Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Kalenda: "Lai gan bija arī nevajadzīgi kritieni, ar sezonu esmu ļoti apmierināts"

Rolands Eliņš

Kalenda: "Lai gan bija arī nevajadzīgi kritieni, ar sezonu esmu ļoti apmierināts"
Jēkabs Kalenda. Foto: Viesturs Lācis/Bobslejs.lv

Latvijas jaunais bobsleja pilots Jēkabs Kalenda pēc iegūtās devītās vietas 13 PK posma ekipāžu konkurencē portālam Sportacentrs.com un Latvijas Radio atzina, ka ir apmierināts gan ar Siguldas posmā uzrādīto rezultātu, gan sezonu kopumā, lai šodien līdz galam nepadevās starts abos braucienos.

"Starts līdz galam nepadevās abos braucienos," atzina Jēkabs Kalenda, kurš startēja kopā ar stūmēju Ivo Kleinbergu. "Arī paši braucieni, kā man likās, treniņos sanāca labāk nekā tagad sacensībās. Taču devītā vieta - esmu apmierināts."

"Pirmajā braucienā uzreiz startā bobs sagāja greizi. Bortā vēl neieskrēju, bet nu bija tuvu, par mata tiesu principā izvairījos," paskaidroja Kalenda. "11. un 13. virāžā pēc tam varēju labāk izbraukt, bet pārējais laikam izdevās."

Laika apstākļi Siguldā šodien nav sporta svētku noskaņu radoši, taču Kalenda norādīja, ka pašā trasē brauciena laikā tos neizjuta: "Iesildoties lietus un vējš atstāja iespaidu, jā, kamēr trasē īsti nejuta nemaz. Man likās, ka svīdīs stikls ciet, bet viss bija kārtībā."

Latvijas jaunais pilots izteicās, ka sajutis sanākušo skatītāju atbalstu, un atzīmēja, ka viņus varēja dzirdēt arī par spīti tam, ka laika apstākļi bijuši nepatīkami.

"Kopumā es aizvadīto sezonu vērtēju kā ļoti labu," sacīja Kalenda, kurš aizvada savu tikai otro sezonu (vispār bobslejā, nevis Pasaules kausā). "Pa vidu bija tur nevajadzīgi kritieni, bet tā kopumā esmu apmierināts ar paveikto, pat ļoti apmierināts."

Pirms sezonas pēdējā posma divniekos Kalenda ieņem 16. vietu Pasaules kausa kopvērtējumā, kamēr četrinieku sezonu pabeidza 11. vietā. Sezonas kopējā rangā, kur vērā tiek ņemti gan divnieku, gan četrinieku posmi, Kalenda ir 14. vietā, kamēr Emīls Cipulis ir devītajā pozīcijā.

Rītdien Siguldā tiks aizvadīts Pasaules kausa sezonas pēdējais posms divniekos.

     [+] [-]

, 2023-02-18 17:49, pirms gada
Stipri un drosmīgi vīri - bobslejisti, cepuri nost. Krīt, pieceļas un iet tālāk. Lai veicas.

     [+] [-]

, 2023-02-18 18:19, pirms gada
otins rakstīja: Stipri un drosmīgi vīri - bobslejisti, cepuri nost. Krīt, pieceļas un iet tālāk. Lai veicas.
Ja citos sportos vieni mīkstie.

     [+] [-]

, 2023-02-19 10:44, pirms gada
Kamaniņu braucēji un skeletonisti arī ir stipri un drosmīgi.