Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā kamaniņu sportā šodien tiks sadalīti trīs medaļu komplekti

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pasaules čempionātā kamaniņu sportā šodien tiks sadalīti trīs medaļu komplekti
Kendija Aparjode. Foto: Mareks Gaļinovskis/FIL

LETA. Šodien Oberhofā, Vācijā, pasaules čempionātā kamaniņu sportā tiks sadalīti trīs medaļu komplekti, par godalgām cīnoties arī Latvijas sportistiem.

Vīriešu divnieku ekipāžām pirmais brauciens būs plkst. 9.40 pēc Latvijas laika, bet otrais plkst. 11.15. Sieviešu divnieku ekipāžām braucieni būs plkst. 10.25 un un plkst. 11.50, bet sieviešu vieninieki trasē dosies plkst.12.45 un plkst. 14.15. Sacensības tiešraidē translēs kanāls TV6.

Latvijas divnieki Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts pirmajā braucienā startēs viens pēc otra jeb ar 12. un 13. numuru no 20 ekipāžām.

Bots/Plūme sezonas veiksmīgāko nogriezni aizvadīja gada pirmajās divās nedēļas nogalēs, kad Siguldā Pasaules kausa posmos vispirms svinēja uzvaru, bet pēc tam izcīnīja sudraba medaļas. Arī Ševics-Mikeļševics/Krasts mājas trasē parādīja vislabākos rezultātus, izcīnot piekto un trešo vietu.

Sieviešu divnieku sacensībās Marta Robežniece/Kitija Bogdanova startēs ar pirmo numuru, Andai Upītei/Sanijai Ozoliņai būs devītais numurs, bet Viktorijai Ziediņai/Selīnai Zvilnai - 13. numurs no 15 ekipāžām.

Sieviešu divniekiem debitējot Pasaules kausā, latvietes nestartēja posmos Ziemeļamerikā, bet Eiropā Upīte/Ozoliņa vispirms bija ceturtās Insbrukā, bet pēc tam pirmās un otrās Siguldā. Pārējās divas Latvijas ekipāžas līdz šim startēja Pasaules kausā junioriem, izcīnot godalgotas pozīcijas.

Vieniniekiem juniorei Frančeskai Bonai būs pirmais numurs, Kendija Aparjode startēs ar 13. numuru, Elīna Ieva Vītola ar 19., bet Sigita Bērziņa - ar 21. numuru 37 kamaniņu braucēju konkurencē.

Šosezon par Latvijas sieviešu komandas pirmo numuru kļuvusi Vītola, kura labākos rezultātus sasniedza arī mājas trasē, Siguldā izcīnot otro un trešo vietu. Oberhofā pieaugušo konkurencē vislabāk startējusi Aparjode, kura pirms divām sezonām šeit izcīnīja trešo vietu.

Svētdien norisināsies sacensības vīriešu vieniniekiem un godalgas tiks dalītas arī komandu stafetē.

Vācijā notiks arī nākamie divi Pasaules kausa posmi - Altenbergā (no 3. līdz 5. februārim) un Vinterbergā (no 10. līdz 12. februārim). Nedēļu vēlāk astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26. februārim.

     [+] [-]

, 2023-01-28 10:48, pirms gada
Drīz otrie braucieni vīriešu divniekiem. Pēc pirmā Bots/Plūme 5. vietā. Tiešraides te: https://play.tv3.lv/lives