Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bendikai un Rastorgujevam septītā vieta EČ jaukto pāru stafetē

Ints Megnis
Ints Megnis

Bendikai un Rastorgujevam septītā vieta EČ jaukto pāru stafetē
Baiba Bendika nodod stafeti Andrejam Rastorgujevam. Foto: Latvijas Biatlona federācija

Latvijas spēcīgākie biatlonisti Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Minskā izcīnīja septīto vietu Eiropas čempionāta jaukto pāru stafetē.

Aizvadītajās sacensībās, kur katrs etaps ir vien ap desmit minūtēm garš, vispirms slēpoja Bendika, kura izmantoja divas rezerves patronas un stafeti nodeva devītajā vietā starp 23 izlasēm. Turpinājumā Rastorgujevs arī izmantoja divas rezerves patronas un komandu pacēla uz astoto pozīciju, bet nākamos divus etapus, ko vēl pa reizei veica Bendika un Rastorgujevs, Latvija pabeidza septītajā vietā.

Astoņās šaušanās Latvijas biatlonisti izmantoja 11 rezerves patronas.

Sacensībās uzvarēja Krievija, kuras sastāvā bija Jevgēņija Pavlova un Dmitrijs Mališko, turklāt vadība tika saglabāta pat tad, kad trešajā etapā Pavlova veica soda apli. Otro vietu guva Zviedrija (Anna Magnusone un Jespers Nelins), bet trešie palika francūži (Lū Žanmono un Aristīds Bege).

Čempionāts trešdien sākās ar individuālajām distancēm, kur Latvijas zvaigznes netika galā ar šaušanu un ieņēma vietas trešajā desmitā. Savukārt sestdien un svētdien gaidāmi sprints un iedzīšana.

Latvijas vadošie biatlonisti ierasti Eiropas čempionātu izmanto, lai izpildītu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) normatīvus, tāpēc šīs viņiem ir ļoti svarīgas sacensības. Pagājušajā svētdienā Rastorgujevs un Bendika Pasaules kausa posmā Soltleiksitijā pat nepiedalījās jaukto pāru stafetē, lai ātrāk ierastos Minskā. Pērn Rastorgujevs Eiropas čempionātā triumfēja sprintā, gadu pirms tam bija trešais iedzīšanā, bet 2014. gadā viņš tika pie zelta 20 kilometros un bronzas sprintā.

Eiropas čempionāts, jaukto pāru stafete

VietaValstsRez. (šaušana)
1.Krievija36:30.0 (1+9)
2.Zviedrija+20.6 (0+6)
3.Francija+29.0 (0+6)
4.Norvēģija+49.6 (3+9)
5.Vācija+57.5 (0+13)
6.Šveice+1:00.6 (1+7)
7.Latvija+1:06.5 (0+11)

Finišēja 16 komandas

  +3 [+] [-]

, 2019-02-21 16:19, pirms 6 gadiem
Vieta nav slikta, bet nav arī laba, jo citās komandās stiprākie nestartēja. Baiba neturēja līdzi Andrejam- lēni šāva un arī slēpoja. Izpildīts LOV B vienības normatīvs: EČ 4.-8. vieta

  +2 [+] [-]

, 2019-02-21 16:24, pirms 6 gadiem
Pēdējā šautuvē 1. ieslēpoja norvēģis, bet nabags dabūja 3 soda apļus.

  +2 [+] [-]

, 2019-02-21 16:37, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Vieta nav slikta, bet nav arī laba, jo citās komandās stiprākie nestartēja. Baiba neturēja līdzi Andrejam- lēni šāva un arī slēpoja. Izpildīts LOV B vienības normatīvs: EČ 4.-8. vieta
Jā, šodien Rastorgujevs ievilka Bendiku LOV B vienībā. Šķiet, ka šī nav Bendikas distance, jo viņa ir pieradusi tomēr pietaupīties pirms šautuvēm (vismaz man tāds iespaids ir palicis), bet šeit ir jāmauc uz pilnu un uzreiz jāšauj augstākā pulsā nekā ierasts. Šaušana kļūst lēnāka un neprecīzāka. Bet nu varbūt šīs manas pārdomas ir muļķības. Turklāt pēdējā laikā Bendikai ir bijis ļoti maz startu, tas arī gan jau atstāja iespaidu.

Rastorgujevs gan stāvus centās šaut kā no automāta, un diezgan precīzi - deviņi no desmit.

Vēl jau ir EČ sprints un iedzīšana, un arī pasaules čempionāts, var pacīnīties arī par vietu A vienībā.

