Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis par sezonas atklāšanas posmu Ķīnā: "Neizmantoto iespēju mači"

Rolands Eliņš

Prūsis par sezonas atklāšanas posmu Ķīnā: "Neizmantoto iespēju mači"
Foto: IBSF

Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis sarunā ar portālu Sportacentrs.com raksturoja Pasaules kausa pirmās sezonas posmu kā neizmantoto iespēju mačus, jo abos četrinieku posmos bijušas izredzes tikt labāko trijniekā, kas Emīla Cipuļa ekipāžai beigās gan neizdevās. Tiesa, Prūsis atgādināja, ka tieši šādu mērķi - piedalīties cīņā par pjedestālu - izvirzījis pirms sezonas sākuma.

"Raksturojot Ķīnas posmu kopumā, teikšu, ka tie bija neizmantoto iespēju mači," sezonas atklāšanu vērtēja Sandis Prūsis. "Katrā četrinieku posmā sanāca viens ļoti labs brauciens, kamēr otrā kaut kā pietrūka."

"Tā arī nebija braukšanas vaina, piemēram, vakardien otrajā braucienā startā neveiksmīgi ieleca bobā, kad ar kājām trāpīja stūrē," pastāstīja treneris. "No aizmugures jau nākamais stūmējs lec bobā, grūti iekārtoties, un tad tas brauciens sanāca tāds nervozs. Taču jau iepriekš teicu, ka mūsu uzdevums ir tieši šāds - regulāri piedalīties cīņā par trijnieku, turpat vadošajā galā uzturēties."

Emīla Cipuļa ekipāža abos četrinieku posmos ieņēma ceturto vietu, kamēr pārliecinoši ātrākā bija vācieša Johannesa Lohnera ekipāža. Lohners divniekos tuvāko sekotāju apsteidza par 0.62 sekundēm, kamēr četriniekos par 0.31 un 0.27 sekundēm.

"Jā, Lohnera pārsvars pār Frīdrihu bija neliels pārsteigums," atzina Prūsis. "Taču mums jau īsti neko nemaina tas, kurš no vāciešiem tur brauc pa priekšu, skaidrs, ka vismaz viens no viņiem tur būs."

Tikmēr jaunais pilots Jēkabs Kalenda Ķīnas olimpiskajā trasē tika pie 9., 10. un 11. vietas, taču, protams, jāņem vērā, ka sacensībās jau piedalījās tikai ekipāžas. Prūsis līdz ar to Kalendas sakarā vairāk koncentrējās uz viņa braucieniem, nevis izcīnītajām vietām (kas gan tāpat nesīs vērtīgus punktus PK kopvērtējumā).

"Kalendam sacensību braucieni nebija līdz galam labi. Treniņos viņš noteikti nobrauca daudz labāk," sacīja Prūsis. "Bet nu viņš pirmoreiz brauca šajā trasē, turklāt viņam jau jauna visa ekipāža. Prieks par viņa pirmo braucienu šodienas posmā, bet nu nākotnē jānovērš kļūdas un jāturpina iegūt pieredze."

Tālo un dārgo ceļu uz Pekinas trasi vairākas bobsleja izlases nemaz nemēroja, kas arī noveda pie jau piesauktā mazā dalībnieku loka - tikai 11 ekipāžas. Prūsis gan nepiekrita, ka bijusi maza konkurence un uzsvēra, ka sacensībās tāpat piedalījās gandrīz visas vadošās ekipāžas.

"Kā tad iztrūka? Tikai trešā vācieša un savainotā Breda Hola," sacīja Latvijas izlases treneris. "Bet tā citādi pārsvarā visas Ķīnas posma ekipāžas arī brauks pirmajā desmitniekā. Nebija Ziemeļamerikas izlašu, jā, taču tur kopumā viņiem ir krīze. ASV bobslejs gan jau drīz no tās atgūsies, kamēr par Kanādu to īsti nevaru teikt. Savukārt pārējie, kas nebija Ķīnā, piemēram, rumāņi un čehi, viņi jau tomēr par medaļām necīnīsies."

Nākamais PK posms būs Laplaņā, Francijā, un Prūsis pasmaidīja, ka viņa vadītajai izlasei tas principā būs savā ziņā līdzīgs kā Ķīnas posms, jo ne Cipulis, ne Kalenda nav braukuši arī Laplaņas trasē, kur Pasaules kausa posms norisināsies pirmoreiz kopš 2020. gada. Taču pirms tam vēl Latvijas izlases dalībniekus gaida atgriešanās mājās, kamēr bobi ceļos uz Vāciju, no kurienes nonāks nākamo sacensību vietā.

