Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs: "Olimpiskajā sezonā ceru uzlabot savus rezultātus"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rastorgujevs: "Olimpiskajā sezonā ceru uzlabot savus rezultātus"
Andrejs Rastorgujevs
Foto: AFP / Scanpix

Latvijas biatlona izlases līderis Andrejs Rastorgujevs (25) pirms olimpiskās sezonas gatavojas ar domu, ka Soču olimpiādē "būs jau konkrēti mērķi un uzdevumi". Sarunā ar laikrakstu "Vesti Segodnya" biatlonists atklāj, ka viņa panākumu pamatā ir darbs, kas dod augļus.

Iepriekšējā sezonā Rastorgujevam izdevās pietuvoties pasaules elitei pavisam tuvu. Kas ļāva to paveikt? "Darbs, darbs un vēlreiz darbs. Tas deva augļus," saka biatlonists. "Ceru, ka olimpiskajā sezonā mani rezultāti turpinās uzlaboties."

2010. gadā viņš jau piedalījās olimpiskajās spēlēs. "Šobrīd man ir tāda pieredze. Toreiz uz Kanādu aizbraucu vienkārši sajust atmosfēru un paskatīties uz konkurentiem. Sočos man būs jau konkrēti mērķi un uzdevumi," atzīst sportists.

Gatavojoties jaunajai sezonai, aizvadīti treniņi Igaunijā un Alūksnē, oktobra sākumā mūsu biatlonists trenējās Itālijā, bet pēc tam pārcēlās uz Austriju. "Pēc atgriešanās no Austrijas uz pāris dienām ieradīšos Rīgā, kur atrādīšos ārstiem un masieriem. Uz mājām Alūksnē nepaspēšu aizbraukt. Tālāk došos uz Somiju, kur tikšos ar citiem Latvijas biatlonistiem. Pēc tam gaidāma treniņnometne Norvēģijā un Pasaules kausa 1.posms Esterzundā," plānu iezīmē Latvijas labākais biatlonists. "Olimpiskā sezona ir ieviesusi izmaiņas, tomēr es neteiktu, ka šobrīd viss pakārtots olimpiādei. Kopumā notiek parasta gatavošanās, bet ar savām niansēm - kopā ar treneri Intaru Berkuli risinām noteiktus uzdevumus," saka Rastorgujevs. "Saprotams, ka sportiskās formas pīķi gribam sasniegt uz februāri."



Kā zināms, iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā mūsu biatlonists ierindojās 36. vietā, būtiski uzlabojot līdzšinējos rezultātus (pirms tam bija 76. un 71. vieta). Pasaules kausā labākais sasniegums tika gūts tieši Soču trasē - 2013. gada 7. martā viņš izcīnīja 4. vietu 20 km individuālajā distancē.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Vesti Segodnya"

  +1 [+] [-]

, 2013-10-25 19:21, pirms 11 gadiem
nu cerams

  +2 [+] [-]

, 2013-10-25 20:59, pirms 11 gadiem
Mēs arī ceram! Es negribu noskaust, bet klusībā ceru uz medaļām

     [+] [-]

, 2013-10-30 14:43, pirms 11 gadiem
Malacis Andrejs. Cīņas Sočos būs pa nopietno. Jāgatavojas. Ne tagat jādemonstrē varēšana, bet Sočos viss tiks salikts pa vietām. Mums jau tikai Andrejs ( ziemā ) un Jurkevičs ( vasarā ) var ko labu parādīt izturības veidos. Tagat vēl Žolnerovičs sāk kautko interesantu demonstrēt. Lai viņiem arī paveicas kādreiz..... Jo īpaši Andrejam - trāpīt mērķos.

     [+] [-]

, 2013-11-12 16:14, pirms 11 gadiem
Bouling zaaleee?:-):-)