Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Franču biatlonists vēlas nostumt Bē no troņa

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Franču biatlonists vēlas nostumt Bē no troņa
Kventēns Fijons Maijē. Foto: Manzoni/NordicFocus

Pagājušās sezonas Pasaules kausa biatlonā kopvērtējumā trešo vietu ieguvušais francūzis Kventēns Fijons Maijē ir izvirzījis mērķi nākamajā sezonās uzvarēt kopvērtējumā un nostumt no troņa norvēģi Johannesu Tinjesu Bē.

Lai arī nākamās sezonas galvenais notikums katra ziemas sporta veidu pārstāvim būs Olimpiskās spēles Ķīnā, tomēr Kventēnam Fijonam Maijē ir milzīga vēlme savā īpašumā iegūt Lielo Kristāla Globusu.

Lai francūzis to īstenotu, viņam no troņa ir jāgāž Johannes Tinjes Bē. Norvēģis, kura kontā ir 24 pasaules čempionātu medaļas un 3 Olimpisko spēļu medaļas, ir uzvarējis kopvērtējumā pēdējās trīs sezonas. Tikmēr šīs trīs sezonas konsekvenci un augstus rezultātus ir rādījis arī Maijē, trīs reizes sezonu pabeidzot trešajā vietā.

“Pēc tam, kad trīs sezonas pēc kārtas esi bijis trešais kopvērtējumā, būtu melots, ja teiktu, ka man lielas vēlmes uzvarēt,” stāsta 29 gadus vecais franču biatlonists. “Pagājušā sezona nebija slikta, bet biju gaidījis labākus rezultātus, īpaši ņemot vērā ieguldījumu fiziskās formas uzlabošanā, ko biju veicis,” atzīst Maijē, piebilstot, ka ir veicis lielas izmaiņas treniņprocesā, gatavojoties šai sezonai.

“Es domāju, ka slodze iepriekš ir bijusi par lielu, tāpēc esmu nedaudz samazinājis fiziskās slodzes treniņu apjomu, bet tajā pašā laikā esmu palielinājis fokusu uz citām lietām,” norāda šī gada pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvējs masu startā.

Pagājušā sezonā Maijē pasaules kausa posmos izcīnīja trīs uzvaras un vairākas reizes pārspēja Bē jaunāko gan pasaules kausa posmos, gan arī pasaules čempionātā.

Pasaules kausa pirmais posms sāksies 27.noembrī Estersundā, taču Maijē negaidīs novembra beigas, lai sacenstos ar sīvāko konkurentu. Viņš kopā ar Francijas izlasi šo ceturtdien brauc uz Šjūšjēnu (Norvēģija), lai trenētos un pēc turpat 13.un 14.novembrī piedalītos tradicionālajās sezonas atklāšanas sacensībās.

“s zinu, ka esmu labi sagatavojies, bet tikai pirmajās sacensībās varēs redzēt,cik faktiski labs esmu,” piebilst Maijē.

Izmantotie resursi:
langrenn.com