Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Mekereinenai tēmeklī ledus, Svensens 1000 dienas bez precīzas šaušanas

Mekereinenai tēmeklī ledus, Svensens 1000 dienas bez precīzas šaušanas
Emils Hegle Svensens
Foto: AFP/Scanpix

Pēc piektdien notikušajām Pasaules kausa izcīņas sprinta sacensībām biatlonā savs sakāmais bija kā dāmām, tā vīriem.

Darja Domračeva, sprinta uzvarētāja: "Mani motivēja tas, ka Kaisa [Mekereinena] skrēja pa priekšu. Tas deva īpašus spēkus pēdējā aplī. Ļoti priecājos, ka beidzot uzvarēju - man tā trūka pārliecības iegūšanai. Kopvērtējums? Pagaidām uz to neskatu. Tūra [Bergere] ir malacis, lieliski nostartēja Esterzundā, bet tikai pēc pēdējām sacensībām redzēsim, kura izrādīsies labākā. Pati gan pirmām kārtām cīnos pati ar sevi."

Miriama Gesnere sašāva tikai 6/10, bet ieguva 9. vietu: "Nezinu, ko nepareizi daru šaušanā. Taču esmu pārliecināta, ka pasaules čempionātā man būs izredzes. Šobrīd cenšos uzlabot šaušanu. Slēpojums man ir ļoti labs."

Sudrabu ieguva Kaisa Mekereinena, kurai zelts acīmredzot aizpeldēja stāvus šaušanā, kurā somiete patērēja daudz laika: "Esmu ļoti priecīga, ka tiku uz pjedestāla pēc neveiksmīgajiem Esterzundas startiem. Taču man nepaveicās stāvus šaušanā. Tēmeklī trāpīja ledus un man bija grūti kaut ko saredzēt. Bez tam arī kājas sāka trīcēt. Tāpēc paliku nedaudz vīlusies. Divreiz iepūtu tēmeklī, taču ledus tur palika. Domāju, man vēl paveicās, ka aizvēru četrus mērķus. Ceru, ka ar šo manas neveiksmes šaušanā būs beigušās."

Tūra Bergere uzvarēja pirmās trīs sacensības, bet šodien izcīnīja 3. vietu - norvēģiete pauda prieku un uzsvēra, ka tikpat labi varēja palikt 4. vietā, taču izdevies izraut bronzu neklātienes cīņā ar tautieti Sinovi Sulemdāli, kuru Bergere slavēja.

Vīriešu sacensībās 16. vieta šodien Ūlem Eināram Bjerndālenam: "Guļus šaušanā pēdējā mērķī tēmēju par ilgu, bet pēc tam arī netrāpīju. Taču nevajag dramatizēt situāciju. Dažreiz gabarīts iziet cauri, dažreiz nē. Tā notiek ar visiem, nevis tikai ar mani. Iedzīšanā man nebūs, ko zaudēt - iešu uz priekšu. Ar nepacietību gaidu sacensības."

Emils Hegle Svensens sprintā palika 34. vietā, piecas pozīcijas aiz mūsu Andreja Rastorgujeva: "Kad man iet slikti, man vienmēr vajag laiku, lai nomierināties, citādi intervijā varu pateikt ko stulbu. Nevarēju nokoncentrēties guļus šaušanā, bet stāvus šaušanā jau bija mazliet labāk [Svensenam šaušanā 2+1 - aut.piez.]. Tas bija nepietiekami." Starp citu, sarēķināts, ka Svensens individuālajās sacensībās jau 1 000 dienas (jeb gandrīz trīs gadus) nevienās sacensībās nav spējis sašaut ar 100% precizitāti... Pēdējo reizi precīzs Svensens bija 2010. gada 13. martā Kontiolahti sprintā.

Sprintā uzvaru izcīnīja Andreass Birnbahers, par nieka 0.4 sekundēm apsteidzot Martēnu Furkadu: "Vīriešu biatlonā rezultāti vienmēr ir blīvi. Kad Martēns finišēja, nebiju stadionā, bet gan veicu atsildīšanās skrējienu un biju drošs, ka neuzvarēšu. Kad atgriezos stadionā, Uši Dīzla man pavēstīja, ka esmu uzvarējis. Vīriešu biatlonā ir tik liela konkurence, ka pat ar tīru šaušanu nerēķinājos ar uzvaru."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...


, 2012-12-08 11:30, pirms 11 gadiem
mērķi jau arī šodien nekrita visi, kuros trāpīja. un tie, kuros netrāpīja, krita ciet
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.