Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais pasaules čempions distanču slēpošanā paziņo par karjeras beigšanu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Divkārtējais pasaules čempions distanču slēpošanā paziņo par karjeras beigšanu
Niklass Dīrhaugs. Foto: Berit Roald / NTB

Divkārtējais pasaules čempions distanču slēpošanā Niklass Dīrhaugs nolēmis beigt karjeru. Par to pats sportists paziņojis Instagram.

Niklass Dīrhaugs, kuram šobrīd 34 gadi, izcīnīja zeltu pasaules čempionātā kopā ar komandas biedriem stafetē gan 2015.gadā Falunā, gan 2017.gadā Lahti. Viņam ir arī viena individuālā medaļa, kas iegūta par 3.vietu 2017.gadā 15km klasikā ar intervāla startu. Karjeras laikā Dīrhaugs piedalījies vairāk kā 100 pasaules kausa posmos, 8 reizes tiekot trijniekā un izcīnot vienu uzvaru. Latvijas slēpošanas interesentiem bija iespējas viņu redzēt Latvijā divas reizes – 2009.gadā Rīgā un 2011.gadā Madonā, kad Dīrhaugs startēja Skandināvijas kausā.

“Visam ir savs laiks. Tagad ir mana kārta nolikt slēpes plauktā. Tas ir bijis neticams ceļojums, un es esmu lepns un priecīgs par visu, ko esmu sasniedzis,” viņš raksta.

2020. gadā viņš tika atskaitīts no valstsvienības. Kopš tā laika viņš ir sadarbojies ar Martinu Jonsrūdu Sundbī saistībā ar privātās komandas veidošanu.

Viņš norāda, ka pēc pleca savainojuma, ko 2018. gadā guva Phjončhanā, viņam ir bijis grūti atgriezties augstākajā līmenī.

“Esmu ļoti pateicīgs par to, ko slēpošana man ir iemācījusi. Tā ir bijusi mana dzīve 20 brīnišķīgu gadu garumā. Viss, ko varu pateikt, ir liels paldies,” raksta divkārtējais pasaules čempions stafetē.

34 gadus vecais slēpotājs šovasar atgriezās pēc savainojuma un operācijas un, cita starpā, uzvarēja rollerslēpošanas sacensībās.