Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Stafetē kopā veikti 100 soda apļi, čehi un norvēģi laimīgi par izcīnīto medaļu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Stafetē kopā veikti 100 soda apļi, čehi un norvēģi laimīgi par izcīnīto medaļu
Larss Bergers
Foto: AFP/Scanpix
18:30
Biatlons, PK Vīriešiem 10/11, 4.posms. Oberhofa. 4 x 7.5 km
Krievija
2.75
Austrija
3.25
Francija
6.00

Šodien Vācijas pilsētā Oberhofā risinājās patiešām haotiska un neparedzama 4x7.5 kilometru stafete, kurā pārliecinoši uzvarēja mājiniece Vācija. Pēc tādām sacensībām, kurās visas izlases kopā veica 100 soda apļus, bija interesanti uzklausīt pašu sportistu komentārus.

Šīs dienas stafete patiešām bija traka - 23 komandas kopumā sapelnīja 100(!!!) soda apļus un izmantoja 352 rezerves patronas, lai gan parasti šie rādītāji varētu būt aptuveni 10 un mazāk nekā 100. Stafetē uzvarēja Vācijas izlase, kurai vadību jau 1. posmā deva Kristofs Štefans, kurš pēc guļus šaušanas un viena soda apļa atradās astes galā, taču tik un tā prata tikt 1. vietā. Viņš sacīja: "Man tas tiešām bija grūti. Pirmo reizi man stafetē gāja slikti. Biju pēdējais un man bija divas opcijas - visu vai neko. Riskēju stāvus šaušanā, un visi mērķi krita."

Izcilu sasniegumu guva Čehijas izlase, kas tika pie sudraba. Jaroslavs Sokups: "Tā ir ļoti laimīga diena mums. Savā karjerā vēl nekad nebiju ticis uz goda pjedestāla. Bijām tuvu trijniekam Hohfilcenē, taču uz goda pjedestāla netikām. Pat ja šodien beigās būtu trešie, tāpat tas būtu lieliski. Taču mēs cerējām uz Mihalu [Šlesingru, kurš finišā pārspēja pašu Ūli Eināru Bjerndālenu - aut.piez.], kurš ir visai labs sprinta meistars."

Bjerndālens neticamā veidā izrāva Norvēģijai bronzu, lai gan pēc Larsa Bergera četriem soda apļiem stāvus šaušanā šķita, ka viss ir beidzies. Interesanti, ka tieši Bergers no Norvēģijas komandas ieradās uz preses konferenci un teica: "Nevienu brīdi nedomāju, ka būsim uz goda pjedestāla pēc sliktajiem pirmajiem diviem posmiem [Bergers slēpoja 2. posmā, bet pirmajā Aleksandrs Uss arī nopelnīja divus soda apļus - aut.piez.]. Taču Rune Bratsvens un Bjerndālens veica lieliskus posmus. Tās bija dīvainas sacīkstes - vēja dēļ šaušanā varēja gadīties jebkas. Zināju, ka Ūlem finišā pret Šlesingru būs grūti, jo viņš nav sprinteris, taču tāpat esam ļoti laimīgi ar izcīnīto 3. vietu."

Krievijas izlase pēc palikšanas 13. vietā Hohfilcenē vēlējās reabilitēties, taču atkal izgāzās, uzstādot jaunu izlases antirekordu stafetēs - 14. vieta. Ivans Čerezovs soda apļus neveica, taču stāvus šaušanā ugunslīnijā pavadīja gandrīz trīs minūtes(!), septiņus šāvienus viņš veica divās minūtēs un 47 sekundēs. Čerezovs: "Bija liels, mainīgs vējš. Daudzi šāva un netrāpīja. Par sevi varu teikt - negribu veikt neapdomīgus šāvienus. Vējš pūta tā, ka kustējās visa šautene. Ar acs kaktiņu redzēju, ka visi pamet šautuvi un ja jau tā gadījās, tad vēlējos principa pēc aizvērt visus mērķus." Jāpiebilst, ka līdz pat pēdējai šaušanai Krievija bija vienīgā bez soda apļiem un pretendēja uz medaļu, taču tad Jevgeņijs Ustjugovs netrāpīja nevienu no astoņiem šāvieniem(!) un tieši viņa dēļ sanāca 14. vieta.

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

  +5 [+] [-]

, 2011-01-05 22:50, pirms 13 gadiem
tas bija psc kā visi striļija garām!!! Krievs vien pēdējā šautuvē visas astoņas nošāva garām, bet Bjorndālens no 10.vietas izvilka līdz otrai, kuru nenoturēja, bet cepuri nost viņam. Viiņš bija vienīgais kas visus piecus sašāva nekļūdoties guļus šautuvē un komentētājs (krievu) teica, visi šauj garām, bet Bjorndālenam tas ir kā divus pirkstus .....

  +1 [+] [-]

, 2011-01-06 00:43, pirms 13 gadiem
Es šo visu skatījos arī, un atceros, ka kaut ko līdzīgu biju redzējis vien reizi (precīzi nepateikšu, kad), kad bija baigā migla, bet toreiz, ja nemaldos, tās sacensības atcēla pirms beigām. taču šoreiz tas bija unikums!!!
Un te, lai gan daudzi teiktu, ka tā bija loterija (zināmā mērā tā varēja būt vēja dēļ, bet tomēr - citi tomēr šāva labāk!!!), domāju, izšķirošo lomu nospēlēja pieredze un nervu stabilitāte. Par krievu gan brīnos - 0/8 taču ir daudz par traku!, tāpat arī par austrieti, kurš nebija daudz labāks... Bet nu vismaz bija interesanti, būs, ko atcerēties, vienīgi žēl, ka mūsējie nestartēja, jo šādā situācijā arī varēja izvilkt tīri labu lozi! Jo - kam lielāki mērķi, tam vairāk stresa, kam nekādu uzstādījumu - tam brīvāks prāts!
Bet nu būs ko atcerēties tāpat!

  +1 [+] [-]

, 2011-01-06 06:30, pirms 13 gadiem
...jā,slikti gan ,ka mūsējie nepiedalījās rekorda veidošanā-būtu vēl klāt kādi 6-8 soda apļi...

     [+] [-]

, 2011-01-06 14:45, pirms 13 gadiem
tas nav kkāds rekords, ka kopā 100 sodi? varbūt kāds zin cik vēsturē ir bijis lielākais kopējais sodu skaits?