Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Nilsone iekļauta Zviedrijas biatlona galvenajā izlasē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Nilsone iekļauta Zviedrijas biatlona galvenajā izlasē
Stīna Nilsone mērķēs uz Olimpisko medaļu arī biatlonā. Nisse Schmidt/tt / NTB

Panākumus distanču slēpošanā guvusī zviedriete Stīna Nilsone, kura pirms gada nolēma pāriet uz biatlonu, ir iekļauta Zviedrijas biatlona izlases A sastāvā, ziņo Zviedrijas biatlona federācija.

27 gadus vecā Stīna Nilsone slēpošanā bija sasniegusi daudz – 23.reizes uzvarējusi pasaules kausa posmos, izcīnījusi septiņas pasaules čempionāta medaļas, kļuvusi par 2018.gada Olimpisko čempioni sprintā, kā arī Phjončhanā nopelnot pilnu medaļu komplektu, turklāt divus sudrabus. Slēpošanā viņa izcēlās tieši sprintā, taču arī atsevišķas reizes distancē Nilsone uzrādīja ļoti atzīstamus rezultātus, it īpaši sacensībās ar masu startu, kur ir bijušas godalgotas vietas un pat uzvaras. Taču kopumā distancē ar intervāla startu Stīna nebija starp ātrākajām slēpotājām, reizēm ierindojoties trešajā desmitā vai dažreiz pat paliekot ārpus trīsdesmitnieka. Pirms gada viņa pārsteidza ar paziņojumu par pāriešanu uz biatlonu.

Starpsezonā Nilsone iedzīvojās traumā, tāpēc novembrī Zviedrijas atlases sacensībās biatlonā viņa nespēja iekļūt labāko desmitniekā. Janvāra vidū viņa debitēja starptautiskajā apritē IBU kausā, un debija sanāca katastrofāla – pirmajās sacensībās 7,5km sprintā Nilsone palika 99.vietā, bet divas dienas vēlāk vēlreiz 7,5km sprintā viņa ierindojās trīsdesmit pozīcijas augstāk - 69.vietā, kas tik un tā bija ārkārtīgi tālu. Sezonas turpinājumā rezultāti uzlabojās, un Nilsonei tika dota iespēja nostartēt sezonas noslēguma posmā Estersundā. Savās mājās Nilsone nostartēja ļoti labi, sprintā iegūstot 26.vietu, bet iedzīšanā finišējot 22.vietā.

Tieši šāds sezonas noslēgums devis viņai vietu savas valsts galvenajā biatlona izlasē jeb A sastāvā, kur bez Nilsones ir arī Hanna Eberga, Elvīra Eberga, Linna Pērsone, Muna Brursone, Johanna Skotheima. Līdz šim kādreizējā distanču slēpotāja bija iekļauta biatlona “attīstības izlasē”.