Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Ķibermanis mēģinās sastādīt konkurenci vāciešiem arī četriniekos

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Ķibermanis mēģinās sastādīt konkurenci vāciešiem arī četriniekos
PČ ikoniskākais brīdis līdz šim - Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis dalās sajūsmā ar Vācijas pilotu Johannesu Lohneru par bronzu divniekos. Foto: AP/Scanpix

Oskara Ķibermaņa un Oskara Melbārža četrinieku ekipāžas sestdien un svētdien dosies uz starta Altenbergas trasē Vācijā notiekošajā pasaules čempionātā. Bobslejistiem tās būs pēdējās sacensības šosezon. Pirmais brauciens paredzēts sestdien pulksten 14:30, un tiešraidē čempionātu pārraidīs LTV7.

Oskara Ķibermaņa četrinieku ekipāžas sastāvā neilgi pirms pasaules čempionāta sākuma notikušas neplānotas izmaiņas. Cirkšņa savainojuma dēļ no ierindas izkritis ekipāžas pieredzējušākais stūmējs, olimpiskais čempions Arvis Vilkaste, kura vietu Ķibermaņa kamanās kopā ar ierastajiem stūmējiem Matīsu Mikni un Lauri Kaufmani ieņems Dāvis Spriņģis.

Savukārt Oskars Melbārdis startēs ar stūmējiem Edgaru Nemmi, Intaru Dambi un Edgaru Pirogu. Latvijai pasaules čempionātā bija garantēta vieta divām četrinieku ekipāžām. Par iespēju startēt konkurēja Melbārdis un Ralfs Bērziņš, taču pēc divnieku sacensībām izlases galvenais treneris Sandis Prūsis paziņoja, ka izvēle kritusi uz pieredzējušāko pilotu. “Divniekos Melbārdim bija četri labi braucieni, tagad jādod iespēja atgūt iemaņas arī četriniekos, lai nākamo sezonu uzreiz varētu sākt Pasaules kausā,” savu izvēli skaidroja treneris.

Pagājušonedēļ divnieku sacensībās Ķibermanis pierādīja, ka šobrīd ir galvenais konkurents Vācijas bobslejistiem cīņā par medaļām – Ķibermaņa un Mikņa ekipāža izcīnīja pasaules čempionāta sudraba godalgas. Divniekos latvieši arī bija vienīgie, kuri spēja sastādīt reālu konkurenci četrām mājinieku ekipāžām. Četriniekos gan Vāciju pārstāvēs trīs – Frančesko Frīdriha, Johannesa Lohnera un Niko Valtera – ekipāžas.

Pirmais brauciens paredzēts 14:30 pēc Latvijas laika. Ķibermaņa ekipāžai ticis septītais starta numurs, Melbārža vīriem – 19.

Latvijas bobslejistu starti PČ Altenbergā

DatumsLaiks (LV)Sacensības
22.02.12:30Divnieki (1. un 2. brauciens)
23.02.15:30Divnieki (3. un 4. brauciens)
29.02.14:30Četrinieki (1. un 2. brauciens)
01.03.14:00Četrinieki (3. un 4. brauciens)

Aizvadītajā PK sezonā Ķibermanis četriniekos kopvērtējumā ieņēma ceturto vietu, paliekot aiz Frīdriha, Lohnera un Džastina Kripsa. Kanādietis bija negaidīti vājš pagājušonedēļ divniekos, nespējot iekļūt pat labāko desmitniekā. Ķibermanis šosezon četriniekos četri pjedestāli – labāko rezultātu, otro vietu, sasniedzot Leikplesidas un Sanktmoricas trasēs. Ja divniekos PK kopvērtējuma uzvarētāja Frīdriha pārsvars pār tuvāko sekotāju bija milzīgs, tad četriniekos situācija bija krietni līdzvērtīgāka – Lohners, kurš Vinterbergā gada sākumā izcīnīja Eiropas čempiona titulu, no tautieša atpalika tikai 37 punktus. Interesanti, ka triumfs EČ Lohneram arī ir vienīgā uzvara šosezon pie četrinieka stūres – Kripsa rēķinā trīs uzvaras, bet Frīdriha – četras.

