Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Cīmanis: "Pirms sezonas plānoto izdarījām"

Jānis Pārums

Cīmanis: "Pirms sezonas plānoto izdarījām"
Pēteris Cīmanis
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas kamaniņu izlases galvenais treneris Pēteris Cīmanis pirms jaunās sezonas ir piesardzīgs - treniņos plānotais ir paveikts, tomēr dažiem sportistiem treniņdarbu iztraucējušas veselības likstas. Cīmanis prognozē, ka pirmajā posmā, iespējams, labāko rezultātu uzrādīs olimpiskie medaļnieki brāļi Šici.

"Uz sagatavošanās posmu skatos divējādi. To, ko plānojām pēc finansiālajām iespējām, izdarījām, taču diemžēl bija savainojumi un slimības, kas dažiem sportistiem liedza pilnvērtīgi gatavoties. Grūti runāt par brāļiem Šiciem, jo Andra operētais plecs vēl nejūtas tik labi, lai varētu braukt uz visiem 100%. Ja starts ir uz 50% atdevi, tad būs kā būs," portālam Sportacentrs.com Cīmanis lika noprast, ka sezonas sākumā nevajadzētu būt pārlieku lielam optimismam.

"Maijai Tīrumai slimības dēļ izkrita treniņu posms septembrī un oktobrī, līdz ar to tas dzēsa arī to ieguldīto darbu, kas bija paveikts vasarā. Pamazām gan Maija sāk atgūties," piebilda Cīmanis. "Maijas māsai Elīzai bija muguras savainojums, taču tagad jau it kā ir labāk un Elīza ir atsākusi braukt. Grūti pateikt, no kuriem sportistiem sezonas sākumā varam gaidīt labus rezultātus, iespējams, no brāļiem [Šiciem], bet tas atkarīgs no tā, cik labs starts viņiem būs."

Pasaules kausa izcīņa kamaniņu sportā sāksies jau piektdien. Piektdien plkst. 11:00 pēc Latvijas laika notiks Nāciju kausa sacensības (vienlaikus kvalifikācija attiecīgajam Pasaules kausa posmam), kurā piedalīsies Maija un Elīza Tīrumas dāmām, Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš kungiem, kā arī Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš un Andrejs Bērze/Uldis Logins divniekos. Cīmanis piebilda, ka Mauriņš startēs šajā posmā, bet pēc tam krās pieredzi junioru sacensībās. Bērze/Logins pieaugušo līmenī ir pirmo sezonu, tāpēc pēc trenera vārdiem "būs jāpaiet diviem, trim gadiem, lai no viņiem varētu sākt gaidīt labus rezultātus".

Pasaules kausa posms Īglsas trasē Austrijā sāksies sestdien plkst. 11:10 ar sieviešu sacensībām, plkst. 13:50 startēs divnieki, svētdien plkst. 11:15 uz starta izies vīrieši, bet plkst. 15:40 norisināsies komandu stafete. Lai kvalificētos Pasaules kausa posmam Nāciju kausā vīriešiem jāiekļūst labāko 17 braucēju pulkā, sievietēm jābūt starp labākajām 14, bet divniekiem – desmitniekā. Vienīgi brāļiem Jurim un Andrim Šiciem nav jāpiedalās kvalifikācijā (Nāciju kausā).