Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Berkulis: "Pasaules čempionātā lielākās cerības uz sprintu"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Berkulis: "Pasaules čempionātā lielākās cerības uz sprintu"
Ilmārs Bricis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas biatlona izlases treneris Intars Berkulis sarunā ar Sportacentrs.com pauda cerību, ka martā Hantimansijskā paredzētajā pasaules čempionātā vajadzētu kādā no distancēm iekļūt Top 20, kas būtu labs rezultāts.

Latvija pasaules čempionātam var pieteikt sešus sportistus, bet katrā no individuālajām distancēm ne vairāk par četriem. Vīriešu konkurencē šī iespēja tiks izmantota pilnībā, bet dāmām tikai uz pusi, proti, uz Hantimansijsku dosies tikai trīs sportistes – Madara Līduma, Žanna Juškāne un Anete Brice. Gerdai Krūmiņai ir sarežģījumi pēc iepriekš pārciestās angīnas un viņa šosezon vairs nestartēs. Vīriešiem pamatsastāvā jeb četriniekā Andrejs Rastorgujevs, Ilmārs Bricis, Edgars Piksons un Jānis Bērziņš, bet rezervē – Toms Praulītis un Rolands Pužulis.

Latvijas izlases treneris Intars Berkulis šobrīd ar vairākiem mūsējiem atrodas Itālijā, kur notiek Eiropas čempionāts, pēc kura noslēguma ar tiem sportistiem, kas pieteikti arī pasaules čempionātam (Rastorgujevs, Praulītis, Juškāne, Brice), 28. februārī no Minhenes dosies uz Hantimansijsku. Tur viņi pievienosies pārējiem izlases dalībniekiem, kuri šobrīd gatavojoties individuāli.

Berkulis atklāja, ka Rastorgujevam šobrīd uzsvars uz Eiropas čempionātu: „Nevar jau teikt, ka pasaules čempionāts nav svarīgs, taču Andrejam šobrīd galvenais akcents uz Eiropas mačiem. To, cik daudz viņš varēs izdarīt pasaules čempionātā, rādīs laiks. Kopš pēdējā starta bijusi ilga pauze, tāpēc spēkam vajadzētu pietikt.”

Vaicāts, kāds rezultāts pasaules čempionātā tiktu uzskatīts par labu, treneris pauda cerību tikt Top 20: „Vieta divdesmitniekā būtu labi. Ja runājam par individuālajām distancēm, tad lielākas cerības lieku uz sprintu, jo tur mums šosezon bijuši labāki rezultāti. Varbūt izdosies „izšaut” 20 km distancē. Noteikti labi gribas nostartēt arī stafetē, taču tā izraisa bažas, jo šosezon trūkst sacensību prakses – tikai vienu reizi Pasaules kausa posmos piedalījāmies stafetēt.”

Pasaules čempionāts Hantimansijskā notiks no 3. līdz 13. martam.