Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Ševics-Mikeļševics/Krasts izcīna otro vienu Nāciju kausā, Aparjode ceturtājā pozīcijā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ševics-Mikeļševics/Krasts izcīna otro vienu Nāciju kausā, Aparjode ceturtājā pozīcijā
No kreisās: Ševics-Mikeļševics un Krasts. Foto: L. Krasta personīgais arhīvs

LETA. Kamaniņbraucēji Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts ceturtdien Nāciju kausa izcīņas sacensībās Visleras trasē Kanādā divniekos izcīnīja otro vietu, bet Kendija Aparjode bija ceturtā, latviešiem kvalificējoties Pasaules kausa otrajam posmam.

Vīriešu ekipāžu konkurencē starp četriem pāriem Ševics-Mikeļševics/Krasts izcīnīja sudraba godalgu, mājiniekiem Devinam Vardropam/Kolam Antonijam Zajanskim piekāpjoties par 0,711 sekundēm.

Tikmēr sieviešu konkurencē Aparjodei ceturtā vieta no 25 startējušām sportistēm.

Ātrākā ar rezultātu 38,856 sekundes bija vāciete Dajana Aitbergere, kuri 0,114 sekundes zaudēja austriete Liza Šulte, bet bronzu izcīnīja vēl viena Vācijas sportiste Merle Frābele, kura no uzvarētājas atpalika 0,124 sekundes.

Aparjodi no trešās vietas šķita 0,042 sekundes.

Pārējie Latvijas sportisti - Kristers Aparjods, Gints Bērziņš, Elīna Ieva Vītola,

Sigita Bērziņa un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme - vietu Pasaules kausa posmā jau bija nodrošinājuši. Savukārt sieviešu divnieks Anda Upīte/Sanija Ozoliņa uz Ziemeļamerikas pasaules kausa posmiem nedevās.

Šodien Pasaules kausa posmā uz starta dosies un par godalgām cīnīsies vīrieši un sievietes, tajā skaitā arī pieci Latvijas sportisti - Gints Bērziņš, Kristers Aparjods, Elīna Ieva Vītola, Sigita Bērziņa un Kendija Aparjode. Savukārt sestdien startēs divnieku ekipāžas un notiks komandu stafete.

Šovakar sacensības vīriešu vieniniekiem sāksies plkst.23.00 pēc Latvijas laika, bet sievietes uz starta izies plkst.02.00 naktī. Tiešraidē tās varēs redzēt kanālā TV6.

Izmantotie resursi:
LETA