Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Cipuļa ekipāža izcīna otro vietu Eiropas kausā, Kalenda kvalificējas Pasaules kausam

Rolands Eliņš

Cipuļa ekipāža izcīna otro vietu Eiropas kausā, Kalenda kvalificējas Pasaules kausam
Foto: Viesturs Lācis/LBSF

LETA. Latvijas bobsleja pilota Emīla Cipuļa un stūmēju Matīsa Mikņa, Dāvja Spriņģa un Krista Lindenblata četrinieku ekipāža piektdien Īglsas trasē Austrijā izcīnīja otro vietu Eiropas kausa sacensībās, uzvarētājiem zaudējot nieka septiņas sekundes simtdaļas.

Tikmēr Jēkabs Kalenda ar Mareku Lazdānu, Lauri Kaufmani un Arni Bebrišu izcīnīja dalītu sesto vietu.

Cipuļa kvartets abos braucienos uzstūma visātrāko startu, pirmajā braucienā uzvarot, bet otrajā ieņemot otro vietu. Summā uzvarētājam Niko Zemmleram no Vācijas latvieši zaudēja septiņas sekundes simtdaļas.

Trešajā pozīcijā ierindojās Ķīnas ekipāža ar pilotu Li Čuņdzjaņu, kurš ar partneriem summā bija 0,16 sekundes lēnāki par latviešiem.

Kalenda ar saviem stūmējiem startā uzrādīja sesto un ceturto rezultātu, bet finišā viņiem bija septītā un sestā vieta. Latvijas otrā ekipāža uzvarētājiem zaudēja 0,72 sekundes, bet pirmais trijnieks bija 0,49 sekunžu attālumā.

Kā vēsta Latvijas Bosbleja un skeletona federācija (LBSF), Kalenda otrā brauciena izskaņā krita un finišu sasniedza, bobam jau atrodoties uz sāniem. Taču ar iegūto rezultātu tāpat pietika, lai 20 gadus vecais Latvijas pilots būtu izpildījis Pasaules kausa kvalifikāciju, iegūstot rezultātu piecās četrinieku sacensībās, kas viņam sniedz tiesības turpmāk piedalīties arī PK sacensībās.

Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis LBSF mājaslapā gan neslēpa, ka šodien gribējās uzvarēt: "Ar tādu atrāvienu startā tomēr ir jāuzvar - žēl, ka atkal otrajā braucienā tomēr vairāk kļūdāmies un atdodam savas pozīcijas konkurentiem, visbiežāk vāciešiem. Par Kalendu varu būt apmierināts - protams, varēja iztikt bez kritiena, bet rezultāts ir labs un kvalifikācija ir izpildīta. Gatavojamies rītdienas startam."

Šīs sezonas Eiropas kausa vadošais pilots Maksimiliāns Illmanns no Vācijas šoreiz samierinājās ar ceturto vietu, godalgotajām pozīcijām zaudējot 0,14 sekundes. Sacensībās piedalījās 19 četrinieku ekipāžas.

Jau ziņots, ka Cipuļa un stūmēja Edgara Nemmes divnieku ekipāža ceturtdien izcīnīja trešo vietu, kamēr Kalenda un Ivo Dans Kleinbergs ieņēma desmito pozīciju.

Sestdien norisināsies vēl vienas četrinieku sacensības.

Eiropas kausa posms, Īgsla, četrinieki

V.PilotsValstsLaiks
1.Niko ZemmlersVācija1:41.39
2.Emīls CipulisLatvija+0.07
3.Li ČuņdzjaņsĶīna+0.23
4.Maksimilians IlmansVācija+0.37
5.Romēns HeinrihsFrancija+0.68
6.Jēkabs KalendaLatvija+0.72
6.Timo RonersŠveice+0.72
8.Dominiks DvoraksČehija+0.78

Izmantotie resursi:
LETA
https://bobslejs.lv/raksts/cipula-c...