Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Franču biatlonists Žejs: "Ar labāko sastāvu stafetē tēmēsim vēl augstāk"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Franču biatlonists Žejs: "Ar labāko sastāvu stafetē tēmēsim vēl augstāk"
Francijas izlase uz goda pjedestāla
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Pasaules biatlona kausa izcīņas 2. posma 4x7.5km stafetē triumfēja Norvēģijas izlase, bet pārējās divas vietas uz goda pjedestāla izkaroja Austrijas un Francijas kvarteti. Pēc sacensībām franču biatlonists Vensāns Žejs solīja, ka ar labāku sastāvu Francija varētu tikt vēl augstāk nekā šodien ieņemtā 3. vieta.

Tarjei Bo Hohfilcenē uzvarēja visās sacensībās - viņš bija labākais sprintā, labākais iedzīšanā un šodien triumfēja arī stafetē kopā ar komandas biedriem Norvēģijas izlasē. Bo: "Tas ir lieliski. Visi mūsu komandā smaida. Ir patīkama sajūta, ka visi jūtas kopā uzvarējuši. Mans posms? Man bija 30 sekunžu pārsvars, kad pārņēmu stafeti. Zināju, ka Landi [austrietis Dominiks Landertingers - aut.piez.] ir stiprs, īpaši, ja ir labā formā un ja ir grūti laika apstākļi. Domāju, viņš ir labākais finiša sprinta aspektā. Viņš ir spēcīgs, tāpēc mēģināju viņu noturēt aizmugurē, lai nebūtu jāsacenšas finiša taisnē. Pēc stāvus šaušanas sajutos droši." Savukārt Ūle Einārs Bjerndālens bija lakonisks: "Priecājos, ka jau pēc pirmās šaušanas izvirzīju komandu vadībā. Šaušanā bija problēmas spēcīgā vēja dēļ un vājās redzamības dēļ, pāris reizes nemanīju vēja brāzmas, taču beigu beigās izdevās tikt galā."

Kristofs Zumans sašāva 10/10 un lielā mērā sekmēja 2. vietas izcīnīšanu Austrijai, kā arī intrigas saglabāšanu līdz pat pēdējam posmam: "Domāju, šis mums ir labs rezultāts. Vienmēr ir patīkami būt uz goda pjedestāla šeit, kur klātienē sacensības skatās visi draugi un radi. Tas rada lielu spiedienu, taču vienlaicīgi arī motivē. Patiesībā slēpot šajā mūsu stadionā ir vieglāk."

3. vietu Francijai skaistā stilā izrāva Martins Furkads, taču viņš bija paškritisks: "Nebiju savā labākajā formā uz slēpēm. Vakar iedzīšanā finiša taisnē tiku apsteigts, tāpēc guvu mācību. Šodien nogaidīju nedaudz ilgāk un tad atradu spēkus finiša spurtam." Viņa komandas biedrs Vensāns Žejs piebilda: "Mums pietrūka Simona Furkada, kuram ir muguras problēmas, tāpat nebija Alekša Befa, kurš piedalās distanču slēpošanas sacensībās Davosā, tā ka mums bija otrais sastāvs ar Lui Habēru un Žanu Gilomu Beatriksu. Tači viņi nostartēja labi. Cerams, ka nākammēnes būsim labākajā sastāvā un tad varēsim tēmēt uz vēl augstākiem mērķiem."

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU