Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kērlingistiem sāpīgs zaudējums liedz iekļūt Jauniešu OS ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kērlingistiem sāpīgs zaudējums liedz iekļūt Jauniešu OS ceturtdaļfinālā
Agate Regža un Kristaps Zass. Foto: Edijs Pālens, LETA, LOK

Gangvonā, Dienvidkorejā rit 12. sacensību diena pasaules jauniešu ziemas olimpiskajās spēlēs. Izšķirošo spēli par iekļūšanu ceturtdaļfinālā jaukto pāru kērlinga turnīrā aizvadīja Latvijas duets, pēdējā endā atzīstot Japānas dueta pārākumu un noslēdzot turnīru 11. vietā 24 komandu konkurencē.

• Jaukto pāru kērlinga turnīrā Agate Regža un Kristaps Zass līdz pēdējai spēļu kārtai izcīnīja trīs uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu pret grupas līdervienību, Ķīnas duetu. Līdzīga situācija bija arī Japānas kērlingistiem, kuri ar latviešiem pretendēja uz otro vietu C grupā un iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

• Latvijas un Japānas duetu duelis veiksmīgi sākās latviešiem, kuri ar pēdējo akmeni izvirzījās vadībā ar 2:0. Otrajā endā japāņi vienu punktu atspēlēja, bet trešajā endā nosargāja punktu, kad pēdējā akmens tiesības bija pretiniekiem (2:2). Ceturtajā endā Latvijas duetam izdevās atjaunot minimālu vadību - 3:2.

• Spēles nākamajos trijos endos komandas paņēma pa punktam, kas nozīmēja, ka pirms izšķirošā enda rezultāts bija neizšķirts 4:4 un pēdējā akmens tiesības pienācās Latvijas duetam. Diemžēl astotajā endā latvieši savu iespēju neizmantoja, kas ļāva pretiniekiem tikt pie punkta. Tādējādi Latvijas kērlingisti zaudēja spēlē ar 4:5 un noslēdza turnīru 11. vietā. Zīmīgi, ka ceturtdaļfinālā netika arī tādu kērlinga lielvalstu pārstāvji kā norvēģi (9. vieta), kanādieši (10. vieta) un šveicieši (12. vieta).

Gangvonas pasaules jauniešu ziemas olimpiskās spēles, kērlings, jauktie pāri, C grupa

VKomandaUZ
1.Ķīna50
2.Japāna41
3.Latvija32
4.Turcija23
5.Jaunzēlande14
6.Brazīlija05