Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Starptautiskā biatlona federācija vismaz līdz rudenim plāno izslēgt Krieviju un Baltkrieviju

Starptautiskā biatlona federācija vismaz līdz rudenim plāno izslēgt Krieviju un Baltkrieviju
Krievijas biatlonists Eduards Latipovs. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā plāno izslēgt no savām rindām Krievijas un Baltkrievijas biatlona federācijas vismaz līdz rudenim, teikts IBU paziņojumā ceturtdien.

IBU ceturtdien paziņoja, ka tā veiks šo papildu pasākumu pret divu valstu federācijām, jo "to pārstāvji nespēja atbalstīt viņu humānās saistības IBU konstitūcijas garā". Paziņojumā teikts, ka abām federācijām ir septiņas dienas, lai apstrīdētu lēmumu.

Abu valstu biatlonistu atstādināšana darbosies vismaz līdz nākamajam IBU kongresam septembrī un "būs atkarīga no turpmākās situācijas attīstības un atstādināto federāciju uzvedības".

IBU ceturtdien arī paziņoja, ka tā sadarbojas ar astoņām nacionālajām federācijām no Austrijas, Čehijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Norvēģijas, Zviedrijas, un Šveices, lai palīdzētu Ukrainas biatlonistiem, uzņemot viņus treniņnometnēs un nodrošinot ar ekipējumu.

"Lai gan tieši šīs nacionālās federācijas var atbalstīt šo projektu, mēs zinām, ka, solidarizējoties ar Ukrainu, aiz tām vienota stāv visa biatlona saime," teica IBU prezidents zviedrs Ule Dālins.

Jau ziņots, ka Krievijas un Baltkrievijas sportisti ir atstādināti no dalības IBU sacensībās kopš 2.marta. Četras dienas pirms tam IBU lēma, ka Krievijas un Baltkrievijas biatlonisti varēs startēt IBU sacensībās tikai kā neitrāli sportisti, nepārstāvot nevienu valsti.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-03-17 18:48, pirms 2 gadiem
Lai krievi atgrieztos viņiem jāizvācas no Ukrainas ieskaitot Krimu un jāsamaksā nauda Ukrainas atjaunošanai un jāsamaksā ģimenēm par katru nogalināto ukraini.
, 2022-03-17 18:53, pirms 2 gadiem
sezona noslēgusies un līdz rudenim biatlona nebus nevienam,ne tikai Krieviem Baltkrieviem.
, 2022-03-17 18:58, pirms 2 gadiem
Tas zviedrs,kā jau zviedrs...latviešu leģionārus jau arī pēc kara atdeva atpakaļ krieviem,kurus krievi nošāva...cer laikam,ka visiem viss ir aizmirsies...
Domājams,ka mierīgi turpmākos 100 gadus varam bez krieviem un baltkrieviem iztikt!
, 2022-03-17 19:57, pirms 2 gadiem
coffijs rakstīja: Lai krievi atgrieztos viņiem jāizvācas no Ukrainas ieskaitot Krimu un jāsamaksā nauda Ukrainas atjaunošanai un jāsamaksā ģimenēm par katru nogalināto ukraini.
Ar kādu naudu diez viņi maksās?Tulīt ar rubļiem būs uz toleti jāiet,jo papīrs beidzas
, 2022-03-17 20:38, pirms 2 gadiem
Kāpēc tikai līdz rudenim? Vismaz uz 5 gadi, kā minimums!!!
, 2022-03-17 22:38, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Ar kādu naudu diez viņi maksās?Tulīt ar rubļiem būs uz toleti jāiet,jo papīrs beidzas
Maksās ar to naudu, kas šobrīd jau ir Eiropas bankās. Faktiski nauda jau ir ieturēta.
, 2022-03-17 22:40, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Ar kādu naudu diez viņi maksās?Tulīt ar rubļiem būs uz toleti jāiet,jo papīrs beidzas
Kamēr ES pērk naftu gāzi un ogles no krievijas viņiem naudas netrūks jo peļņa no tā ir tuvu miljardam dolārīšu katru dienu.
, 2022-03-17 23:08, pirms 2 gadiem
Krievijai līdz rudenim vēl jāizdzīvo
, 2022-03-18 11:22, pirms 2 gadiem
Nekas tur nebeigsies,tas viss turpināsies gadiem!Jūs nepazīst ukraiņus,viņi krieviem rīkles pārgrauzīs,bet nepadosies!
Tāpēc par krievu un baltkrievu dalību pat runas nevar būt!
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.