Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Bobslejisti un skeletonisti Siguldā cīnīsies par Eiropas junioru čempionāta medaļām

Ints Megnis
Ints Megnis

Bobslejisti un skeletonisti Siguldā cīnīsies par Eiropas junioru čempionāta medaļām
Krists Netlaus 2017. gadā Siguldas trasē pēc pasaules junioru čempionāta sudraba medaļas izcīnīšanas. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Bobslejisti un skeletonisti sestdien Siguldā cīnīsies par Eiropas junioru čempionāta medaļām, sacensībās plaši esot pārstāvētiem arī mājiniekiem, kuri cer būt reāli pretendenti uz augstām vietām.

Diena plkst. 10:00 sāksies ar skeletona sacensībām. Dāmām pieteikušās 11 sportistes, kā pašai pirmajai startējot Dārtai Zuntei, kamēr astotais numurs ticis Endijai Tēraudai. Savukārt pēdējā, vienpadsmitā, pirmajā braucienā startēs galvenā favorīte Jūlija Kanakina no Krievijas, kura šī gada sākumā Altenbergā pirmoreiz kāpa uz goda pjedestāla Pasaules kausa etapā. 2017. gadā viņa Siguldā uzvarēja pasaules junioru čempionātā, kad Zunte un Tērauda palika attiecīgi sestajā un septītajā vietā, bet pērn Sanktmoricā Kanakina bija otrā, kamēr abas latvietes ieņēma attiecīgi 11. un 14. pozīciju.

Pēc pirmā dāmu brauciena trasē dosies vīri, kuriem būs 18 sportistu konkurence. Šeit ar 12. numuru pirmajā braucienā startēs Krists Netlaus, kamēr Elvim Veinbergam un Mārtiņam Muižniekam ticis attiecīgi 14. un 17. numurs. Tieši Netlaus ir pašreizējais Eiropas junioru čempions - pērn šo medaļu sadalīja skeletona trešā līmeņa sacensību - Eiropas kausa - kopvērtējumā, kur latvietis uzvarēja. Ja Netlaus ir jau 20 gadus vecs, Veinbergs šī gada sākumā nosvinēja sešpadsmito dzimšanas dienu. Savukārt Muižnieks ir vecākais no šiem sportistiem, bet aizvadīs debijas mačus skeletonā. 2017. gada nogalē viņš kā Ralfa Bērziņa bobsleja ekipāžas stūmējs piedalījās divos Eiropas kausa mačos četriniekiem.

Arī Netlaus 2017. gadā Siguldā piedalījās pasaules junioru čempionātā, toreiz izcīnot otro vietu - latviešu talants tikai par 0,36 sekundēm atpalika no krieva Ņikitas Tregubova, kurš pašlaik jau ir viens no spēcīgākajiem sportistiem pasaulē. Pērn Sanktmoricā Netlaus bija septītais.

Pēcāk skeletonā vīri un dāmas veiks arī otro braucienu, bet plkst. 14:00 trasē dosies bobsleja divnieki, kur Latviju pārstāvēs Ralfa Bērziņa, Helvija Babra un Laura Kaufmaņa ekipāžas. Piektdien Siguldā notika Eiropas kausa sacensības bobslejā, kurās Bērziņš ar stūmēju Dāvi Spriņģi bija vadībā pēc pirmā brauciena, tobrīd par sešām simtdaļām apsteidzot vāciešus Kristofu Hāferu un Tobiasu Šnaideru. Tomēr sāncenši otro braucienu veica par 13 simtdaļām ātrāk un summā bija pārāki par 0,07 sekundēm, mājiniekus atstājot otrajā pozīcijā.

Tikmēr Babris un Kaufmanis pašlaik vēl uz augstām vietām nepretendē, abiem sportistiem aizvadot pirmo ziemu kā pilotiem. Sportacentrs.com intervija ar sportistiem lasāma ŠEIT.

Tā kā Siguldas trase pagaidām nevar uzņemt bobsleja četriniekus, Eiropas junioru čempionāts lielajām ekipāžām pirms divām nedēļām notika Īglsas trasē. Toreiz Bērziņš, kurš ar stūmējiem Lauri Kaufmani, Edgaru Nemmi un Dāvi Kaufmani pirms tam bija aizvadījis tikai divus kopējus treniņus, kas arī iespaidoja salēkšanu, guva otro vietu starp divām ekipāžām U23 ieskaitē, tomēr kopumā nobrauca diezgan vāji un paralēli notiekošajā Eiropas kausā palika tikai devītie.

Nākamnedēļ visi jaunie sportisti dosies uz Kēnigszē trasi, kur tiks aizvadīts pasaules junioru čempionāts. Pēc tām sacensībām lielākajai daļai šo latviešu sezona būs noslēgusies, bet Bērziņš atgriezīsies pieaugušo izlasē un dosies uz Pasaules kausa etapiem Ziemeļamerikā.

     [+] [-]

, 2019-01-26 00:28, pirms 5 gadiem
varēja taču nodrošināt kādu strīmu ar