Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Lidērs kļuvis par Dienvidkorejas bobsleja izlases pagaidu galveno treneri

Agris Suveizda

Leģendārais Lidērs kļuvis par Dienvidkorejas bobsleja izlases pagaidu galveno treneri
Pjērs Lidērs
Foto: cbc.ca

LETA. Karjeras laikā lielus panākumus guvušais kanādiešu bobslejists Pjērs Lidērs kļuvis par Dienvidkorejas izlases treneri, vēsta Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF). Tiesa, Lidēram ir pagaidu galvenā trenera statuss.

Pašlaik 47 gadus vecais Lidērs kopš 2012.gada vadīja Krievijas komandu, kuras sastāvā Aleksandrs Zubkovs triumfēja Soču olimpisko spēļu divnieku un četrinieku sacensībās. Pirms tam viņš strādāja par Kanādas junioru izlases treneri.
Dienvidkorejas bobslejisti pēdējo gadu laikā parādījuši ievērojamu progresu. 2015./2016.gada sezonā pilots Vons Jondžons triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā divniekiem, bet iepriekšējā sezonā viņš bija trešais.

Pirmos panākumus Dienvidkorejas bobslejisti guva velsieša Gomera Loida vadībā, taču viņš pērnā gada sākumā 68 gadu vecumā aizgāja mūžībā. Karjeras laikā Lidērs 1998.gadā kļuva par olimpisko čempionu divniekiem, bet 2006.gadā tika pie sudraba. Par pasaules čempionu Līders kļuva 2004. un 2005.gadā. Vēl pasaules čempionātos kanādieša kontā četras sudraba medaļas un trīs bronzas godalgas. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā Līders divnieku, četrinieku un kopējā ieskaitē kopumā uzvarēja 11 reizes, deviņas reizes bija otrais, bet pie bronzas tika septiņas reizes.

Tikmēr Kanādas bobslejista Kristofera Springa četrinieku ekipāža trešdien 2010.gada olimpisko spēļu trasē Vistlerā laboja ātruma rekordu bobslejā, paziņoja pats sportists. Springa pilotētais četrinieks oficiālajos treniņbraucienos vienā no trases nogriežņiem uzrādīja ātrumu 154,5 kilometri stundā, gandrīz par sekundi labojot iepriekšējo rekordu, kas piederēja viņa tautietim Nikam Polonjato.

Polonjato pērn oktobrī pirmssezonas sacensībās sasniedza ātrumu 153,67 kilometri stundā. Savukārt 2009.gada februārī latvieša Jāņa Miņina pilotētais četrinieks Pasaules kausa posma brauciena laikā sasniedza ātrumu 153,02 kilometri stundā. Miņins toreiz kļuva par pirmo, kurš ar bobsleja kamanām braucis ātrāk par 150 kilometriem stundā.
"Sasniedzu visu laiku lielāko ātrumu bobslejā, atņemot titulu savam tautietim Polonjato. Esmu neizsakāmi pateicīgs par lielisko trases sagatavošanu, kā arī stūmējiem, kuri šo rekordu dalīja ar mani," sociālajā vietnē "Instagram" raksta Springs, kurš ievietojis attēlu ar treniņbraucienu rezultātiem.

Jaunā Pasaules kausa sezona sāksies pēc mēneša, kad Soltleiksitijā norisināsies pirmais posms, bet sezonas kulminācija būs februārī, kad Phjončhanā notiks 2018.gada Ziemas olimpiskās spēles.

Izmantotie resursi:
leta.lv
leta.lv

  +1 [+] [-]

, 2017-10-12 14:38, pirms 6 gadiem
A ko diez Ludērs dara. Nezin neviens

     [+] [-]

, 2017-10-12 14:49, pirms 6 gadiem
markkomartins rakstīja: A ko diez Ludērs dara. Nezin neviens
pārdo villas
https://twitter.com/pierrelueders

     [+] [-]

, 2017-10-12 15:07, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2017-10-12 16:14, pirms 6 gadiem
Siveizda jau mums ir ekspertu eksperts. Ja es no 10 gadu vecuma 20 gadus skatos bobsleju un vienmēr pa Tv esmu dzirdējis "Pjērs Ludērs" tad Siveizda var iet uz tualeti. Eksperts ibio.

     [+] [-]

, 2017-10-12 18:42, pirms 6 gadiem
Arvien bēdīgāk ar to sportacentru....tādi valodas eksperti!😏🤔