Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

OS2026 mājvietā noticis vēl viens protests pret ledus trases atjaunošanu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

OS2026 mājvietā noticis vēl viens protests pret ledus trases atjaunošanu
SOK prezidents Tomass Bahs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Aizvadītajā nedēļas nogalē Kortīnā d'Ampeco notika pikets pret ledus trases atjaunošanu 2026.gada olimpisko spēļu vajadzībām, vēsta laikraksts "Corriere delle Alpi".

Piketā piedalījās apmēram tūkstotis 25 dažādu organizāciju pārstāvju no Pjemontas, Lombardijas, Alto Adidžes, Friuli-Venēcijas Džūlijas un Veneto.

Piketētāji iebilda pret trases ietekmi uz vidi un apšaubīja tās vērtību nākotnē. Tāpat daļai sanākušo bija bažas pret satiksmes intensitātes palielināšanos pēc tam, kad trase būs pabeigta.

Pagājušajā nedēļā noslēdzās iepirkuma konkurss trases atjaunošanai, taču neviens uzņēmums nav pieteicies

Martā Kortīnas d'Ampeco centrālajā laukumā notikušajā piketā piedalījās aptuveni 400 dalībnieku.

2026.gada olimpisko spēļu trase tiks veidota vietā, kur atradās Eudžēnio Monti vārdā nosauktā trase, kurā notika 1956.gada olimpisko spēļu sacensības un kas tika slēgta 2008.gadā. Kā vēsta raidsabiedrība RAI, būvniecības izmaksas pieaugušas jau līdz 120 miljoniem eiro, kas ir ievērojami vairāk, nekā sākotnēji tika plānots.

Iepriekš tika ziņots, ka trasi plānots saīsināt no 1,7 līdz 1,4 kilometriem un veidot tehniski sarežģītāku pirmo sekciju. Bez sacensībām to plānots izmantot arī tūristu braucieniem ziemā un vasarā.

Milānas un Kortīnas kandidatūra balsojumā par 2026.gada ziemas olimpisko spēļu rīkošanu pārspēja Stokholmu, kas ledus trases sporta veidu uzņemšanu bija uzticējusi Siguldai.

Izmantotie resursi:
LETA