Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Kotāns turpinās vadīt IBSF Parasporta komiteju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Kotāns turpinās vadīt IBSF Parasporta komiteju
Kristaps Kotāns (no labās). Foto: Publicitātes

LETA. Kristaps Kotāns turpinās vadīt Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) Parasporta komiteju, informē IBSF.

Šonedēļ IBSF Izpildkomiteja apstiprināja konsultatīvo komiteju sastāvus.

Bobsleja komiteju vadīs šveicietis Joss Matli un tajā viens no septiņiem balsstiesīgajiem biedriem būs Latvijas pārstāvis Sandis Prūsis, bet Skeletona komitejas vadītājs būs austrietis Mihaels Grīnbergers, kurš vadīs arī Skeletona materiālu tehnisko komiteju. Bobsleja materiālu tehniskās komitejas galvgalī būs vācietis Kristofs Langens, divi no septiņiem balsstiesīgajiem biedriem būs Jānis Skrastiņš un Mārtiņš Mihņēvičs, bet biedrs bez balsstiesībām būs Mārtiņš Ķirķis.

Attīstības komiteju vadīs austrietis Manfrēds Maiers, bet Trašu komitejā par vadītāju būs itālis Džakomo Darics un tajā strādās arī Gatis Gūts. Arī Medicīnas komitejā būs Latvijas pārstāvniecība - tajā strādās Filips Bernadskis, kamēr vadītājs būs vācietis Kristiāns Šnaiders.

Ētikas komiteju vadīs nīderlandietis Viltfrīds Idema un Emanuals Koens, bet Atlētu komitejā galvenā būs austriete Kristīna Hengštere. Sacensību kalendāra komiteju vadīs amerikānis Derens Stīls un tajā viens no locekļiem būs Zintis Ekmanis.

Vēl darba grupu daudzveidības un dzimumu vienlīdzības jautājumos vadīs Lielbritānijas pārstāve Hetere Retneidža-Bleka un viens no locekļiem būs IBSF viceprezidents juridiskajos jautājumos Mārtiņš Dambergs.

Lai gan šovasar IBSF kongresā tika lemts atstādināt Krievijas atlētus no šo sporta veidu sacensībām un uz nenoteiktu laiku no sacensībām diskvalificēt arī citus Krievijas Bobsleja federācijas (BFR) pārstāvjus, šīs valsts pārstāvji strādās IBSF komitejās.

BFR ģenerālsekretārs Sergejs Parhomenko strādās gan Parasporta komitejā, gan Sacensību kalendāra komitejā, bet Krievijas skeletona izlases treneris Dirks Mačens būs Skeletona materiālu tehniskās komitejas sastāvā. BFR arī ziņo, ka darba grupā daudzveidības un dzimumu vienlīdzības jautājumos iekļauta arī BFR viceprezidente Jeļena Aņikina, taču IBSF publicētajā komiteju sastāvā viņa nav atrodama.

Izmantotie resursi:
LETA