  -1 [+] [-]

, 2023-11-20 08:04, pirms 5 mēnešiem
kad vienreiz beigsim sponsorēt šo lielo onkuļu super dārgo šļūkāšanu ar ragavām pa reni?! kosmoss kaut kāds. nez cik tāds Ķīnas brauciens izmaksāja

  -1 [+] [-]

, 2023-11-20 11:19, pirms 5 mēnešiem
Mazliet ne par tēmu, bet tiem, kas kaislīgi aizstāv OS par katru cenu - nu lūk, Dukurpaps arīir pret. Un Dukurpaps, taču renē ir lielā autoritāte, viņš nav SC komentētējs bez sajēgas vai Kremlins.
Un viss kas notiek ap RailBaltica, kad nu jau ir tik liels sadārdzinājums, ka domā no, kā atteikties, lai kaut ko paspētu kaut nosacīti laikā (Līdzīgi, kā tas bija ap mūsu Zelta tiltu vai kā jau pēc pabeigšanas ar Gaismas Pils uzturēšanu) Varbūt tās OS nevajag kaut vai tāpēc, lai nesanāk sasolīt brīnumus, kurs beigās paši nevaram izpildīt?

  -1 [+] [-]

, 2023-11-20 13:27, pirms 5 mēnešiem
Ir iepēja gaudotājiem paraudāt par bobsleja un trases nākotni.

  -1 [+] [-]

, 2023-11-20 16:19, pirms 5 mēnešiem
dogshut rakstīja: kad vienreiz beigsim sponsorēt šo lielo onkuļu super dārgo šļūkāšanu ar ragavām pa reni?! kosmoss kaut kāds. nez cik tāds Ķīnas brauciens izmaksāja
kāds tērē naudu no tavas smagi nopelnītās minimālās algas ?...skaties un priecājies...par to ke sam tur vēl elitē...

  +1 [+] [-]

, 2023-11-20 17:52, pirms 5 mēnešiem
Kādam var nepatikt, taču kopumā šeit ir medaļas, piedodiet, ko devis biatlons? U.C. bezjēdzīgi sporti no kuriem atdeve ir 0?

Vienīgais par ko piekrītu Dukuram ar skeletonu un bobiem ir sekojoša problēma, ko darīt nākotnē, ekipāžu skaits sarūk, interese par bobiem krīt, un tik tiešām pēc visām OS parasti tie objekti pamesti stāv.

No viena spuses emsu par Siguldas trases saglabāšanu un pārveidošanu - to vajadzēja darīt jau 10 gadus atpakaļ. Šobrīd izmaksas ir augstas.

Taču galvenā problēma ir cita, šo sportu vajag padarīt lētāku, jo tā popularitāte nu apbolūti nesakrīt ar tām izmaksās kamanu ražošanā, jābūt stingriem , burtiski standarta noteikumiem, izmaksas jāsamazina un jāierobežo uz tehniku un to izstrādī reizes trīs.

Praktiski tām jākļūst vienādām, kaut kas kā Formula 2, ļoti rupji teiksim tā.

Tikai tad tam būs popularitāte, jo tas, ka viens čalis visus pogā par 1-2s.nav nopietni un interesi tas neraisa.

Ja būtu teiksim 25-35 ekipāžas no dažādām valstīm, tad arī tam būtu jēga.

     [+] [-]

, 2023-11-20 23:05, pirms 5 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Mazliet ne par tēmu, bet tiem, kas kaislīgi aizstāv OS par katru cenu - nu lūk, Dukurpaps arīir pret. Un Dukurpaps, taču renē ir lielā autoritāte, viņš nav SC komentētējs bez sajēgas vai Kremlins.
Un viss kas notiek ap RailBaltica, kad nu jau ir tik liels sadārdzinājums, ka domā no, kā atteikties, lai kaut ko paspētu kaut nosacīti laikā (Līdzīgi, kā tas bija ap mūsu Zelta tiltu vai kā jau pēc pabeigšanas ar Gaismas Pils uzturēšanu) Varbūt tās OS nevajag kaut vai tāpēc, lai nesanāk sasolīt brīnumus, kurs beigās paši nevaram izpildīt?
OS vajag, bet nauda jātaupa. Nevajag pārbūvēt visu trasi, bet tikai tās dažas virāžas, kuras četriniekiem ir par šauru. Nevajag jaunas saldēšanas iekārtas, ja var iztikt ar vecajām. Nevajag pārcensties un izrādīties. No Dukura gan negaidīju tādu attieksmi un pesimismu. Ja Latvijā notiku OS, tas dotu jaunu uzrāvienu renes sporta veidiem un bērni ietu trenēties gan kamaniņās, gan skeletonā.

     [+] [-]

, 2023-11-21 08:20, pirms 5 mēnešiem
Kāds var ielikt saiti uz to Dukura interviju?

     [+] [-]

, 2023-11-21 09:35, pirms 5 mēnešiem
Naudu jāņem no futbola izlases. Tērē daudz, lepnuma nekāda.

     [+] [-]

, 2023-11-21 18:05, pirms 5 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Kāds var ielikt saiti uz to Dukura interviju?
https://www.youtube.com/watch?v=Pkz...

     [+] [-]

, 2023-11-21 20:13, pirms 5 mēnešiem
otins rakstīja: https://www.youtube.com/watch?v=PkzohmONSIA&ab_channel=Delfi.lv
Paldies!