Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Mežaparkā notiks slēpošanas svētki

Šī gada 12. februārī Mežaparkā notiks sacensības distanču slēpošanā – "Sportland" slēpošanas svētki, kurus organizē SIA "Sportland" sadarbībā ar atpūtas kompleksu "Ziemas Parks" un SIA "Rīgas meži". Pasākums notiks projekta "Bauda slēpot Mežaparkā" ietvaros.

Slēpošanas svētki paredzēti aktīviem un sportot gribošiem cilvēkiem visās vecuma grupās, tāpēc sacensībās iekļautas dažādas disciplīnas, ļaujot katram izvēlēties sev atbilstošāko. Bērnu slēpojuma distance būs 600-800 metrus gara, izmantojot gan mākslīgā, gan dabīgā sniega trasi. Savukārt tautas slēpojumam izveidotā viena apļa garums būs 2.1 km (distances atkarībā no vecuma grupas: 6.3km, 8.4km vai 10.5km), sacensībām notiekot uz dabīgā sniega (trase paredzēta slidsolim un klasiskajam solim). Tiks noskaidrots labākais arī slēpošanas sprintā 1.1 km garā mākslīgā un dabīgā sniega trasē, kurā varēs startēt tikai slidsolī.

Pieteikšanās slēpošanas svētkiem iespējama no 24. janvāra līdz 10. februārim, aizpildot reģistrācijas formu mājas lapā internetā SPORTLAND un veicot dalības apmaksu, kā arī pirms sacensībām pasākuma dienā. Piesakoties sacensībām līdz 31. janvārim, samaksa paredzēta mazāka, nekā reģistrāciju veicot februāra mēnesī. Sacensību sākums paredzēts pl:12:00, un visiem dalībniekiem tiks piedāvāta iespēja izmantot iesildīšanās apli, kā arī tiks nodrošināta slēpju noma un to serviss. Ar detalizētu informāciju par sacensību programmu un dalības maksu var iepazīties mājas lapā internetā SPORTLAND .

Jau kopš decembra Mežaparkā darbojas atpūtas komplekss "Ziemas Parks", kas saviem apmeklētājiem piedāvā izbaudīt ziemas priekus kameru šļūkšanas trasēs, slidotavā un lieliski sagatavotā distanču slēpošanas trasē. Turpat tiek organizētas Sportland meistarklases distanču slēpošanā, kuras vada ilggadējs Latvijas biatlona izlases, Vankuveras un Turīnas OS dalībnieks Kristaps Lībietis.

Informāciju sagatavoja:
Sportland pasākumu koordinators Kaspars Jēkabsons


Sigita Bērziņa. Foto: Mareks Gaļinovskis
3

Kamaniņu braucēja Bērziņa noslēdz karjeru

LETA. Latvijas kamaniņu braucēja Sigita Bērziņa nolēmusi likt punktu sportistes karjerai, ceturtdien paziņoja Bērziņa.
Foto: Latvijas Kēlringa federācija.

Kērlingistes izcīna līdz šim augstāko panākumu pasaules čempionātā senioriem

Pasaules senioru kērlinga čempionātā, kas no 20. līdz 27. aprīlim norisinājās Estersundā, Zviedrijā, Latvijas sieviešu izlase izcīnīja līdz šim augstāko panākumu - piekto vietu, bet mūsu vīriešu komanda ierindojās 15. vietā.
Marsels Hiršers. Foto: Reuters / Scanpix
1

Titulētais kalnu slēpotājs Hiršers plāno atgriezties un pārstāvēt Nīderlandi

LETA--AP. Titulētais Austrijas kalnu slēpotājs Marsels Hiršers plāno atgriezties sacensību apritē un pārstāvēt savu mātes dzimteni Nīderlandi.