Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Elvīra Ēberga: ''Kad esmu formā, laba rezultāta sasniegšana ir tikai manis pašas rokās''

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Elvīra Ēberga: ''Kad esmu formā, laba rezultāta sasniegšana ir tikai manis pašas rokās''
Elvīra Ēberga. Foto:NordicFocus.

Elvīrai Ēbergai pagājušo sezonu izdevās iesākt lieliski un kopumā sezonas pirmajā pusē izsisties elitē ar izcīnītajām divām godalgotajām vietām un septiņas reizes finišējot desmitniekā novembra un decembra mēnešos. Tagad Ēbergai jaunās sezonas priekšvakarā pēc labi pavadītiem treniņiem ir pārliecība par saviem spēkiem.

“Ir iedvesmojoši zināt, ka, esot labā formā, nav nekādas nozīmes, kā citi nostartē, bet viss tikai tevis pašas rokās,” Zviedrijas Slēpošanas portālam Lângd.se. stāsta 22 gadus vecā biatloniste no Piteo. kura atzīst, ka starpsezona pagājusi lieliski. “Visus šos mēnešus esmu bijusi vesela un bez traumām. Esmu apmierināta ar savu sagatavošanās darbu.”

Elvīra kopā ar pārējām Zviedrijas izlases biatlonistēm Idrē, kur gatavojas nacionālajām sezonas atklāšanas sacensībām, kas norisināsies 13. un .14.novembrī, kad paredzētas sezonas atklāšanas sacensības arī kaimiņos Norvēģijā.

Pagājušās sezonas sākumā Elvīra Ēberga ieguva trešo vietu sprintā Kontiolahti un iedzīšanā Hohfilcenē. Papildu tam vēl piecas reizes desmitniekā līdz Jaungadam. Tas bija skaļš pieteikums elitei no tobrīd 21 gadus vecas sportistes, turklāt otrajā sezonā pasaules kausā. Pirms tam (2019./2020.sezonā) viņas labākais rezultāts bija astotā vieta.

Lai arī sezonas turpinājumā viņai neizdevās turpināt uzrādīt tik augstvērtīgus rezultātu, zviedriete neplāno kaut ko daudz mainīt. “Plāns nav neko daudz mainīt, salīdzinot ar pagājušo sezonu. Es treniņos nesamazināju slodzi līdz Ziemassvētkiem. Tas, ka sezonas turpinājumā rezultāti kļuva sliktāki, nebija dēļ tā, ka būtu kritusies forma, bet gan dēļ sliktākas šaušanas. Es jūtos droša attiecībā uz plānu, kādu mans treneris ir sagatavojis,” apgalvo Ēberga.

“Attiecībā uz fiziskajiem treniņiem esmu palielinājusi apjomu, bet, kas attiecas uz šaušanu, tad varu teikt, ka esmu nomainījusi šautenei stobru. Sākumā bija nelielas raizes, bet tagad viss ir kārtībā,” stāsta zviedriete. “Nevaru sagaidīt sezonas sākumu, jo gribās pēc iespējas ātrāk ieiet sacensību režīmā.

Jautāta par mērķiem šajā sezonā, Ēberga atbild nedaudz izvairīgi. Viņa vēlas tikt uz Olimpiskajām spēlēm un sezonā kopumā parādīt labu sniegumu.

Izmantotie resursi:
langrenn.com

     [+] [-]

, 2021-11-04 19:59, pirms 2 gadiem
emocijas svarīgas, jautri kā viņa tur ņemās ar biatlonistiem - izjauks zviedriem veču stafeti, zviedru ģimenīte

     [+] [-]

, 2021-11-04 20:29, pirms 2 gadiem
Daniel rakstīja: emocijas svarīgas, jautri kā viņa tur ņemās ar biatlonistiem - izjauks zviedriem veču stafeti, zviedru ģimenīte
bet ne jau Elvīra... vecākā māsa taču ņēmās, ja pareizi saprotu ko domāji