Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis pieliek punktu sportista karjerai

Olimpiskais čempions Oskars Melbārdis pieliek punktu sportista karjerai
Oskars Melbārdis. Foto: Reuters/Scanpix

Soču olimpisko spēļu čempions un kopā trīs olimpisko medaļu īpašnieks Oskars Melbārdis savos sociālajos tīklos apstiprinājis, ka pienācis laiks, "kad man savi profesionālie sporta apavi jākarina uz sienā iesistas nagliņas" un 33 gadu vecumā jānoslēdz panākumiem bagātā bobslejista karjera, kuras otro pusi apgrūtināja nopietnas traumas.

"Mīļie līdzjutēji! Šis lēmums nav nācis ne viegli, ne ātri, bet tas brīdis ir pienācis, kad man savi profesionālie sporta apavi jākarina uz sienā iesistas nagliņas. Man ir bijusi tā lieliskā iespēja darīt to, ko mīlu un izbaudīt uzvaras saldo garšu un pārdzīvot sāpīgus zaudējumus kopā ar jums," raksta Oskars Melbārdis.

"Gribas teikt milzīgu paldies manai sporta skolotājai Mārītei Bisniecei un manai pirmajai trenerei Baibai Kaufmanei, kuras mani ievirzīja sportā." cieņu saviem jaunības treneriem izrādīja Melbārdis. "Noteikti bez Murjāņu sporta ģimnāzijas rūdījuma, skolotājiem un trenera Andreja Iecelnieka padomiem nebūtu ticis necik tālu. Paldies par pirmajiem soļiem, iepazīstot bobsleja trasi Siguldā, Jānim Ķipuram, Zintim Ekmanim un Mārim Poikānam. Paldies Sandim Prūsim, ka noticēja manām spējām un nenoguris dalījās savās zināšanās, neļaujot pazaudēt mērķi un motivāciju. Padies Jāņiem- tam, kas Ozols par fizuku un tam, kas Kaupe par fiziskās un garīgās veselības uzfrišināšanu. Un, protams, fizioterapeitam Arnim Noveičukam, kurš ir spējis mani uzstutēt atpakaļ uz kājām un joprojām pacietīgi strādā pie manas veselības atgūšanas."

"Un nu laiks vīriem, kuri man palīdzējuši sasniegt tos mērķus, kurus es sev izvirzīju," savus komandas biedrus Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu izcēla Melbārdis. "Veči- bez jums nekas nebūtu sanācis. Man bija liels gods startēt ar jums un redzēt jūsu degošās acis, neatlaidīgo attieksmi un just vēlmi sēsties aiz manis bobā arī pēc kritieniem, lai sasniegtu virsotni."

"Vislielākais atbalsts, dalot asaras priekos un bēdās ir bijis no ģimenes un radiem, tāpēc par viņu ieguldījumu un atbalstu mana sportista karjeras laikā vislielākais paldies! Paldies Jums!" savu paziņojumu noslēdza Melbārdis.

Jau iepriekš tika ziņots, ka, visticamāk, Pekinas olimpiskās spēles ies secen Soču olimpiskajam čempionam Oskaram Melbārdim, kuram vasarā tika veikta muguras operācija.

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis intervijā ''Sportacentrs.com'' atklāja, ka tiks uzklausīti ārstu padomi un pauda gatavību iesaistīt Melbārdi komandas darbā, ja sportists lems noslēgt sportista karjeru.

Melbārdis savā bobslejista karjerā ieguva trīs olimpiskās medaļas – Soču zeltu četriniekos, Soču bronzu divniekos un Phjončhanas bronzu divniekos. Viņa rēķinā arī pasaules čempiona tituls 2016. gadā un kopā četras PČ medaļas, kā arī piecas medaļas Eiropas čempionātos. Melbārdis arī divas reizes triumfējis Pasaules kausa izcīņas sezonas kopvērtējumā.

Melbārdis savu bobslejista karjeru sāka kā stūmējs, bet kopš 2010. gada startēja kā pilots un šajā statusā viņš PK posmos uzvarējis 13 reizes un kopā 35 reizes kāpis uz PK posma goda pjedestāla.


