Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Arī no biatlona pāriet uz slēpošanu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Arī no biatlona pāriet uz slēpošanu
Džuzepe Montello. Foto: Simone Ferraro-GMT.

Reizēm parādās informācija, ka kāds no distanču slēpotājiem izlemj meklēt laimi biatlonā, taču gadās arī tā, ka parādās biatlonisti, kuri vēlas pāriet uz distanču slēpošanu. Un tāds ir itālis Džuzepe Montello.

Aizvakar ziņojām, ka titulētā Zviedrijas distanču slēpotāja Stīna Nilsone, kura pirms gada pārgāja uz biatlonu, ir iekļauta valsts galvenajā izlasē. Tikmēr izdarīt pretēju gājienu ir izlēmis Džuzepe Montello, kurš vakar ir paziņojis, ka pāriet uz slēpošanu.

Ar atzīstamiem panākumiem biatlona karjerā Montello lepoties nevar. Olimpiskajās spēlēs Itālijas biatlonists divas reizes ir iekļuvis četrdesmitniekā, ierindojoties 39. un 40.vietā, bet pasaules čempionātā pirms četriem gadiem ieņēma 34.vietu, kas ir viņa labākais individuālais rezultāts čempionātos, kamēr stafetē ieguva 5.vietu. 28 gadus vecais itālis pirms trim gadiem Novemesto sasniedza savu labāko rezultātu pasaules kausa posmos, ieņemot 27.vietu. Pēdējās sezonās Montello bija grūti noturēties galvenajā izlasē un startēja IBU kausā un Eiropas čempionātos, kur biatlona lielvalstis piedalās ar otrajiem sastāviem, tikai vienreiz tiekot desmitniekā.

Līdz ar to Montello distanču slēpošanā klāsies ļoti grūti. Ja jau pirms sešiem gadiem tobrīd pasaules ātrākais biatlonists Martēns Furkads pasaules kausa posmā distanču slēpošanā neiekļuva divdesmitniekā, ieņemot 22.vietu, tad pat tiem, kas ir ārpus Top5 pēc ātruma biatlonā, ir grūti cerēt uz trīsdesmitnieku slēpošanā. Tā kā Montello būs sarežģīti iekļūt pat piecdesmitniekā. Pirms desmit gadiem savās vienīgajās FIS sacensībās distanču slēpošanā junioru konkurencē Džuzepe 15km klasikā ierindojās vien 33.vietā, uzvarētājam zaudējot septiņas ar pusi minūtes.

     [+] [-]

, 2021-04-18 13:59, pirms 3 gadiem
Šī informācija ir tik noderīga, ka esmu gatavs personiski samaksāt Bācim 0,50 centus un atlikušo summu, ko saņem par komentāriem.

     [+] [-]

, 2021-04-18 14:14, pirms 3 gadiem
Jā, bet itāļiem tieši brīvajā stilā šobrīd ir iztrūkums.