomēr vienu no virāžām dubultais pasaules junioru čempions izgāja pārāk vēlu, tiekot izmests no kamanas. Rinka kamana tika apmesta otrādi un kamaniņu sportists šļūca pa trasi ar muguru pa priekšu. Nesasniedzot finišu, Latvijas junioram tika piešķirta rezultāta klasifikācija "finišu nesasniedza".

Bērziņš otro braucienu veica kvalitatīvi, sasniedzot kopējo rezultātu 1:26,050, kas latviešu sportistam ļāva izvirzīt pieteikumu uz iekļūšanu labāko desmitniekā. Pēc Bērziņa startējošais itālis Dominiks Fišnalers pieļāva rupju kļūdu un attapās ar vēderu uz ledus, līdz finiša līnijai netiekot. Arī austrietis Niko Glaišers savu pirmajā braucienā iegūto pārsvaru pār Bērziņu nenosargāja, ļaujot 20 gadus vecajam Latvijas sportistam pasaules čempionātā iegūt devīto vietu.

Latvijas kamaniņu sporta pirmais numurs Aparjods veica lielisku otro braucienu, kļūdams par pirmo, kurš spēja uzlabot Bērziņa sasniegto otrā nobrauciena rezultātu. Sacensību summā Aparjods sasniedza laiku 1:25,772. Tas latvietim ļāva apbraukt austrieti Volfgangu Kindlu. Cerības, ka apsteigts varētu tiks Fēliks Lohs radās pēc vācieša kļūdas trases augšgalā, taču fenomenālā tehnika neļāva Loham zaudēt pozīciju. Noslēguma tabulā Aparjods ierindojās piektajā vietā.

Lai turpinātu neapstrīdamu Vācijas dominanci Obrehofā, Makss Langenhans bija spiests gaidīt uz diviem austriešiem, kuri bija priekšgalā pēc pirmā piegājiena. Davids Glaišers savu pārsvaru nenoturēja, piekāpjoties Langenhanam par 0,017 sekundēm. Tomēr pirms trīs nedēļām Siguldā kamanu salauzušais Jonass Mellers spēja iepriecināt Austrijas izlasi trenējošo Vācijas kamaniņu sporta leģendu Georgu Haklu, spējot noturēties sacensību līderpozīcijā. Mellera triumfs liedza vāciešiem novākt visu zelta medaļu birumu.

Pasaules čempionāts Oberhofā kungiem

V.SportisteValstsLaiks
1.Jonass MellersAustrija1:25.478
2.Makss LangenhansVācija+0.104
3.Dāvids GleišersAustrija+0.121
4.Fēlikss LohsVācija+0.145
5.Kristers AparjodsLatvija+0.294
6.Volfgangs KindlsAustrija+0.429
9.Gints BērziņšLatvija+0.572
Kaspars RinksLatvijaDNF

Piedalījās 31 sportists.

Pasaules čempionāts Oberhofā noslēgsies ar stafetes sacensībām, kas sāksies pulksten 14:40. Tiešraidē kamaniņu sporta sacīkstes vērojamas TV6.

Izmantotie resursi:
https://www.fil-luge.org/

  -4 [+] [-]

, 2023-01-29 13:45, pirms gada
Vakar es taisīju pasaules čempionātu ragavu vilkšanā uz kalna, bez sniega.
Un es kļuvu jau otrkārtējais pasaules čempions.

Komentārā slēpjas dziļa doma, ka tādos nepopularos sporta veidos priekš frīkiem uzvarēt ir vieglāk...

  +2 [+] [-]

, 2023-01-29 13:54, pirms gada
Prieks par austrieša uzvaru un mūsējo lielisko 2 braucienu. Pirmajā 10-niekā 4 austrieši, 4 vācieši un 2 latvieši. 4 dalībnieki no vienas valsts ir par daudz, pārējiem paliek neinteresanti. Gaidām stafeti 14:40

  +2 [+] [-]

, 2023-01-29 13:57, pirms gada
pavisam istais experc rakstīja: Vakar es taisīju pasaules čempionātu ragavu vilkšanā uz kalna, bez sniega.
Un es kļuvu jau otrkārtējais pasaules čempions.

Komentārā slēpjas dziļa doma, ka tādos nepopularos sporta veidos priekš frīkiem uzvarēt ir vieglāk...
nevajag nodarboties ar lietām, kuras tev nepadodas. Šajā gadījumā domu radīšana tev izrādījās pārāk smags process, rezultātā radās kārtējā glupība.

     [+] [-]

, 2023-01-29 14:00, pirms gada
Kādēļ nav biatlonā rezultāts stafetē.

     [+] [-]

, 2023-01-29 14:14, pirms gada
Berzins gan tiesraide varetu nelamaties, butu vel labak.

  +1 [+] [-]

, 2023-01-29 14:33, pirms gada
pavisam istais experc rakstīja: Vakar es taisīju pasaules čempionātu ragavu vilkšanā uz kalna, bez sniega.
Un es kļuvu jau otrkārtējais pasaules čempions.

Komentārā slēpjas dziļa doma, ka tādos nepopularos sporta veidos priekš frīkiem uzvarēt ir vieglāk...
Iesaku izlasīt grāmatu par Dukuriem. Tad varbūt sapratīsi vai vismaz aizdomāsies cik viegli/smagi ir renes sporta veidi un cik daudz darba tas prasa.

     [+] [-]

, 2023-01-29 14:53, pirms gada
pedagogs, psihiologs, bibliotekārs- katrs amats goda vietā

     [+] [-]

, 2023-01-29 15:13, pirms gada
Aldis Br rakstīja: Iesaku izlasīt grāmatu par Dukuriem. Tad varbūt sapratīsi vai vismaz aizdomāsies cik viegli/smagi ir renes sporta veidi un cik daudz darba tas prasa.
neviens nesaka, ka viegli. Bet ja sport piedalās tikai 7 valstis, uzvarēt protams, ka ir vieglak, nekā, ja piedalās 100 valstis.
Matemātika.

     [+] [-]

, 2023-01-29 17:50, pirms gada
pavisam istais experc rakstīja: neviens nesaka, ka viegli. Bet ja sport piedalās tikai 7 valstis, uzvarēt protams, ka ir vieglak, nekā, ja piedalās 100 valstis.
Matemātika.
viņš jau vēstures učuks. Funam līdz matemātikai, kā lidz mēnesim aizlidot