Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Cipuļa un Kalendas divnieku ekipāžas Altenbergā startēs Eiropas čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Cipuļa un Kalendas divnieku ekipāžas Altenbergā startēs Eiropas čempionātā
Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

LETA. Latvijas bobsleja pilotu Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas pilotētās divnieku ekipāžas šodien Altenbergas trasē Vācijā startēs Pasaules kausa sezonas sestajā posmā, kas vienlaikus būs Eiropas čempionāts.

Pirmais brauciens sāksies plkst.15.30 pēc Latvijas laika, bet otrais būs pusotru stundu vēlāk. Pasaules kausa sacensības tiešraidē translēs kanāls "TV3 Sport Open".

Cipuļa un Matīsa Mikņa ekipāža startēs ar devīto numuru, bet Kalendam un Ivo Danam Kleinbergam būs priekšpēdējais, 18. numurs.

Pagājušajā nedēļā Altenbergā tika aizvadīts piektais posms, kurā Cipulis ar stūmēju Mikni ieņēma sesto vietu, bet Kalenda ar stūmēju Kleinbergu jau pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu finišējot, taču neturpinot sacensības otrajā braucienā. Kalendam Altenbergā šie ir pirmie Pasaules kausa posmi karjerā, iepriekš šeit startējot tikai Eiropas kausā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ir trīs uzvaras pēc kārtas izcīnījušais vācietis Johanness Lohners, kurš iekrājis 1067 punktus, otrajā vietā ar 1036 punktiem ir pēdējos posmos ar savainojumu startējošais Frančesko Frīdrihs, bet trešo vietu ar 1014 punktiem ieņem brits Breds Hols. Cipulis ar divās sacensībās gūtiem 344 punktiem ir 12. vietā, bet Kalenda ar vienās sacīkstēs iekrātiem 112 punktiem ir 23. pozīcijā.

Sezonas pirmajā daļā līdz gadu mijai Latvijas sportisti startēja Eiropas kausa sacensībās, uz Pasaules kausa posmiem Ziemeļamerikā nedodoties. Latvijas labākais bobsleja pilots Oskars Ķibermanis, ārstējot ceļa savainojumu, varētu izlaist visu sezonu.

No 24.janvāra līdz 5. februārim plānots pasaules čempionāts Šveices trasē Sanktmoricā, bet pirms došanās uz Siguldu, kur no 12. līdz 19. februrārim notiks pēdējais posms, bobslejisti un skeletonisti piestās Austrijas trasē Insbrukā, kas posmu uzņems no 7. līdz 12. februārim.

     [+] [-]

, 2023-01-21 15:39, pirms gada
Kā mūsējie necīnās pa medaļām, tā nav pārraižu 😁😁😁

     [+] [-]

, 2023-01-21 16:11, pirms gada
Ir gan, pa 3sport rāda.