Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Šokējošs pārsteigums Norvēģijas čempionātā tramplīnlēkšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Šokējošs pārsteigums Norvēģijas čempionātā tramplīnlēkšanā
O.Vesterheimam grūti noticēt negaidītajai uzvarai, neslēpjot emocijas. Foto: Foto: Tore Ulrik Bratland

Vakar Norvēģijā notikušajā valsts čempionātā tramplīnlēkšanā no mazā tramplīna tika piedzīvots šokējošs pārsteigums, jo pasaules kausa ieguvējs Halvors Grānerūds palika otrais, bet par uzvarētāju kļuva nevienam nezināmais Oskars Vesterheims, kurš pats sevi dēvē par “ekonomikas studentu no ielas”, kurš nedaudz nodarbojas ar tramplīnlēkšanu.

Sestdien notikušā Norvēģijas čempionāta tramplīnlēkšanā rezultāti izraisīja milzu rezonansi, izraisot jautājumu: “Oskars Vesterheims – kas tas tāds?” “Tas ir ļoti negaidīti, bet viņš veica divus labus lēcienus,” stāsta Norvēģijas izlases treneris austrietis Aleksanders Štokls. “Esmu sapņotājs, bet ko tādu nevarēju paredzēt,” stāsta pats sensācijas autors Vesterheims.

Negaidītais Norvēģijas čempionāta uzvarētājs nav nekāds jaunais talants, jo viņam drīz paliks 26 gadi. Savas karjeras laikā viņš trīs reizes ir piedalījies pasaules kausa posmos, ierindojoties ārpus četrdesmitnieka – 41., 74. un 48.vieta. Arī vienīgajā vasaras Super Grand Prix norvēģim tālā 42.vieta.

Toties sestdien Vesterheims no mazā tramplīna (Midstuenas tramplīns pie Holmnekollenas – aut.piez.) veica divus tālus un stabilus lēcienus (102m) un svinēja uzvaru ar nieka 0,2 punktu starpību, pasaules kausa ieguvējam Grānerūdam atvēlot otro lomu. Tikmēr pagājušajā sezonā godalgotas vietas, tajā skaitā arī uzvaras, pasaules kausa posmos izcīnījušais Mariuss Lindviks ieņēma trešo vietu.

“Esmu bijis labs treniņos, bet nekad neesmu varējis veikt labus lēcienus sacensībās,” atzīst laimīgais uzvarētājs un pirmās karjeras medaļas ieguvējs, kurš līdz šim augstāk par 8.vietu Norvēģijas čempionātā nebija ticis.

Izmantotie resursi:
Dagbladet - først med siste nytt