P.S. Trešajā vietā Francijas komanda, kuras pārstāvji vakar bija lēnie divplākšņi - sasummējot slēpošanas laikus, Latvijas duets vakar bija par 5:15 ātrāks. Interesanti.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-21 16:45, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Jā, šodien Rastorgujevs ievilka Bendiku LOV B vienībā. Šķiet, ka šī nav Bendikas distance, jo viņa ir pieradusi tomēr pietaupīties pirms šautuvēm (vismaz man tāds iespaids ir palicis), bet šeit ir jāmauc uz pilnu un uzreiz jāšauj augstākā pulsā nekā ierasts. Šaušana kļūst lēnāka un neprecīzāka. Bet nu varbūt šīs manas pārdomas ir muļķības. Turklāt pēdējā laikā Bendikai ir bijis ļoti maz startu, tas arī gan jau atstāja iespaidu.

Rastorgujevs gan stāvus centās šaut kā no automāta, un diezgan precīzi - deviņi no desmit.

Vēl jau ir EČ sprints un iedzīšana, un arī pasaules čempionāts, var pacīnīties arī par vietu A vienībā.

P.S. Trešajā vietā Francijas komanda, kuras pārstāvji vakar bija lēnie divplākšņi - sasummējot slēpošanas laikus, Latvijas duets vakar bija par 5:15 ātrāks. Interesanti.
Kas lēnāk brauc tas tālāk tiek?!

     [+] [-]

, 2019-02-21 16:56, pirms 6 gadiem
flipsider rakstīja: Kas lēnāk brauc tas brauc ar lēnāku mašīnu?
Varbūt, bet šoreiz kaklā ir medālis!

     [+] [-]

, 2019-02-21 16:58, pirms 6 gadiem
pinkainis rakstīja: Kas lēnāk brauc tas tālāk tiek?!
Tur jau tā lieta, ka šodien brauci vienādi ātri (mūsējie uz slēpēm bija tikai 13,5 sekundes ātrāki par Franciju). Krietni īsākā distancē un, iespējams, vieglākā aplī atpalikšana slēpošanā samazinās.

  +4 [+] [-]

, 2019-02-21 19:13, pirms 6 gadiem
Pat Lietuva piedalījās 2+2 stafetē, bet mums palikusi tikai viena augstas klases biatloniste - Bendika. Vīriem situācija nav daudz labāka. Bēdīgs skats uz Latvijas biatlonu.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-21 19:31, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Pat Lietuva piedalījās 2+2 stafetē, bet mums palikusi tikai viena augstas klases biatloniste - Bendika. Vīriem situācija nav daudz labāka. Bēdīgs skats uz Latvijas biatlonu.
Jā, tas man ir liels pārsteigums, ka tepat uz Raubičiem nav aizvesti mūsu juniori. Lietuva, Rumānija startē, turklāt Pūce, Matvijenko, Mise ir pat spēcīgāki par daļu otrā ešelona sportistiem, kuri startē EČ. Meitenēm šī pieredze būtu ļoti noderējusi, jo vienai vai pat abām taču PČ būs jāstartē jauktajā stafetē.

Būtu labi, ja kāds zinātājs varētu pakomentēt šo situāciju.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-21 19:35, pirms 6 gadiem
Baibas komentārs par šodienu viņas lapā: "When you try your best but you don't succeed! 😬🤷‍♀️ 7th in single mixed relay, a bit too much spare rounds! 7. vieta pāru jauktajā stafetē EČ, par daudz papildpatronas, lai cīnītos par augstāku pozīciju!"

Vakar, kā sapratu, braukusi ar no lietuviešiem palienētām slēpēm.

https://www.baibabendika.com/

     [+] [-]

, 2019-02-21 19:53, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Jā, tas man ir liels pārsteigums, ka tepat uz Raubičiem nav aizvesti mūsu juniori. Lietuva, Rumānija startē, turklāt Pūce, Matvijenko, Mise ir pat spēcīgāki par daļu otrā ešelona sportistiem, kuri startē EČ. Meitenēm šī pieredze būtu ļoti noderējusi, jo vienai vai pat abām taču PČ būs jāstartē jauktajā stafetē.

Būtu labi, ja kāds zinātājs varētu pakomentēt šo situāciju.
Vai tad ir bijis info, ka mums PČ būs jauktā stafete 2+2?

     [+] [-]

, 2019-02-21 20:01, pirms 6 gadiem
izmisīga cīņa par valsts finansējumu .. nebrīnītos, ja biatlonā netiekot - mēģinātu arī slēpošanas čempionātā ..

  +1 [+] [-]

, 2019-02-22 08:30, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vai tad ir bijis info, ka mums PČ būs jauktā stafete 2+2?
Šķiet, ka par Latvijas biatlonu pēdējās sezonas vispār nav gandrīz nekādas informācijas. Pūcei un Matvijenko ir normatīvs, Latvijas vīriešu izlasei nāciju kausā vajag punktus. Manuprāt, 100%, ka Latvija startēs arī jauktajā stafetē. Un varbūt pat varētu finišēt, ja piedalītos arī Bendika un Rastorgujevs ar Patrijuku.