Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Birkentāls izcīna sesto vietu IBU Junioru kausā

Birkentāls izcīna sesto vietu IBU Junioru kausā
Renārs Birkentāls.

LETA. Latvijas biatlonists Renārs Birkentāls piektdien izcīnīja sesto vietu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) Junioru kausa sacensībās 15 kilometru distancē.

Birkentāls, kurš startēja ar 22.numuru, pieļāva pa divām kļūdām otrajā un ceturtajā šaušanā, kā rezultātā uzvarētājam Vācijas sportistam Dariusam Lodlam zaudēja minūti un 2,2 sekundes. Latvietis bija otrs ātrākais sportists trasē, bet, ieskaitot šautuvē pavadīto laiku, viņš bija pirmais.

Otro vietu izcīnīja Ukrainas biatlonists Stepans Kinašs, kurš nevienu reizi nekļūdījās, taču vācietim piekāpās 12 sekundes. Labāko trijnieku noslēdza itālis Elia Dzeni, kurš, kļūdoties vienu reizi otrajā šaušanā, no uzvarētāja atpalika 36,2 sekundes.

Juniorēm 12,5 kilometru distancē Latvijai nebija tik sekmīgas sacensības. Ja Inese Golubeva pirmajā ugunslīnijā bija nekļūdīga, tad Sandra Buliņa uzreiz neaizvēra četrus mērķus. Kopumā viņas šaušanā kļūdījās attiecīgi četras un desmit reizes, kas deva 53. un 54.vietu 85 finišējušo dalībnieču konkurencē.

Uzvaru svinēja itāliete Sāra Skatolo, kurai bija divas soda minūtes un finiša laiks 43 minūtes un 18,7 sekundes. Golubeva zaudēja deviņas minūtes un 8,9 sekundes, bet Buliņa atpalika deviņas minūtes un 49,3 sekundes.

Slēpojumā Buliņa bija 11. ātrākā sportiste trasē.

Imants Maļina, Reinis Volbergs, Solvita Maļina, Estere Volfa un Elza Bleidele, kuri bija pieteikti sacensībām, nestartēja.

Vadošie Latvijas biatlonisti pieaugušo konkurencē šajā nedēļā aizvada Pasaules kausa Hohfilcenē.

Turpat Martellā-Martello ielejā nākamajā nedēļā notiks vēl viens IBU Junioru kausa posms.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2021-12-10 18:55, pirms 2 gadiem
Malacis Renārs! Autors biatlona federācijā varēja noskaidrot, kādēļ pārējie nestartēja.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.