Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Berkulis: "Rastorgujevs ļoti pārdzīvo par neveiksmi sprintā"

Jānis Pārums

Berkulis: "Rastorgujevs ļoti pārdzīvo par neveiksmi sprintā"
Intars Berkulis
Foto: Dainis Caune, sporto.lv

Latvijas izlases galvenais treneris Intars Berkulis ar biatlonistu veikumu pasaules čempionāta pirmajos startos nav pārāk apmierināts. Sarunā ar Sportacentrs.com Berkulis sniedza savu komentāru par aizvadītajā nedēļas nogalē sasniegto.

"Andrejam Rastorgujevam jau pirmajā šautuvē bija divi sodi un visas cerības atkrita uzreiz. Trase smaga, jāšauj precīzi, lai varētu kaut ko parādīt. Vēl divas kļūdas stāvus šaušanā visam pielika punktu. Bez variantiem kaut ko labāku izskriet," uzsvēra Berkulis. "Vēja nebija, vienkārši nespēja sašaut. Šāvieni bija tuvu mērķim, bet netrāpīja. Nezinu, varbūt kaut kādā mērā arī psiholoģiskā spriedze. Pašam Andrejam diezgan liels pārdzīvojums, un negribas par neko domāt, bet tas jau neko nemainīs. Šobrīd jādomā par 20 kilometru individuālo distanci. Skaidrs, ka forma nav tāda, kā bija pirms tam, arī slimošanas dēļ. Sezona vēl nav beigusies – vēl šeit ir 20 kilometri, stafete, pēc tam trīs Pasaules kausa posmi, Eiropas čempionāts, pasaules armijas olimpiāde. Varbūt atgūsies un būs labi rezultāti."

"Edgars Piksons (40.vieta gan sprintā, gan iedzīšanā) bija labi sagatavojies, tika puslīdz kārtībā ar veselību, un rezultāts labs. Tiesa, divi sodi stāvus šaušanā bija lieki. Tad varēja būt krietni augstāks rezultāts. Bet tāds ir biatlons – gan labi jāšauj, gan ātri jāslēpo," piebilda Berkulis.

"Jauktajā stafetē uz neko augstāku necerējām, lai gan, protams, vienmēr gribas ko labāku. Diemžēl realitāte ir tāda, kāda ir. Izšāva labi, nostartēja savu iespēju robežās," atzina treneris. "Meitenēm? Žannai Juškānei pieci sodi – tas nekam neder. Distancē gan viņa bija laba, domāju, ka ir labākajā kondīcijā. Pārējās divas meitenes vēl pirms nedēļas bija apslimušas, viņas izdarīja, ko varēja."

Pasaules čempionātā šonedēļ gaidāmi šādi starti – 13.februārī 15km distance sievietēm, 14.februārī 20km distance vīriešiem, 15.februārī 4x6km stafete sievietēm, 16.februārī 4x7.5km stafete vīriešiem, 17.februārī – 12.5km masu starts dāmām un 15km masu starts kungiem.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-02-11 22:10, pirms 11 gadiem
Tā jau tas rūdijums nāk. Čota čujs, ka 20 km būs cita lieta. Veiksmi!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-02-11 22:37, pirms 11 gadiem
Neesmu pārliecināts vai viņam ir pietiekami stabila šaušana lai uz kaut ko nopietnu pretendētu 20km. Cerams ka kļūdos!

  -1 [+] [-]

, 2013-02-11 23:44, pirms 11 gadiem
Kāpēc LV profesionāli biatlona sportisti saslimst pirms svarigām sacensībām? Bricis pirms Alauksta slēpojuma ar esot bijis slims, bet uzvarēja..

  +1 [+] [-]

, 2013-02-12 01:19, pirms 11 gadiem
dale rakstīja: Nointerveejiet labaak Dukuru vai Prūsi par Soču draamu!
Hm? Stāsti.

  +5 [+] [-]

, 2013-02-12 01:34, pirms 11 gadiem
Vajadzēja laist Andreju "iesildīšanās" nolūkos jau jauktajā stafetē, un ne jau iespējama augstāka rezultāta dēļ tajā, bet gan, lai aprod ar trasi, kā arī sacīkšu atmosfēru, un mazliet noņem mandrāžu. Nevaru apgalvot, kā būtu, ja būtu, nezinu visas nianses (piemēram, cik labs viņš spēka un izturības ziņā), bet līdzīga doma man parādījās jau tieši jauktās stafetes dienā.
Kaut gan - tagad par to nav ko vairs prātot, cerams, ka saņemsies un labi sašaus 20 kilometros.

