Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Svensens: "Mērķis palicis nemainīgs – paņemt zeltu individuālajā distancē"

Jānis Pārums

Svensens: "Mērķis palicis nemainīgs – paņemt zeltu individuālajā distancē"
Emils Hegle Svensens
Foto: AP/Scanpix
16:15
Biatlons, PČ biatlonā 2012, 20km individuālā distance vīriešiem
Martin Fourcade
3.75
Emil Hegle Svendsen
4.50

Otrdien pasaules čempionātā biatlonā tika aizvadīta 20 kilometru individuālā distance, kurā triumfēja Slovēnijas pārstāvis Jakovs Faks. Pēc sacensībām viņš atzina, ka cerējis aizvadīt perfektas sacensības, savukārt Emīls Hegle Svensens, kurš palika astotais, uzsvēra, ka joprojām nezaudē cerību tikt pie zelta individuālajā distancē.

Jakovs Faks, pasaules čempions 20km klasikā: "Cerēju izcīnīt uzvaru sprintā vai iedzīšanā, taču neizdevās. Šodien viss sanāca krietni labāk. Visas distances laikā noturēju labu tempu, kas ļāva uzvarēt. Šaušanā biju mierīgs, taču ar kļūdu pēdējā šaušanā bija sarūgtināts. Katru reizi, kad treniņos izpildu četras šaušanas (4x5), kļūdos vienu reizi. Taču šodien gribēju aizvadīt ideālas sacensības. Šodien ir īpaša diena un īpaša uzvara. Mans trešais panākums visaugstākā līmeņa sacensībās pierāda, ka man ir neliels talants."

Simons Furkads, sudraba medaļnieks: "Tā ir fantastiska sajūta – šodien izcīnīju savu pirmo individuālo medaļu pasaules čempionātā. Šo medaļu gribētu veltīt [jauktās] ]stafetes komandai. Pilnībā apzinos, ka stafetē mēs zaudējām medaļu manis dēļ un esmu priecīgs, ka spēju reabilitēties. Kad finišēju, pat nedomāju priecāties, jo zināju, ka pēdējo apli esmu veicis katastrofāli slikti. Kad Jakovs Faks mani apsteidza, bēdājos par zaudēto zelta medaļu, bet visvairāk mani uztrauca, ka vispār palikšu bez medaļas. Līdz pat sacensību beigām turēju īkšķus, lai spētu noturēties trijniekā. Esmu neizsakāmi laimīgs, ka tas izdevās."

Jaroslavs Sokups, bronzas medaļnieks: "Pēdējā aplī treneri man teica, ka desmit sekundes zaudēju Birnbaheram. 20 kilometru distance ir pietiekami gara, tāpēc zināju, ka man jāpacenšas viņu apsteigt. Pēdējais aplis bija ļoti smags, taču izdarīju visu iespējamo un esmu priecīgs par sasniegto."

Andreass Birnbahers, 4.vietas ieguvējs: "Protams, esmu ļoti sarūgtināts, ka paliku bez medaļas. Sasniedzu lielisku rezultātu, ar ko diemžēl pietrūka, lai kāptu uz pjedestāla. Pēdējā šaušanā pieļāvu muļķību, kļūda slēpjas vienīgi galvā. Ja šis būtu vienkāršs Pasaules kausa posms, tad es priecātos arī par ceturto vietu, taču pasaules čempionātā visi cer uz medaļām, un es neesmu izņēmums."

Emīls Hegle Svensens, 8.vietas ieguvējs: "Ar mazāku kļūdu skaitu es varētu tikt pie zelta medaļas. Nevaru būt apmierināts ar rezultātu. Man nedaudz pietrūka, kā vienmēr tas ir bijis šīs sezonas laikā. Nebija pārāk ātrs uz slēpēm, daudz laika pavadīju šautuvē. Piektdien esam apņēmības pilni uzvarēt stafetē. Turklāt vēl ir arī masu starts. Joprojām mans mērķis ir triumfēt individuālajā distancē."

Izmantotie resursi:
sports.ru

     [+] [-]

, 2012-03-07 11:24, pirms 12 gadiem
individuālajā vai masu startā?

  -2 [+] [-]

, 2012-03-07 11:59, pirms 12 gadiem
Jāni Āmur,kas tas par Svensenu ?-Tādu nezinu!