Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Latvijas bobsleja izlasē sīvākā cīņa ir par vietām Melbārža četriniekā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas bobsleja izlasē sīvākā cīņa ir par vietām Melbārža četriniekā
Sandis Prūsis
Foto: Dmitrijs Suļžics, F64

Latvijas bobsleja izlase otrdien uzsākusi treniņus Siguldas mākslīgajā starta estakādē. Izlases galvenais treneris Sandis Prūsis sarunā ar laikrakstu "Diena" pēc pirmā ledus treniņa atzīst, ka rezultāti ir labāki nekā pagājušajā gadā (šajā laikā). Par vietām Oskara Melbārža četriniekā notiek vēl nebijusi cīņa.

Treneris atklāj, ka pirmajā divnieku ekipāžā Oskara Melbārža stūmējs būs Daumants Dreiškens. "Dreiškens gadu garumā ir mūsu stabilākais stūmējs. Daumantu aizvietot ir grūti arī tāpēc, ka viņa kaujas svars ir ap 107 kilogramiem. Citiem aizmugurējiem stūmējiem savukārt desmit vai pat piecpadsmit kilogramu mazāk. Tas nozīmē, ka kamanās nepieciešamā svara nodrošināšanai būtu jāliek papildu smagumi," skaidro Prūsis.

Savukārt par vietām Oskara Melbārža četriniekā notiek vēl nebijusi cīņa. Soču olimpiskajās spēlēs, visticamāk, startēs 8 no 13 bobslejistiem, kuri šobrīd gatavojas. Vēl vienu būs jātur rezervei, ja kādam gadās trauma. "Jā, pieciem būs jāpaliek malā, un jau tagad zinu, ka izšķiršanās par priekšpēdējo un pēdējo kandidatūru būs ļoti smaga," atzīst izlases galvenais treneris.

Latvijas rekordists 100 metru skrējienā Ronalds Arājs atguvies pēc smagas papēžas traumas, tomēr nesen viņš savainojis potīti, līdz ar to sarūk šī sportista cerības iekļūt olimpiskajā bobsleja izlasē.

16. oktobrī mūsu bobslejisti dosies uz treniņnometni Lillehammerē, bet pirmās sacensības (Pasaules kausa posms) notiks novembra beigās Leikplesidā. Sezonas galvenais starts būs februārī, kad notiks Soču olimpiskās spēles.

Bobslejistu testu rezultāti
(trenažiera iestumšana Siguldas mākslīgajā starta estakādē):

Oskars Melbārdis 5.75
Jānis Strenga 5.78
Vairis Leiboms 5.79
Helvijs Lūsis 5.79
Arvis Vilkaste 5.79
Intars Dambis 5.80
Daumants Dreiškens 5.83
Oskars Ķibermanis 5.84
Raivis Broks 5.87
Uģis Žaļims 5.88
Raivis Zīrups 5.98
Edgars Eriņš 5.99
Kristaps Kalniņš 6.07

Pilnu materiālu iespējams skatīt izdevuma junākajā numurā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

  +3 [+] [-]

, 2013-10-03 15:48, pirms 11 gadiem
Pilots spēcīgāks un ātrāks par stumējiem-iespaidīgi!Protams tā ir iegūtā pieredze kad pats bija stūmējs.

     [+] [-]

, 2013-10-03 17:53, pirms 11 gadiem
_alkatraz_ rakstīja: Pilots spēcīgāks un ātrāks par stumējiem-iespaidīgi!Protams tā ir iegūtā pieredze kad pats bija stūmējs.
Tas gan mūsējiem atkal būs labākais starts!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-03 19:26, pirms 11 gadiem
_alkatraz_ rakstīja: Pilots spēcīgāks un ātrāks par stumējiem-iespaidīgi!Protams tā ir iegūtā pieredze kad pats bija stūmējs.
Bet Melbārdis taču ir bijis stūmējs!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-04 08:12, pirms 11 gadiem
Un kad šī nebijusī cīņa beigsies un sāksim nopietni trenēt sasēšanos, ko konkurenti (piem. Holkomba komanda) slīpējuši gadiem? Tā jau olimpiādē var pazīmēties dienas momentā.