Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

IBU kausa posma jauktajā stafetē Latviju noņem no trases jau otrajā etapā

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

IBU kausa posma jauktajā stafetē Latviju noņem no trases jau otrajā etapā
Inese Golubeva

Šodien Austrijā Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa sezonas noslēdzošā diena iesākās ar 4x6km jaukto stafeti. Latvija jau otrajā etapā tika apsteigta par apli un 19 komandu konkurencē ieņēma 17. vietu.

Latvijas komandu šodien pārstāvēja 19 gadus vecās Sandra Buliņa, Inese Golubeva, kā arī 29 gadus vecais Roberts Slotiņš un 23 gadus vecais Ņikita Osipovs. Līdz šim šajā posmā visi četri aizvadījuši trīs individuālās sacensības. Buliņa ar 94. vietu augstākā vieta bija sprinta distancē, Slotiņam 59. vieta īsajā individuālajā distancē, bet Inese Golubeva un Ņikita Osipovs visās trīs sacensībās palika ārpus labāko simtnieka.

Latvijai šodien 17. numurs, un pirmā no Latvijas komandas stafeti uzsāka Buliņa. Pirmajā šaušanā viņai izdevās visus mērķus aizvērt ar divām rezerves patronām, taču ieņēma priekšpēdējo 18. vietu. Viņai nedaudz priekšā bija Zviedrija un Slovākija, kurām viens soda aplis, bet atpalika divus soda apļus nopelnījusī Somija. Otrajās ugunslīnijā Sandra bija nekļūdīga un pacēlās uz 15. vietu. Viņa no tuvākās sekotājas Rumānijas bija atrāvusies par 32 sekundēm. Visas aiz Latvijas esošās valstis bija nopelnījušas vismaz vienu soda apli. Stafetes nomaiņā Buliņa spēja saglabāt 15. vietu, pirmajā vietā esošajai Krievijai zaudējot divas minūtes un 45 sekundes. Buliņai savā etapā otrs lēnākais slēpojums.

Otro etapu veica Golubeva un savā pirmajā šaušanā bija precīza, taču atkrita uz 17. vietu. 18. vietā atradās Rumānija, kura Latvijai zaudēja 16 sekundes, bet ASV atpalika jau vairāk par minūti, jo bija nopelnījusi jau četrus soda apļus. Otrajā ugunslīnijā Inese izmantoja divas rezerves patronas, saglabājot 17. vietu, bet priekšā esošā Rumānija atradās vienas minūtes attālumā, savukārt tuvākā sekotāja Japāna Latvijai atpalika nedaudz vairāk par pus minūti. Tajā brīdī Latvija tā brīža līderei Ukrainai zaudēja jau piecas minūtes, tādējādi likumsakarīgi Golubeva nepaspēja veikt stafetes nomaiņu, tiekot apdzīta par apli un ieņemot 17. vietu, un apsteidzot divas valstis- Japānu un ASV. Līdz ar to abi vīri, proti, Slotiņš un Osipovs pie startēšanas netika. Kopumā par apli apsteidza piecas komandas.

Pirmajās divās vietās ierindojās šīs stafetes favorītes, attiecīgi uzvaru izcīnīja Vācija, otro vietu ieņēma Norvēģija. Savukārt trešo vietu nedaudz pārsteidzoši izcīnīja Čehija. Plkst. 13:30 ar jaukto pāru stafeti noslēgsies IBU kausa izcīņas sezona. Latviju tajā pārstāvēs Annija Keita Sabule un Rūdis Balodis.

4x6km jauktā stafete, IBU kausa sezonas pēdējais posms

VietaValstsLaiksKļūdas (s.a.+r.p)
1.Vācija1:17:02.21+5
2.Norvēģija+11.01+13
3.Čehija+19.90+6
4.Francija+32.71+6
5.Krievija+33.32+15
6.Zviedrija+1:30.61+10
17.Latvijapar apli0+4

Piedalījās 19, finišēja 14 komandas

Izmantotie resursi:
https://biathlonresults.com/

     [+] [-]

, 2021-03-14 12:41, pirms 3 gadiem
Meitenes izdarīja maksimālo, ko varēja. Diemžēl šis maksimums ir ierobežots ar lēnu slēpojumu. Toties šaušanā Latvija pēc četrām šautuvēm bija precīzākā ar četrām papildpatronām (tikpat arī Čehijai). Bez soda apļiem bija tikai četras komandas no 19.

Tagad treniņi, treniņi un vēlreiz treniņi, lai nākamsezon būtu ātrāka slēpošana!