Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Tīruma: "Nav iemesla nokārt degunu"

Jānis Pārums

Tīruma: "Nav iemesla nokārt degunu"
Maija Tīruma
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas kamaniņu braucēja Maija Tīruma, kura sestdien izcīnīja devīto vietu Pasaules kausa pirmajā posmā Īglsas trasē Austrijā, bet svētdien kopā ar komandas biedriem Mārtiņu Rubeni un brāļiem Juri un Andri Šiciem ierindojās piektajā vietā komandu stafetē, portālam Sportacentrs.com sniedza komentāru par sacensībām.

"Ar rezultātu pilnīgi apmierināts gan jau ir tikai tas sportists, kurš tiek apbalvots ar zelta medaļu, bet visiem pārējiem vienmēr var atrast, kur piesieties," Tīruma atklāja, ka īsti gandarīta ar rezultātu nav. "Mani visvairāk neapmierina mans rezultāts startā, kur zaudēju ļoti daudz, bet šādā īsā trasē atvinnēt to ir grūti. Protams, daudz ko ietekmēja divu mēnešu pauze fiziskajos treniņos, bet tās ir lietas, pie kurām šobrīd tiek cītīgi strādāts, lai atgūtu formu uz pasaules čempionātu, kas notiks janvāra beigās."

"Ja tu brauc ar mērķi tikt līdz finišam, tad trase ir viegla, bet, ja brauc, lai iegūtu pēc iespējas labāku rezultātu, tad tas nav nemaz tik viegli. To pierāda arī olimpiskās vicečempiones, austrietes Nīnas Reitmaijeres kritiens otrajā braucienā savā mājas trasē. Mūsu jauniešu gadījumā to [kritienus] var norakstīt arī uz pieredzes trūkumu, jo šie ir pirmie nopietnie mači, kas uzliek papildu slodzi nerviem," par trasi izteicās Latvijas kamaniņu braucēja.

Lūgta novērtēt savu un komandas biedru veikumu komandu sacensībās, Tīruma atbildēja: "Ar braucienu komandu sacensībās esmu apmierināta. Lielu kļūdu nebija, bet rezultātu jau vienmēr gribas labāku. Par trijnieku šoreiz būtu grūti cīnīties, jo itāļiem komandas vājākais posms Sandra Gasparini šodien ir krietni progresējusi un ar itāļiem būs jārēķinās arī nākotnē. Kanādieši šeit arī pērn uzvarēja, vācieši allaž bijuši spēcīgi, tātad komentāri ir lieki."

"Nokārt degunu nav iemesla, sezona ir tikai sākusies, bet uz turpmākajiem posmiem, kā vienmēr, skatos tikai pozitīvi. Galvenais atgūt formu, tad viss būs labi. Kad tas būs? Jābūt uz pasaules čempionātu," piebilda Tīruma, liekot noprast, ka labāko rezultātu no viņas varam gaidīt pasaules meistarsacīkstēs.

  +2 [+] [-]

, 2010-11-28 23:09, pirms 13 gadiem
spēku, izturību un labus startus!