Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

Latvieši piedalīsies pasaules ziemas universiādē

Latvieši piedalīsies pasaules ziemas universiādē
Liene Fimbauere

Divi Latvijas augstskolu studenti Liene Fimbauere un Artūrs Kāršenieks piedalīsies 25. pasaules ziemas universiādē, kas no 27. janvārim līdz 6. februārim notiks Turcijas pilsētā Erzurumā.

Pirms diviem gadiem ziemas universiādē Ķīnā Latviju pārstāvēja seši sportisti. Šogad Latvijas Augstskolu sporta savienība (LASS) nevar finansiāli atbalstīt mūsējo dalību universiādē un uz Turciju dosies tikai divi Latvijas kalnu slēpotāji — daudzkārtējā Latvijas čempione Liene Fimbauere un frīstaila meistars Artūrs Kāršenieks, kuri šim mērķim līdzekļus sameklēja paši. Bija paredzēts, ka universiādē varētu startēt arī snovbordists Toms Vasins, taču viņam sacensības Turcijā sakrīt ar Eiropas kausa izcīņu. Lai arī Liene pērn Vankūverā kļuva par olimpieti, pasaules universiādē viņa un arī Artūrs būs debitanti.

Erzurumā pirmā uz starta dosies Latvijas Universitātes studente Fimbauere, kura 3. februārī sāks ar milzu slalomu, 5. februārī viņai paredzētas sacensības slalomā. Savukārt biznesa augstskolas Turība studentu Kāršenieku 4. februārī gaida cīņas skikrosa kvalifikācijas sacensībās.

Pasaules universiādē drīkst startēt sportisti, kas studē pilna laika studiju programmās, kā arī tie, kuri absolvējuši augstskolu iepriekšējā gadā. Universiādes dalībnieki nedrīkst būt jaunāki par 17 gadiem un vecāki par 27 gadiem. Šīs nav spēles mūžīgajiem studentiem. Universiādē Erzurumā sacensības risināsies 11 sporta veidos — daiļslidošanā, šorttrekā, hokejā, kērlingā, kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, tramplīnlēkšanā, biatlonā, snovbordā, ziemeļu divcīņā un kalnu slēpošanas frīstailā. Latvijas studenti pasaules universiādē pirmo reizi piedalījās 1997. gadā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi | Latvijas Augstskolu sporta savienība
Lasiet jaunajā numurā | Sporto.lv


, 2011-01-27 21:08, pirms 13 gadiem
Nevaram atljauties, jo ministriem tad pietrūks prēmijām un "komandējumiem" uz Turciju sauljoties...
Sigita Bērziņa. Foto: Mareks Gaļinovskis
3

Kamaniņu braucēja Bērziņa noslēdz karjeru

LETA. Latvijas kamaniņu braucēja Sigita Bērziņa nolēmusi likt punktu sportistes karjerai, ceturtdien paziņoja Bērziņa.
Foto: Latvijas Kēlringa federācija.

Kērlingistes izcīna līdz šim augstāko panākumu pasaules čempionātā senioriem

Pasaules senioru kērlinga čempionātā, kas no 20. līdz 27. aprīlim norisinājās Estersundā, Zviedrijā, Latvijas sieviešu izlase izcīnīja līdz šim augstāko panākumu - piekto vietu, bet mūsu vīriešu komanda ierindojās 15. vietā.
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.