Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Upenieks: "Andrejam brīdinājumi bija izteikti jau iepriekš"

Upenieks: "Andrejam brīdinājumi bija izteikti jau iepriekš"
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Latvijas Biatlona federācija

Latvijas labākajam vīriešu biatlonistam Andrejam Rastorgujevam jau iepriekš bija izteikti brīdinājumi par antidopinga noteikumu pārkāpumiem, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj Latvijas Biatlona federācijas (LBF) viceprezidents Gundars Upenieks.

Ceturtdienas pēcpusdienā Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) par antidopinga noteikumu pārkāpumu uz nenoteiktu laiku atstādināja Rastorgujevu no sacensībām. 12 mēnešu periodā viņš trīsreiz nav bijis sasniedzams norādītājā vietā, par kuru sportistam jāsniedz informācija antidopinga aģentūrām.

"Bijām lietas kursā, ka Andrejam ir brīdinājumi, šī lieta vilkās vairākus mēnešus, un lietas apstākļi tika precizēti. Jau no [ceturtdienas] rīta puses bijām informēti, ka Andrejam ir piemērots pagaidu aizliegums startēt," pauž Upenieks.

"Andrejam divu nedēļu laikā ir jāsniedz paskaidrojums, un tad lieta tiks izskatīta," skaidro Upenieks, kurš piekrīt, ka šī sezona Rastorgujevam, visticamāk, ir noslēgusies. "Andrejam ir skaidrojums šai situācijai, taču nedrīkstam to komentēt."

Sportacentrs.com pagaidām vēl nav izdevies sazināties ar pašu Rastorgujevu un iegūt viņa skatījumu uz šo situāciju.

Rastorgujevam šovakar bija paredzēts starts Pasaules kausa posmā Čehijā, taču pēc šī IBU lēmuma viņš sacensībās nepiedalīsies.

 +10 [+] [-]

, 2021-03-11 17:05, pirms 3 gadiem
Kā man besī šitie pļūtītāji. Ārprāts, ka tik sevi baltu un tīru parādīt. Ķipa visi visu zināja, bet neviens neko nedarija. Sagaidīja diskābeli un sezonas beigas pakaļā... malači

  +3 [+] [-]

, 2021-03-11 17:30, pirms 3 gadiem
Atņemta plinte un gods

  +8 [+] [-]

, 2021-03-11 17:57, pirms 3 gadiem
3 reizes!!!!!! Ne vienu vai ''nu nepaveicās'' 2 reizes, bet 3 !!!!!! Ir jābūt vai nu dopingotājam vai idiotam.

  -3 [+] [-]

, 2021-03-11 19:06, pirms 3 gadiem
Kāda jēga skatīties ja Andreja nav. Tie 2 pēdējie neskaitās,žēl.

  +5 [+] [-]

, 2021-03-11 20:34, pirms 3 gadiem
Ir tikai divi variki - vai nu Andrejs ir pilnigs termoss, ka nespej iedot savu sasniedzamo adresi vai vnk rija dopingu. Laikam ju beigas tikai viens variants, termoss jebkuraa gadijumaa

  +1 [+] [-]

, 2021-03-12 00:01, pirms 3 gadiem
Andrej, nu kā tu varēji tik rupji kļūdīties? Te nav attaisnojums. Visa karjera vējā. Šajā vecumā 2 gadu diskābelis nozīmē ardievas lielajam sportam. "Forši" ir noslēgt tā karjeru.

     [+] [-]

, 2021-03-12 10:51, pirms 3 gadiem
Un ko federācija? mīksti pakratīja pirkstu, ja zināja. Tomēr komandas dalībnieks, lai ar komandu maz sadarbojās. Tagad ir tas mirklis ,no kura visvairā baidījos, t.i. ja Andrejs vai Baiba pēkšni beidz karjeru. Aiz viņiem īsti nav sagatavots neviens. Biatlons spēs atgūties? Prestižs jau tā zems un vēl šis. Lai nu labi beigtos.