Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

“Tour de ski” startēs abi labākie Latvijas slēpotāji – Eiduka un Vīgants

Ivars Bācis
Ivars Bācis

“Tour de ski” startēs abi labākie Latvijas slēpotāji – Eiduka un Vīgants
Patrīcija Eiduka. Foto no slēpotājas privātā arhīva.

Otrdien, 28.decembrī, Šveicē sāksies prestižais daudzposmu distanču slēpošanas seriāls “Tour de ski”, kurā piedalīsies Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka un labākais vīriešu konkurencē – Raimo Vīgants.

Pagājušajā gadā Patrīcija Eiduka kļuva par pirmo Baltijas valstu sievieti, kura nobraukusi prestižo un grūto tūri līdz beigām. Patrīcija visos astoņos “Tour de ski” posmos iekļuva labāko trīsdesmitniekā, kas dod punktus PK kopvērtējumam. Turklāt noslēdzošajā un pašā grūtākajā posmā pret kalnu slēpošanas kalnu 20 gadus vecā latviete paveica neticamo – izcīnīja 10.vietu otro reizi karjerā PK posmos iekļūstot desmitniekā.

Eiduka atzina ka ir nedaudz apaukstējusies, bet mēģinās pie esošiem apstākļiem labi nostartēt. Pasaules rangā sešdesmitniekā atrodošā Latvijas slēpotāja pagaidām ir plānojusi piedalīties pirmajos četros no kopumā sešiem “Tour de ski” posmiem. Lai arī šogad tūrē ir nedaudz mazāk posmu, tomēr līdz beigām iet pagaidām nav plānots, jo galvenais sezonas uzsvars ir uz Olimpiskajām spēlēm februāra sākumā. Sievietēm tūri uzsāks 86 slēpotājas.

Raimo Vīgants pagājušajā sezonā debitēja prestižajā slēpošanas seriālā “Tour de ski”, startējot pirmajos trijos no kopumā septiņiem posmiem un labāko rezultātu sasniedzot pirmajā dienā sprintā Valmustērā (Šveice) – 44.vieta. Šogad Latvijas labākajam slēpotājam no Madonas būs otrā reize šajā slēpošanas seriālā, kas sāksies otrdien, 28.decembrī. Vīriešiem ir pieteikušies pāri par simts dalībniekiem – 111 slēpotāji.

Viņš pastāsta, ka problēmas ar apsaldēto zobu jau ir aiz muguras un ka vakar lidoja uz Minhene, lai pēc tam dotos tālāk uz Šveici, kur noritēs pirmo tūres posmi. “Pašsajūtai nav ne vainas. Šobrīd ir labāk,” labā noskaņojumā izklausās pasaules rangā trīssimtniekā esošais Raimo. “Aizvadīšu tikai pirmos divus posmus – 28.decembrī sprintu brīvajā stilā un 29.decembrī 15km distanci klasikā.” Raimo neslēpj, ka labprāt būt nostartējis vēl kādā posmā vai posmos, taču viņš šajā sezonā ir Igaunijas komandā, bet igauņi pēc otrās dienas dodas mājup, jo viņiem 30.decembrī ir nacionālais čempionāts, tāpēc madonietim ir jāpielāgojas savai komandai un jāizstājas no “Tour de ski” pēc otrās sacensību dienas.

Otrdien notiks sprints brīvajā stilā (kvalifikācija plkst.12.30, 1/4 fināls plkst.15.00 pēc Latvijas laika), trešdien ir paredzēta 10/15km distance klasiskajā stilā ar intervāla startu, ceturtdien dalībnieki sacentīsies 10/15km distancē brīvajā stilā ar masu startu, bet Vecgada pēdējā dienā būs otrais sprints, bet jau klasiskajā stilā.

Jaungada pirmajā dienā būs vienīgā brīvdienā. Tad 2.janvārī ir paredzēta 10/15km distance klasikā ar masu startu, bet 3.janvārī tūre noslēgsies ar ierasto slēpojumu pret kalnu.