, 2021-10-26 21:03, pirms 3 gadiem
Paldies, Osi! Legend 💪💪💪
, 2021-10-26 21:05, pirms 3 gadiem
Oskar....un faniem...līdzjutējiem,kuri brauca uz Eiropas posmiem....
, 2021-10-26 21:08, pirms 3 gadiem
Paldies, Oskar.
, 2021-10-26 21:21, pirms 3 gadiem
Paldies, Osi, un veiksmi turpmākajās gaitās! Latvijas bobslejā esi atstājis vislielāko nospiedumu uz mūžu!
, 2021-10-26 21:22, pirms 3 gadiem
Žēl, ka beigas sanāca šādas, bet visu cieņu tik un tā!
, 2021-10-26 21:39, pirms 3 gadiem
Visu cieņu! Labi zinu, ko tas nozīmē sportistam katru rītu ar sāpēm kāpt no gultas un mēģināt sevi iekustināt un startēt uz blokadēm.
Kas satrauc, tie ir Latvijas vadošo sportistu pēdējā laika regulārās problēmas pēc modernās medicīnas veiktajām operācijām.
Varbūt lielais traumu speciālists no ARS vairs lāgā nesaredz, ko griež? Olimpiskajai komitejai taču naudas, kā spaļu, lai varētu labākajiem nodrošināt ārstēšanos ārzemēs?
, 2021-10-26 21:39, pirms 3 gadiem
Manā skatījumā labākais bobsleja pilots Latvijas vēsturē. Visu cieņu, paldies par savu ieguldījumu sportā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-10-26 21:45, pirms 3 gadiem
Bauskas aluss rakstīja: Nodevējs, cerams būs atvadu brauciens kur izlidos ārpus trases, par nodevību
Ceru, ka tu no kovida neatveseļosies
, 2021-10-26 21:56, pirms 3 gadiem
Bija gods līdzijust!
, 2021-10-26 21:56, pirms 3 gadiem
Nu davai, vēl kādus sešus rakstus līdz nedeļas beigām...
, 2021-10-26 22:01, pirms 3 gadiem
Osi, paldies par spilgtajām emocijām, kuras sagādāji mums - bobsleja līdzjutējiem! Daudz titulu un pjedestālu! Lai veiksme un izdošanās tālākajās dzīves gaitās!
, 2021-10-26 22:02, pirms 3 gadiem
Respect,Oskar!Paldies Tev par lielisko karjeru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-10-26 22:17, pirms 3 gadiem
Paldies, Oskar, par visiem tiem prieka mirkļiem, kurus tu mums sniedzi!👍👌
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-10-26 22:22, pirms 3 gadiem
Osim respekts!
, 2021-10-26 23:57, pirms 3 gadiem
Noņemu cepuri Oša priekšā. Tiešām lielisks pilots. Tās emocijas, ko sniedzi- bija vienreizējas. Veselību tev!
, 2021-10-27 08:58, pirms 3 gadiem
Visu cieņu, paldies tev lielais Osi💯
, 2021-10-27 10:00, pirms 2 gadiem
Kāds varētu pasekot līdzi tiem komentāriem un nobanot un izdzēst tos debilos komentārus.

Paldies, Oskar, par ieguldīto darbu, vienmēr atcerēšos ar lieliskajiem sasniegumiem. Tagad veiksmi jaunajos dzīves līkločos! 👍
, 2021-10-27 10:16, pirms 2 gadiem
lai laba veseliba
, 2021-10-27 13:32, pirms 2 gadiem
Paldies!Noteikti jāievelk elpa un pēc laiciņa jāturpina kā trenerim! Otrs tāds pilots tik drīz bobslejā nebūs Latvijai!Bet dzīve nav bobslejs vien!

P.S. Arī sēžot kamanās un nestumjot tās vērtējot 10 posmus pēc rezultātiem, lielais Osis būtu top2 Latvijas pilots!
, 2021-10-27 21:16, pirms 2 gadiem
Paldies Lielajam Oskaram! Tagad laiks Mazajam Oskaram - Ķibim. Bet Valmierā tikai loģiski būtu uzbūvēt bobsleja starta estakādi - Daliņam stadions un Štrombim BMX trase taču ir...
, 2021-10-27 22:16, pirms 2 gadiem
Pievienojies mums Telegram - https://t.me/likmeslv
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix
16

Nokritušo Cipuli izglābj brauciena anulēšana – PK kopvērtējumā nosargāts sudrabs

Pasaules kausa sezonas pēdējo posmu bobslejā šovakar uzņēma Leikplesidas trase ASV. Sabojāta ledus dēļ netika pabeigts otrais brauciens, kurā krita sezonas vicelīderis Emīls Cipulis un viņa stūmēji Dāvis Spriņģis, Matīss Miknis un Krists Lindenblats, un tas Latvijas četrinieku izglāba no noslīdēšanas uz trešo vietu kopvērtējumā. Jēkabs Kalenda ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu ieņēma 13. vietu un kļuva par junioru kopvērtējuma čempioniem.
Emīls Cipulis un Matīss Miknis. Foto: Viesturs Lācis
12

Cipulis astotais, divnieku pēdējā posmā viss pjedestāls vāciešiem

Šovakar Leikpleisidas trasē Amerikas Savienotajās Valstīs aizvadīts Pasaules kausa bobslejā sezonas pēdējais posms divnieku ekipāžām. Emīls Cipulis ierindojās astotajā vietā, bet trešo reizi sezonā visu goda pjedestālu aizņēma Vācijas bobslejisti.
Emīla Cipuļa četrinieks. Foto: Reuters/Scanpix
27

Cipuļa četriniekam ceturtā vieta PČ, Vācijā visas medaļas vāciešiem

Vinterbergas trasē Vācijā noslēdzies pasaules čempionāts bobslejā. Četrinieku sacensībās ceturto vietu ieguva Latvijas pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu, bet nu jau kārtējo titulu izcīnīja vācu pilots Frančesko Frīdrihs.