Gluži kā divniekos, arī četriniekos Melbārdis Eiropas kausa kopvērtējumā ieņēma otro vietu. Tiesa, titulētākajam Latvijas bobslejistam atgriešanās sezonā tā arī neizdevās ne reizes kāpt uz goda pjedestāla – augstākā vieta, piektā, sasniegta tieši pasaules čempionāta norises vietā Altenbergā EK sezonas otrajā posmā.

PK bobslejā četriniekiem, 2019./20. gada sezonas kalendārs

DatumsTraseUzvarētājs
14.12.Leikplesida (ASV)Dž. Kripss (Kanāda)
15.12.Leikplesida (ASV)Dž. Kripss (Kanāda)
3.01.Vinterberga (Vācija)F. Frīdrihs (Vācija)
4.01.EČ Vinterberga (Vācija)J. Lohners (Vācija)
12.01.Laplaņa (Francija)F. Frīdrihs (Vācija)
19.01.Īglsa (Austrija)F. Frīdrihs (Vācija)
26.01.Kēnigszē (Vācija)F. Frīdrihs (Vācija)
02.02.Sanktmorica (Šveice)Dž. Kripss (Kanāda)
29.02.-01.03.PČ Altenberga (Vācija)

Četrinieku sacensībās PK izcīņas ietvaros Altenbergā 27 gadus vecais Ķibermanis kāpis uz goda pjedestāla jau divus gadus pēc kārtas – 2017./18. gada sezonā izcīnīta bronza, bet pagājušosezon rencēnieša ekipāžai sudrabs. Ja Ķibermanim Altenberga bijusi viena no parocīgākajām trasēm, tad Melbārdim tieši pretēji – četriniekos piecus gadus par Ķibermani vecākajam pilotam ir tikai viens goda pjedestāls, 2015./16. gada sezonas sākumā Altenbergā izcīnot otro vietu.

Pagājušosezon Altenbergā notikušajā PK posmā triumfēja Frīdrihs, kurš aizvadītajā nedēļas nogalē sasniedza vēsturisku panākumu, kļūstot par pirmo pilotu, kurš triumfējis sešos pasaules čempionātos pēc kārtas. Protams, ka vācietis būs galvenais favorīts arī tagad, tomēr, ja divniekos Frīdriha pārsvars bija milzīgs, tad četriniekos prognozējama krietni sīvāka konkurence. Par zeltu būs gatavi cīnīties arī Lohners ar Valteru – trases mājinieks noteikti gribēs reabilitēties par sāpīgo neveiksmi divniekos, kad ar Ķibermaņa palīdzību ceturtajā braucienā palika bez medaļas.

Divi Latvijas šā brīža vadošās ekipāžas dalībnieki – Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis Altenbergā uz starta dosies pasaules vicečempionu statusā. Pagājušogad Vistlerā kopā ar Arvi Vilkasti un Jāni Strengu latviešu četrinieks izcīnīja sudraba godalgas, piekāpjoties Frīdriham un trešajā vietā atstājot Kripsu.

Oskars Melbārdis savā karjerā ticis pie trim pasaules čempionātu godalgām četriniekos. 2016. gadā Īglsā ar Vilkasti, Strengu un Daumantu Dreiškenu Melbārdis kļuva par pasaules čempionu, bet gadu iepriekš šī ekipāža Vinterbergā tika pie bronzas. Savukārt savu pirmo PČ godalgu valmierietis izcīnīja 2009. gadā Leikplesidā, būdams viens no Jāņa Miņina ekipāžas stūmējiem. Zīmīgi, ka toreiz kopā ar Melbārdi un Dreiškenu Miņina kamanas iestūma Intars Dambis – alūksnietis startēs plecu pie pleca ar Melbārdi arī šoreiz.

Iepriekšējo piecu čempionātu medaļnieki

GadsTrase1. vieta2. vieta3. vieta
2019.VistleraF. Frīdrihs/K. Bauers/M. Grotkops/T. Margiss (GER)O. Ķibermanis/M. Miknis/A. Vilkaste/J. Strenga (LAT)Dž. Kripss/R. Sommers /K. Stounss/B. Koukvels (CAN)
2017.KēnigszēF. Frīdrihs/K. Bauers/M. Grotkops/T. Margiss (GER); J. Lohners/M. Kagerhubers/Dž. Blūms/K. Rasps (GER)-N. Valters/K. Kuske/K. Korona/E. Franke (GER)
2016.ĪglsaO. Melbārdis/D. Dreiškens/A. Vilkaste/J. Strenga (LAT)F. Frīdrihs/K. Bauers/G. Bermbahs/T. Margiss (GER)R. Peters/B. Van Der Zīde/T. Āmrains/S. Frīdli (SUI)
2015.VinterbergaM. Ārndts/A. Rūdigers/K. Korona/B. Hebers (GER)N. Valters/A. Bredo/M. Hūbenbekers/K. Pozers (GER)O. Melbārdis/D. Dreiškens/A. Vilkaste/J. Strenga (LAT)
2013.SanktmoricaM. Ārndts/M. Hūbenbekers/M. Rūdigers/M. Puce (GER)A. Zubkovs/A. Ņegodailo/D. Truņenkovs/M. Mokrusovs (RUS)S. Holkombs/Dž. Olsens/S. Lengtons/K. Tomaševičs (USA)

     [+] [-]

, 2020-02-28 19:28, pirms 4 gadiem
Kas ar otro Korejieti notika , ka nestartē un kapēc abas ķīniešu ekipāžas nestartēs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2020-02-28 20:13, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Kas ar otro Korejieti notika , ka nestartē un kapēc abas ķīniešu ekipāžas nestartēs?
Suks jau 2niekos nestartēja..

     [+] [-]

, 2020-02-28 20:17, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Kas ar otro Korejieti notika , ka nestartē un kapēc abas ķīniešu ekipāžas nestartēs?
Cik sapratu Sukam, laikam treniņos kritiens, pēc kura nestartēja jau divniekos. Par ķīniešiem nezinu

     [+] [-]

, 2020-02-28 20:17, pirms 4 gadiem
aij,žel,ka Melbārdi neielozēja šoreiz sākumā...būs vien jākārpās uz augšu atkal no padsmitajām vietām

dodu max 9.v
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2020-02-28 20:29, pirms 4 gadiem
EriksVil rakstīja: Cik sapratu Sukam, laikam treniņos kritiens, pēc kura nestartēja jau divniekos. Par ķīniešiem nezinu
Pilotam trauma, citādi baigi dīvaini , ka nestartē šie vēl pie tam vai šie būtu tik 3 stūmējus pieteikuši PČ?
Ar tie Ķiniešiem ar tāda dīvaina sìtuācija, līderu divniekam DNS pirms trešā brauciena un tagad vēl abi divi nestartē četriniekos. Ka tik šie nezin , ka OS ir atceltas viņu mājās

  +1 [+] [-]

, 2020-02-28 20:30, pirms 4 gadiem
ice F-1 rakstīja: aij,žel,ka Melbārdi neielozēja šoreiz sākumā...būs vien jākārpās uz augšu atkal no padsmitajām vietām

dodu max 9.v
TOP 6 būs

     [+] [-]

, 2020-02-28 20:44, pirms 4 gadiem
comon88 rakstīja: Ka tik šie nezin , ka OS ir atceltas viņu mājās
Tu ko

Rīt būs siltāks, Ercgebirgē ap +6, pie Bōdenzē - 16
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja