Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Kamaniņu sportisti apņēmības pilni pirms Eiropas čempionāta

Jānis Pārums

Kamaniņu sportisti apņēmības pilni pirms Eiropas čempionāta
Pēteris Cīmanis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pēc 14 gadu pārtraukuma Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) izcīnījusi tiesības rīkot Eiropas čempionāta sacensības, kas no 23.- 24.janvārim notiks Siguldas Bobsleja un kamaniņu trasē. Šīs būs nozīmīgākās kamaniņu sporta sacensības pirms Olimpiskajām spēlēm Vankūverā, tādēļ Siguldā būs iespēja redzēt visus šī sporta veida pasaules līderus. Savu dalību šajās sacensībās apstiprinājuši 108 sportisti (39 vīrieši, 27 sievietes un 21 vīriešu divnieku ekipāža) no 19 valstīm.

2006.gadā sīvā konkurencē ar Vācijas trasēm Latvija izcīnīja tiesības rīkot 2010.gada Eiropas čempionātu kamaniņu sportā. LKSF prezidents Atis Strenga runājot par šo sacensību organizēšanu atzīst, ka „tas ir svarīgi ne tikai kamaniņu sporta saimei, bet arī Latvijai, lai valsts sporta bāze - Siguldas trase paliktu un būtu starptautiskajā apritē. Tāpat svarīgs ir katrs šī pasākuma atbalstītājs un sadarbības partneris.”

Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ar gandarījumu saka, ka pašvaldība un visi saimnieciskie dienesti ir gatavi sagaidīt ciemiņus, aktīvi piedaloties sacensību organizēšanā – tajās piedalīsies skolēni no 19 klasēm, esot par līdzjutējiem katrai konkrētai dalībvalstij, Siguldas novada Mākslu skolas „Baltais flīģelis” audzēkņi ir arī uzvarētāju kausu maketa autori. Bez tam, ar plašu un interesantu kultūras programmu sveiksim visus sacensību atklāšanas parādē, kā arī uzmundrināsim trasē sacensību norises dienās. Siguldieši aicina visus aplūkot 5,5 metrus lielu sniegavīru Svētku laukumā, kas ir gatavots par godu pilsētas viesiem.

Par Swedbank un LKSF ilgo sadarbību Klientu apkalpošanas pārvaldes vadītāja Oksana Sivokobiļska teic: „Latvijas sportisti dod mums to, kas šobrīd emocionāli visvairāk nepieciešams - lepnumu par savu valsti un pārliecību, ka mēs spējam uzvarēt. Latvijas kamaniņu braucēji mūs iedvesmojuši ne tikai ar sportiskajiem sasniegumiem, bet arī sabiedrisko aktivitāti, spēju pārvarēt lielākas un mazākas grūtības ceļā uz izvirzīto mērķi.”

Latvijas izlases galvenais treneris Pēteris Cīmanis, runājot par mūsu komandas gatavību šīm sacensībām, saka: „Šajā sezonā mūsu sportistiem ne pārāk ir veicies pasaules kausa posmos, tāpēc tagad esam apņēmības pilni savās mājās uzrādīt rezultātus Eiropas čempionātā un cīnīties par visaugstākām vietām. Sezona kopumā, protams, ir pakārtota galvenajam startam Olimpiskajās spēlēs.”

Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs Mārtiņš Rubenis, Inārs Kivlenieks, Guntis Rēķis, Maija Tīruma, Anna Orlova, Andris Šics/Juris Šics, Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš, kā arī jaunie sportisti – Maija Linde, Megija Ādamsone, Zintis Šaicāns, Mārtiņš Lozbers, Jānis Mulers, Artūrs Millers un Artūrs Dārznieks/Jānis Plūms.

Eiropas čempionāta programma:

22.janvāris

plkst.14:00 – priekšbraucieni
plkst. 19:00 – atklāšanas ceremonija

23.janvāris

plkst. 9:30 – 1.brauciens sievietēm
plkst. 11:15 – 2.brauciens sievietēm
plkst. 12:30 – 1.brauciens divnieku ekipāžām
plkst. 13:45 – 2.brauciens divnieku ekipāžām

24.janvāris

plkst. 9:40 - 1.brauciens vīriešiem
plkst. 11:30 – 2.brauciens vīriešiem
plkst. 13:45 – komandu stafete

Eiropas čempionāta laikā zvanot uz informācijas tālruni 1188 visiem līdzjutējiem, kuri nevēros sacensības klātienē, pie televīzijas ekrāna vai internetā būs iespēja uzzināt par sasniegtajiem rezultātiem un notikumiem trasē.

Zināšanai

• Siguldā līdz šim kamaniņu sportā ir norisinājies Pasaules čempionāts (2003.gadā), divi Junioru Pasaules čempionāti (1993.gadā un 1998.gadā), Eiropas čempionāts (1996.gadā), Junioru pasaules kauss kamaniņu sportā (2009.gadā) un 19 Pasaules kausa posmi.

• Eiropas čempionāta organizēšanā iesaistīti arī Siguldas Mākslu skolas „Baltais flīģelis”, 7.kursa audzēkņi, kuri izgatavoja sacensību kausu maketus. Čempionāta organizatori izvēlējās četru audzēkņu skices, kuras matēšanas tehnikā tika uzklātas uz 36 sacensību kausiem.

• Lai nodrošinātu čempionāta dalībnieku iespēju iepazīt Siguldu un Latviju, bet novada skolēniem sniegtu iespēju izzināt kamaniņu sportu, iepazīt kādu no dalībvalstīm un piedalīties sacensību norisē, 19 novada skolu klases ir līdzjutēji kādai konkrētai dalībvalsts komandai. Siguldas 1.pamatskolas skolēni sadarbosies ar Austrālijas, Rumānijas, Šveices un Slovākijas sportistiem, Allažu pamatskolas skolēni ar Bulgārijas un Moldovas komandām, Siguldas 3.pamastkolas skolēni atbalstīs Čehijas, Itālijas, Norvēģijas, Slovēnijas un Latvijas sportistus, Mores pamatskola – Polijas komandu, Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni – Gruzijas, Vācijas, Krievijas un Taipejas pārstāvjus, bet Siguldas 2.visusskolas skolēni būs līdzjutēji Austrijas, Francijas un Ukrainas sportistiem.

Sagatavoja:
Marita Vilciņa

  -1 [+] [-]

, 2010-01-21 22:00, pirms 14 gadiem
Pa ltv 7 radis??