Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Vīrusa izplatības dēļ atceļ Madonā paredzēto Eiropas junioru čempionātu biatlonā

Emils Ozerinskis

Vīrusa izplatības dēļ atceļ Madonā paredzēto Eiropas junioru čempionātu biatlonā
Latvijas juniorēm šajā februārī Eiropas čempionātā Madonā nebūs iespēja piedalīties. Foto: Latvijas Biatlona Federācija

Starptautiskā biatlona savienība (IBU) paziņojusi par izmaiņām šīs sezonas biatlona kalendārā. To vidū ir arī februārī Madonā paredzētais Eiropas junioru čempionāts, kuru nolemts neaizvadīt. Sarunā ar Sportacentrs.com aktuālo situāciju komentēja Latvijas biatlona federācijas prezidente Baiba Broka.

Bitatlona savienības valde lēmusi par Pasaules kausa posmu un Pasaules čempionāta Pokļukā (9.-21. februāris) aizvadīšanu. Tāpat plānota arī Pasaules junioru čempionāta norisināšanās. Taču Eiropas junioru sacensībām, tostarp Madonā paredzētajam Eiropas čempionātam vieta pandēmijas apstākļos nebūs. Ņemot vērā finansiālos un loģistiksos apsvērumus, kas nepieciešami izsargāšanās priekšdarbu veikšanai, nolemts junioru sacensības nerīkot. Tādēļ Sportacentrs.com sazinājās ar Latvijas biatlona dzīves vadītāju.

"Protams, ka tas ir bēdīgi. Mēs esam godam izcīnījuši iespēju organizēt Eiropas čempionātu junioriem. Tā nav mūsu vaina, ka situācija pasaulē ir tāda. Mēs esam ļoti labi sagatavojušies, nokārtojot tiesnešu kvalifikācijas daudz ātrāk nekā tas bija nepieciešams. Šīs sacensības mums atņemtas netiks, bet pārcelsies uz laiku, kad tās varēsim rīkot," aktuālo situāciju sarunā ar Sportacentrs.com komentēja Latvijas Biatlona federācijas prezidente Baiba Broka.

Par finansiālo situāciju reaģējot uz paziņojumu par sacensību atcelšanu Broka atzīmēja: "Domāju, ka jau ieguldīto līdzekļu ziņā neko nezaudēsim, jo tie būtu jāiegulda tā vai tā. Trases modernizācijā jau tika veikta, taču tas vēl nav fināls, jo Madonas novadam ir lieli plāni turpināt trases attīstību. Mēs bijām ieguldījuši tika daudz, lai iegūtu licenci, kas atļauj rīkot pirmā līmeņa sacensības. Mūsu biatlonisti ir ieguvuši lieliskus treniņapstākļus, pasaules līmeņa šautuvi un jaunas ģērbtuves. Tas vis bija vajadzīgs tā kā tā. Ja situācija ātrāk atjaunosies, varētu veikt reģonālās sacensības kopā ar igauņiem un lietuviešiem, kuri tāpat jau pie mums braukā."

Komentējot situāciju par Pasaules kausu kalendāru, Broka ieskicēja potenciālos scenārijus: "Biju telefonkonferencē, kur apspriedām scenārijus A, B un C. Vismaz līdz gada beigām novembrī un decembrī sacensības, kā līdz šim bija ierasts, nenotiks. Doma ir tāda, ka, lai izvairītos no pārbraukšanas pāri robežām, kādi, pieņemsim, trīs Pasaules kausa posmi varētu notikt vienā vietā. Piemēram tur pat Zviedrijā, kur sportisti varētu dzīvot mēnesi. Tādējādi izvairoties no ceļošanas, kas ir viens no vīrusa izplatīšanās riskiem. Sacensības noteikti būtu bez skatītājiem un tikai ar televīziju. Tas ir optimistiskākais variants. Ja nu pēkšņi situācija ar vīrusu uzlabojas, tad pastāv iespēja aizvadīt posmus arī pēc sākotnējā grafika."

Izmantotie resursi:
https://www.biathlonworld.com/news/...