Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Latvijas kamaniņu braucēji Pasaules kausa posmā Altenbergā cīnās par medaļām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas kamaniņu braucēji Pasaules kausa posmā Altenbergā cīnās par medaļām
Roberts Plūme un Mārtiņš Bots. Foto: Mareks Gaļinovskis/FIL

LETA. Šodien ar trīs sacensībām Altenbergas trasē Vācijā sāksies Pasaules kausa kamaniņu sportā sezonas sestais posms.

Sacensības sāksies plkst. 10 pēc Latvijas laika ar vīriešu divnieku ekipāžu pirmo braucienu, bet otrais brauciens būs plkst.11.40. Pasaules kausa sacensības tiešraidē translē kanāls TV6.

Latviju pārstāvēs Mārtiņš Bots/Roberts Plūme un Eduards Ševics-Mikeļševics/Lūkass Krasts, kuri startēs ar 19. un 14. numuru 19 ekipāžu konkurencē.

Sieviešu divniekiem braucieni notiks plkst.10. 45 un plkst. 12.25. Anda Upīte/Sanija Ozoliņa startēs ar sesto numuru, bet Nāciju kausā otro vietu izcīnījušās Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna - ar otro numuru. Sacensībās startēs vien 11 ekipāžas.

Sestdien sacentīsies arī sievietes vieninieku sacensībās, braucienus aizvadot plkst. 13.15 un plkst. 14.40. Kendija Aparjode startēs ar 19. numuru, Sigita Bērziņa - ar 28., bet Elīna Ieva Vītola trasē dosies kā pēdējā ar 30. numuru. Nāciju kausā startēja Frančeska Bona, kura nekvalificējās pamatsacensībām.

Bots/Plūme sezonas veiksmīgāko nogriezni aizvadīja gada pirmajās divās nedēļas nogalēs, kad Siguldā Pasaules kausa posmos vispirms svinēja uzvaru, bet pēc tam izcīnīja sudraba medaļas. Arī Ševics-Mikeļševics/Krasts mājas trasē parādīja vislabākos rezultātus, izcīnot piekto un trešo vietu.

Kopvērtējumā pirms sezonas pēdējā nogriežņa Bots/Plūme ar 455 punktiem ir trešie, pirmajam trijniekam zaudējot nieka piecus punktus, kamēr pirmo vietu ar 529 punktiem ieņem vācieši Tobiass Vendls/Tobiass Arlts. Ševics-Mikeļševics/Krasts tikuši pie 260 punktiem un ir devītie.

Sieviešu divniekiem debitējot Pasaules kausā, latvietes nestartēja posmos Ziemeļamerikā, bet Eiropā Upīte/Ozoliņa vispirms bija ceturtās Insbrukā un pēc tam pirmās un otrās Siguldā. Titulētās juniores Ziediņa/Zvilna šodien debitēs Pasaules kausā.

Šajā ieskaitē Pasaules kausā punktus krājušas tikai 12 ekipāžas. Upīte/Ozoliņa ar 315 punktiem ir piektās, bet pirmajā pozīcijā ar 600 punktiem ir itālietes Andrea Fetere/Mariona Oberhofere.

Šosezon par Latvijas sieviešu komandas pirmo numuru kļuvusi Vītola, kura labākos rezultātus sasniedza arī mājas trasē, Siguldā izcīnot otro un trešo vietu, bet pasaules čempionātā visaugstāk - astotajā pozīcijā - bija Aparjode.

Vītolai 310 punkti Pasaules kausa kopvērtējumā dod sesto vietu, Aparjode ar 205 punktiem ir 14., bet Bērziņa ar 198 punktiem - 16., kamēr Bonai desmit punkti dod 41. pozīciju. Pirmajā vietā ar 512 punktiem ir vāciete Dajana Eitbergere, kura tuvāko sekotāju, savu tautieti Jūliju Taubicu apsteidz par pieciem punktiem.

Altenbergā startēt pieteikušies 144 sportisti no 20 valstīm - 41 sieviete, 33 vīrieši, 14 sieviešu ekipāžas un 21 vīriešu divnieks.

Pasaules kausa sacensībās sestdien sacentīsies vīriešu un sieviešu divnieki, kā arī sieviešu vieninieki, bet svētdien trasē dosies vīrieši vieniniekos, kā arī tiks aizvadīta komandu stafete.

Vācijā notiks arī nākamais Pasaules kausa posms, sportistiem no 10. līdz 12. februārim sacenšoties Vinterbergā. Nedēļu vēlāk astotais posms notiks Šveices trasē Sanktmoricā, bet sezonas noslēgums iecerēts nedēļu vēlāk Vinterbergā, kur sportisti atkārtoti sacentīsies no 24. līdz 26. februārim.