Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Ar mūsējo panākumiem klasikā Madonā noslēdzies PK posms rollerslēpošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar mūsējo panākumiem klasikā Madonā noslēdzies PK posms rollerslēpošanā
Finišē otro vietu ieguvušais madonietis Lauris Kaparkalējs. Foto: Agris Veckalniņš/Madona.lv

Ar Latvijas pārstāvju panākumiem visās četrās grupās, sasniedzot šīs sezonas labākos rezultātus klasiskā stila slēpojumā, svētdien Madonā "Smeceres sila" trasē noslēdzās šīs sezonas trešais Pasaules kausa posms rollerslēpošanā. Junioru konkurencē godalgotās vietas izcīnīja madonietis Lauris Kaparkalējs un rīdziniece Samanta Krampe, bet pieaugušo grupā piektās vietas ieguva madonieši Raimo Vīgants un Kitija Auziņa.

Pēc piektdienas un sestdienas, kad noskaidroja labākos Madonas pilsētas centrā 200m sprintā un vidējā distancē brīvajā stilā ar masu startu, svētdien Pasaules kausa posma noslēdzošajā dienā mainīgos laika apstākļos ar spēcīgu lietu un spīdošu sauli sacensības tika aizvadītas ļoti labi izveidotajā " Smeceres sila" trasē. Ļoti spēcīgā lietus dēļ, svētdienas rītā starts klasiskajā stilā tika pārceltas par stundu vēlāk, lai garantētu drošu sacensību norisi.

Deviņu valstu rollerslēpotāji sacentās klasikā stila distancē ar intervāla startu, sievietēm veicot 7,5km, bet vīriešiem divas reizes vairāk. Tāpat kā katrā no pirmajām divām dienām arī svētdien Latvijas slēpotāji izcīnīja divas godalgotas vietas, par to parūpējoties junioriem Kaparkalējam un Krampei. Līdz ar to pirmo reizi šosezon pasaules kausa posmos klasiskā stila distancē mūsējie bija labāko trijniekā.

Pirmajās divās dienās Madonā uzvaru izcīnījušais pasaules kausa līderis Lauris Kaparkalējs rādīja lielisku sniegumu arī 15km klasikā, ļoti spraigā cīņā par otro vietu par vienu sekundi pārspējot krievu Ņikitu Smirnovu. Pārliecinošu uzvaru svinēja pirms nedēļas Igaunijā otro vietu ieguvušais krievs Maksims Lipkins. Astoto rezultātu 19 dalībnieku konkurencē uzrādīja siguldietis Rainers Paeglis, bet desmitnieku noslēdza rīdzinieks Bruno Krampe.

Juniorēm 7,5km Pasaules kausa līdere Samanta Krampe aiz sevis atstāja savu sīvāko konkurenti kopvērtējumā un pirmā posma Slovākijā uzvarētāju Lauru Mortanju (Itālija) un izcīnīja trešo vietu, piekāpjoties tikai divām krievietēm Aleksandrai Kazakovai un Jekaterinai Grjaznovai. Labu sniegumu rādīja abas jauniņās cēsnieces Estere Volfa un Elza Bleidele, kuras ieņēma attiecīgi sesto un astoto vietu.

Labus rezultātus pieaugušo konkurencē ar iegūtajām 5.vietām sasniedza arī Vīgants un Auziņa. Raimo sākumā bija trešais, bet beigās līdzīgā cīņā par 4.vietu pasaules kausa līderis no Madonas par 3 sekundēm piekāpās labākajam krievam Ivanam Aņisimovam. Dubultuzvaru tāpat kā pērn izcīnīja norvēģi Amunds Korsets un Patriks Kristofersens, bet trijnieku noslēdza pasaules kausa kopvērtējuma vicelīderis Mateo Tanels no Itālijas. Mūsu otram pārstāvim Edgaram Bernānam 16.vieta.

Šīs sezonas un arī karjeras labāko rezultātu pasaules kausa posmos pieaugušo konkurencē atkārtoja Kitija Auziņa, kura tāpat kā Vīgants ieņēma piekto vietu. Spraigajā cīņā par uzvaru abu pasaules kausa kopvērtējuma līderu starpā ar sekundes pārsvaru virsroku pār sestdienas masu startu uzvarētāju Sandru Šucovu (Čehija) ņēma slovākiete Aļona Prohazkova, pēc vairākām otrajām vietām beidzot izcīnot sezonas pirmo uzvaru.

Pasaules kausa sacensību direktors Gunārs Ikaunieks: ”Pasaules kausa posms Madonā nu jau sesto reizi aizvadīts sekmīgi. Šogad noteikti lielākie izaicinājumi bija lietus, kas jau pēc prognozēm tika gaidīts un kas varēja ietekmēt sacensību gaitu. Prieks, ka piektdien un sestdien sacensību laikā lietus bija mitējies, un sportisti varēja aizvadīt drošas sacensības. Svētdien gan lija ļoti spēcīgi, tāpēc nācās startu pārcelt par stundu, bet pēc tam sacensības varēja sekmīgi notikt, un izdevās realizēt pilnu Pasaules kausa programmu. Otrs izaicinājums, protams, ir Covid situācija ar ierobežojumiem, taču uz Madonu atbrauca pietiekami daudz sportistu no deviņām valstīm, lai cīnītos par Pasaules kausa godalgām,” apmierināts ir Ikaunieks. “Prieks ir arī par Latvijas sportistiem, kuriem savās mājās izdevās ļoti labi nostartēt, izcīnot uzvaras un arī citas godalgotas vietas,” gandarījumu neslēpj nupat par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri ieceltais “Smeceres sila” sporta bāzes vadītājs.