Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Biatlonista karjeru noslēdz trīskārtējais pasaules čempions Maksims Čudovs

Rolands Eliņš

Biatlonista karjeru noslēdz trīskārtējais pasaules čempions Maksims Čudovs
Maksims Čudovs biatlona trasē
Foto:AFP/Scanpix

Trīskārtējais pasaules čempions biatlonā Maksims Čudovs paziņojis, ka nedēļas nogalē piedalīsies savās pēdējās biatlona sacensībās.

„Esmu pieņēmis lēmumu beigt sportista gaitas,” paziņo Maksims Čudovs. „Par manu atvadu startu kļūs Krievijas kausa posms „Iževskas šautene” ( No kriev.val. „Ижевская винтовка”), kurš norisināsies 20. decembrī. Pēc tam jau atgriezīšos mājās, lai nākamajā dienā veiktu savu olimpiskās lāpas stafetes posmu. Lūk, tā arī ar lāpu rokās savu karjeru beigšu. Ne mirkli nenožēloju savus biatlonā pavadītos gadus.”

31 gadu vecais Čudovs savu lēmumu skaidro ar to, ka Krievijas izlasē ir jaunie puiši, kuri spēcīgāki par viņu, līdz ar to "vecajiem pienācis laiks aiziet". Savu artavu devusi arī nopietnā trauma, no kuras Čudovs ilgu laiku neesot varējis pilnībā atlabt.

Čudovs šajā sezonā startēja gan Pasaules kausa, gan IBU kausa posmos. Savas karjeras laikā viņš trīsreiz kļuvis par pasaules čempionu (2007. gadā stafete, 2008. – stafete un sprints), kā arī izcīnījis trīs sudraba un vienu bronzas medaļu. Viņš arī Vankūveras olimpiskajās spēlēs ieguva bronzas medaļu Krievijas izlases rindās stafetē.

Izmantotie resursi:
Чудов объявил о завершении карьеры - БИАТЛОН -...

     [+] [-]

, 2013-12-18 16:40, pirms 11 gadiem
Mjā, bija jau arī pazudis kādu laiku ...

     [+] [-]

, 2013-12-28 21:10, pirms 11 gadiem
МАКС ЧУДОВ СПАСИБО ТЕБЕ ЗА ВЕЛИКОЛЕПНЫЕ ЕМОЦИИ , КОТОРЫЕ ТЫ ДАРИЛ В СВОИХ ЛУЧШИХ ГОНКАХ !!!

ЧУДНЫЙ БИАТЛОНИСТ МАКСИМ ЧУДОВ >>>> УСПЕХОВ!