Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Covid-19 saslimšanas dēļ Siguldā nestartēs Krievijas bobslejisti

Covid-19 saslimšanas dēļ Siguldā nestartēs Krievijas bobslejisti
Foto: Bobslejs.lv

Vairāku Covid-19 saslimšanas gadījumu dēļ šonedēļ un nākamnedēļ Siguldā gaidāmajos Pasaules kausa pirmajos posmos nepiedalīsies Krievijas bobslejisti, portālam Sportacentrs.com atklāja šo sacensību higiēnas protokola uzraudze Mairita Bumbure.

Krievijas bobsleja komandā pēc ierašanās Siguldā trim cilvēkiem bija pozitīvi Covid-19 testi. Visa delegācija nu atrodas 14 dienu karantīnā, jo krievi Latvijā ielidoja ar čārterreisu un pēc tam Siguldā dzīvoja vienās telpās. Savukārt šīs valsts skeletonistu dalība sacensībās pagaidām netiek apšaubīta, jo viņi no bobslejistiem dzīvojuši atsevišķi.

"Šobrīd Krievijas bobslejistiem ir divas iespējas – ar personīgo transportu atgriezties mājās vai pašizolēties šeit, Latvijā, 14 dienas," norāda Bumbure. Līdz ar to krievu bobslejisti Siguldā nevarēs startēt vispār – arī nākamnedēļ gaidāmajās Pasaules kausa sacensībās.

Bobslejā saslimuši arī pa vienam sportistam no Austrijas un Šveices. "Arī šajos gadījumos apzinājām visas kontaktpersonas, kuras līdz ar to nevarēs piedalīties sacensībās. Izolēto skaits viņiem gan ir mazāks nekā krieviem, jo cilvēki ievēroja konkrētās prasības, lai Covid-19 komandu skartu pēc iespējas mazāk. Tie, kuri neievēro noteikumus, paši cieš. No mūsu puses visa informācija par drošības pasākumiem tika izsūtīta pirms un pēc ierašanās Siguldā."

Bumbure akmeni met Krievijas bobslejistu virzienā, kuri neesot ievērojuši preventīvās procedūras, lai izvairītos no saslimšanas.

Jau pirmdien tika ziņots par saslimušu austriešu skeletonistu, kuram Siguldā konstatēts pozitīvs Covid-19 tests. Tāpēc kopumā šobrīd fiksēti seši saslimšanas gadījumi.

Sacensības skeletonā Siguldā tiks aizvadītas piektdien, kamēr nedēļas nogalē sacentīsies bobslejisti, aizvadot braucienus sestdien un svētdien. Sestdien būs arī dāmu bobsleja sacensības.

  -3 [+] [-]

, 2020-11-17 15:47, pirms 3 gadiem
kovids turpina popularizēt reni, tā turpināt
nepagāja i viena diena , kā jauns raksts sc par reni
tad jau uz vakaru varam gaidīt vēl vienu

  +4 [+] [-]

, 2020-11-17 15:49, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: kovids turpina popularizēt reni, tā turpināt
nepagāja i viena diena , kā jauns raksts sc par reni
tad jau uz vakaru varam gaidīt vēl vienu
bobslejisti trenējas, bet tu turpini smirdēt komentāros

     [+] [-]

, 2020-11-17 18:08, pirms 3 gadiem
jā interesanti..šitāds pats scenārijs bija ar krievu bīčeriem Jūrmalā,bet šos ta nez kāpēc pielaida pie turnīra...

bez Gaitjukeviča,Maiera,žēl...

     [+] [-]

, 2020-11-17 18:25, pirms 3 gadiem
Gulbja laboratorijā nepareizi veic testus(pēc krievu vārdiem),un vispār ruslandē kovids NAV,jo Putinam ir Sputnik 5 vakcīna,tie cilvēki slimnīcu un morgu pagrabos vienkārši guļ,vai atpūšas!!!