     [+] [-]

, 2013-02-12 07:17, pirms 11 gadiem
Peec intervijas liekas, ka visi kas ir biatlonaa to vien dara kaa slimo. Kkas ar imunitaati nav? Vai arii BERKULIM nav citu attaisnojumu.. kkaa uz raksta beigaam piegirezaas, katraa otraa teikumaa pateikts kursh cik ir slimojis pirms chempja.. sviests..

     [+] [-]

, 2013-02-12 08:26, pirms 11 gadiem
Pēc 20-nieka būs vēl lielāki pārdzīvojumi!

     [+] [-]

, 2013-02-12 09:22, pirms 11 gadiem
Visi slimi izrādās ir vai ir jau bijuši
Ārprāc kkāds!!

  +4 [+] [-]

, 2013-02-12 10:16, pirms 11 gadiem
Sportistam sasniedzot augstāko formas līmeni, sportists distancē spēj panest milzīgas slodzes un atdot gandrīz visas organisma enerģijas rezerves. Pie šādiem nosacījumiem organisms ir ļoti neaizsargāts pret jebkuru infekciju, tajā skaitā saaukstēšanos. Biatlona specifika ir tāda, ka sacensības un treniņi notiek aukstā gaisā un vējā, tā ka saaukstēties ir pat ļoti vienkārši.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-12 10:31, pirms 11 gadiem
gangrel rakstīja: Kāpēc LV profesionāli biatlona sportisti saslimst pirms svarigām sacensībām? Bricis pirms Alauksta slēpojuma ar esot bijis slims, bet uzvarēja..
tu salīdzini Latvijas tautas gonku ar Pasaules Čempionātu????? padomā divreiz!!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-02-12 10:50, pirms 11 gadiem
grey rakstīja: Sportistam sasniedzot augstāko formas līmeni, sportists distancē spēj panest milzīgas slodzes un atdot gandrīz visas organisma enerģijas rezerves. Pie šādiem nosacījumiem organisms ir ļoti neaizsargāts pret jebkuru infekciju, tajā skaitā saaukstēšanos. Biatlona specifika ir tāda, ka sacensības un treniņi notiek aukstā gaisā un vējā, tā ka saaukstēties ir pat ļoti vienkārši.
ir ļoti labas "zāles" pret šo visu. Divos vārdos - pareizs uzturs!

  +1 [+] [-]

, 2013-02-12 12:49, pirms 11 gadiem
Sportists pirms starta 2-4 stundas neko neēd, lai esot distancē kuņģim nebūtu jāpatērē enerģija pārstrādājot barības vielas. Pēc tam, esot distancē sportists šautuvēs vairākas reizes pilnībā apstājas, atdziest un guļ uz ledusauksta paklājiņa. Beigās, finišā nereti sportists ir tiktāl patērējis spēkus, ka vienkārši nokrīt sniegā, kamēr spēj piecelties.

Jā, noteikti, - šo visu "atrisina" pareizs uzturs. Redzu, ka tu šo problēmu esi uztvēris patiešām "dziļi"...

     [+] [-]

, 2013-02-13 01:04, pirms 11 gadiem
martinsonsss rakstīja: tu salīdzini Latvijas tautas gonku ar Pasaules Čempionātu????? padomā divreiz!!!!
Salīdzinājums tika pieminets dēļ atrunām pēc startiem
Varbūt LT trenerim Bricim ir know-how, kā atgūties, tikai nav kas klausās un nespēj samaksāt.

     [+] [-]

, 2013-02-13 01:21, pirms 11 gadiem
grey rakstīja: Sportistam sasniedzot augstāko formas līmeni, sportists distancē spēj panest milzīgas slodzes un atdot gandrīz visas organisma enerģijas rezerves. Pie šādiem nosacījumiem organisms ir ļoti neaizsargāts pret jebkuru infekciju, tajā skaitā saaukstēšanos. Biatlona specifika ir tāda, ka sacensības un treniņi notiek aukstā gaisā un vējā, tā ka saaukstēties ir pat ļoti vienkārši.
Iedomājies, ziemas sporta veidiem ir tāda specifika, ka tie parasti notiek ziemā, ne tikai Latvijā.
Sportisti savukārt parasti pārzina gan uztura sastāvu ko ēd, gan ķermenī notiekošos procesus treniņu, sacensību laikā.
Parastie cilvēki savukārt sporto, lai neslimotu.
Dīvaina tā pasauli. Stulbi, ja nezini, ka jāslimo.