Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Uz stundu pārtrauktajās Eiropas kausa sacensībās Cipulim devītā vieta, Kalenda trīs vietas zemāk

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Uz stundu pārtrauktajās Eiropas kausa sacensībās Cipulim devītā vieta, Kalenda trīs vietas zemāk
Latvijas bobslejists Emīls Cipulis. Foto: AP/Scanpix

Šodien Vācijas Altenbergas trasē notika Eiropas kausa trešais posms bobslejā. Divu braucienu kopsummā labākais no latviešiem izrādījās Emīls Cipulis kopā ar Matīsu Mikni, kuri ieņēma devīto vietu. Jēkaba Kalendas pilotētais divnieks finišēja trīs vietas zemāk. Pirmā brauciena laikā pēc vienas no britu ekipāžas kritiena sacensības tika pārtrauktas uz stundu.

Šodien Vācijas Altenbergas trasē notika trešais Eiropas kausa posms bobslejā, šoreiz piedaloties divnieka ekipāžām. Uz starta devās 24 ekipāžas, bet finišu sasniegt izdevās 22. Divas britu ekipāžas piedzīvoja kritienu, viena no tām (Džons Stenbridžs/Kajs Alasdeirs) pirmā brauciena laikā visnotaļ nopietni. Kā ziņo Latvijas Bobsleja un skeletona federācija, tika izsaukta ārkārtas medicīniskā dienesta helikopteri un sacensības uz stundu tika pārtrauktas.

Par sacensību uzvarētāju kļuva vācieša Adama Amoura pilotētais divnieks. Viņš par 0.07 sekundēm apsteidza itāli Patriku Baumgartneru, bet par 0.37 sekundēm tautieti Maksimiliānu Ilmanu. Labākais no latviešiem bija Emīls Cipulis, kurš kopā ar Matīsu Mikni finišēja devītajā vietā. Abos braucienos abiem padevās otrs labākais starts, bet kļūmes trasē neļāva ierindoties augstākā pozīcijā.

Cits pilots, Jēkabs Kalenda kopā ar Ivo Danu Kleinbergu, finišēja trīs vietas zemāk par Cipuli - 12. pozīcijā. Pirmajā braucienā viņš finišēja uzreiz aiz Cipuļa, desmitajā vietā, bet neveiksmīgs izrādījās otrais brauciens, kurā uzrādīts 14. ātrākais laiks un zaudētas divas pozīcijas.

Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis pēc pirmā brauciena novērtēja latviešu sniegumu: "Pat grūti teikt par tiem kritieniem, treniņos jau arī krita, bet tā ir Altenbergas ikdiena. Šodien tomēr daudz vairāk un turklāt arī smagi, ja jau helihopters pat ir klāt. Visu pārtrauca, mums arī bija neziņa, kas notiks tālāk. Par braukšanu pirmajā – jā, Cipuļa ekipāža stipri trāpīja apmalē jau pēc starta, pēc tam vēl dažas nianses. Par Kalendu varu teikt, ka kopumā godam, ņemot vērā tos viņa kritienus iepriekš treniņos.”

Rīt tajā pašā Altenbergas trasē gaidāms vēl viens Eiropas kausa posms divniekos, bet nedēļas nogalē, piektdien un sestdien, norisināsies sacensības četriniekos.

Eiropas kausa posms bobslejā Altenbergā

V.DivnieksValstsLaiks
1.A.Amours/B.ErtelsVācija1:52.00
2.P.Baumgartners/E.FantaziniItālija+0.07
3.M.Ilmans/F.VobetoVācija+0.37
4.M.Tentea/N.DaroziRumānija+0.73
4.H.Hanihofers/I.AmoursVācija+0.73
6.D.Dvoržāks/D.BurešsČehija+0.98
7.L.Zerns/M.KosoksVācija+1.01
8.M.Variola/H.ObouItālija+1.17
9.E.Cipulis/M.MiknisLatvija+1:30
10.N.Andrei/M.KalanceaRumānija+168
12.J.Kalenda/I.KleinbergsLatvija+2.22

Izmantotie resursi:
https://bobslejs.lv/raksts/arkartas...
https://www.ibsf.org/en/component/e...

     [+] [-]

, 2022-11-28 16:09, pirms 2 gadiem
Kas šodien sacensības notika? Tik labi starti, bet leja nekāda, tie bobi ārā jāmet un lai Jānis Skrastiņš jaunus uztaisa. Braucieni jau labi, bet vienkārši neslīd, NESLĪD es saku.
Es gan to nezināju, bet sportacentrs.dik noteikti zināja ka notiek šodien mači un bija grūti vakar ielikt kādu rakstu par bobslejistiem. Nekas, sāksies kamaniņas, tad jau sāksies pelnrušķītes stāsts #part2

Ir kāda informācija, kas notiks rītdien, kas ko stums?

     [+] [-]

, 2022-11-28 17:49, pirms 2 gadiem
Asfalta grauzējs rakstīja: Kas šodien sacensības notika? Tik labi starti, bet leja nekāda, tie bobi ārā jāmet un lai Jānis Skrastiņš jaunus uztaisa. Braucieni jau labi, bet vienkārši neslīd, NESLĪD es saku.
Es gan to nezināju, bet sportacentrs.dik noteikti zināja ka notiek šodien mači un bija grūti vakar ielikt kādu rakstu par bobslejistiem. Nekas, sāksies kamaniņas, tad jau sāksies pelnrušķītes stāsts #part2

Ir kāda informācija, kas notiks rītdien, kas ko stums?
Jā, tas skumji, ka SC nav renes entuziasta. Atšķirībā no amerikāņu futbola un E-sporta.

Nu pašvaki rezultāti tomēr Cipulim šodien...

Altenberga laikam ir Amoura mājas trase. Bet nu čalis baigi jaudīgais startā, varbūt uzlēcošā zvaigzne.

https://www.ibsf.org/en/athletes/at...

Paskatījos skeletona Eiropas kausa dalībnieku sarakstu. Mūsu jauno censoņu nav. Tikai igauniete Zunte.

     [+] [-]

, 2022-11-28 19:48, pirms 2 gadiem
Jaunajiem skeletona censoņiem skolas laiks, jābeidz pirmais semestris. Pēc vidusskolas, studiju laikā, tad var divus mēnešus ziemā dzīvot pa trasēm. Un censoņu daudz, labāko pusi vest uz EK un ortu pusi atstāt mājās - arī nevar - tik daudz treneru nav. Zuntei te ir jābrauc lai savāktu astoņus posmus ieskaites punktiem par tikšanu uz PK nākamajā sezonā. Uz DKorejas ICC posmu diezvai brauks.