Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Cipuļa un Kalendas četrinieku ekipāžas startēs PK piektajā posmā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Cipuļa un Kalendas četrinieku ekipāžas startēs PK piektajā posmā
Emīls Cipulis. Foto: Viesturs Lācis/Bobslejs.lv

LETA. Latvijas pilotu Emīla Cipuļa un Jēkaba Kalendas četrinieku ekipāžas šodien Šveicē, dabīgajā ledus trasē Sanktmoricā, aizvadīs Pasaules kausa piektā posma sacensības.

Pirmais brauciens sāksies plkst.14.00 pēc Latvijas laika, bet otrais norisināsies pusotru stundu vēlāk. Sacensības tiešraidē translēs kanāls "Go3 Sport Open".

Kalendam ar stūmējiem Edgaru Unguru, Dāvi Kaufmani un Mairi Kļavu pirmajā braucienā būs trešais numurs, bet Cipulis ar stūmējiem Dāvis Spriņģi, Lauri Kaufmani un Kristu Lindenblatu startēs kā 11.ekipāža 20 četrinieku konkurencē.

Sezonas pirmajās divās četrinieku sacensībās Ķīnā Cipulis bija divreiz ceturtais, bet Laplaņā viņš ierindojās piektajā pozīcijā. Kalendam šajos posmos attiecīgi 11., devītā un desmitā vieta.

Savukārt Pasaules kausa trešajā posmā, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts, Cipuļa ekipāža izcīnīja bronzas godalgas, kamēr Kalendas pilotētā ekipāža Pasaules kausa posmu noslēdza 12.vietā, bet Eiropas čempionāta ieskaitē ierindojās desmitajā pozīcijā.

Pēc četriem posmiem kopvērtējuma līderis ar 870 punktiem ir pirmajos divos posmos uzvarējušais vācietis Johanness Lohners, 860 punktus iekrājis viņa tautietis Frančesko Frīdrihs, bet trešais ar 768 punktiem ir Cipulis. Kalendam 560 punkti dod 11.vietu.

Jau ziņots, ka sestdien divnieku sacensībās Cipulis ar Spriņģi izcīnīja piekto vietu, kamēr Kalenda ar Unguru ierindojās 11.pozīcijā.

Janvāra beigās Pasaules kausa piektajā posmā bobslejisti sacentīsies Lillehammerē, Norvēģijā.

Februāra pirmajā nedēļā notiks posms Siguldā, kur vienlaikus būs cīņa par Eiropas čempionu tituliem skeletonā, bobslejā divnieku ekipāžām un monobobslejā, bet mēneša vidū sportisti sacentīsies Altenbergā, Vācijā. Sezona noslēgsies mēnesi vēlāk ar posmu Leikplesidā, ASV.

Sezonas kulminācija - pasaules čempionāts - februāra beigās un marta sākumā norisināsies Vinterbergas trasē Vācijā.

Pasaules kausa kalendārs divniekiem

PosmsDatumsVieta
1.17. novembrisJaņcjina (Ķīna)
2.9. decembrisLaplaņa (Francija)
3.16. decembrisInsbruka (Austrija)
4.13. janvārisSanktmorica (Šveice)
5.27. janvārisLillehammere (Norvēģija)
6.3. februārisSigulda (Latvija)
7.17. februārisAltenberga (Vācija)
8.22. martsLeikplesida (ASV)

Pasaules kausa kalendārs četriniekiem

PosmsDatumsVieta
1.18. novembrisJaņcjina (Ķīna)
2.19. novembrisJaņcjina (Ķīna)
3.19. decembrisLaplaņa (Francija)
4.17. decembrisInsbruka (Austrija)
5.14. janvārisSanktmorica (Šveice)
6.28. janvārisLillehammere (Norvēģija)
7.18. februārisAltenberga (Vācija)
8.23. martsLeikplesida (ASV)