Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Kaparkalējs un Krampe tiek pie PK kopvērtējuma tituliem rollerslēpošanā junioriem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kaparkalējs un Krampe tiek pie PK kopvērtējuma tituliem rollerslēpošanā junioriem
Latvijas izlase ar treneriem un tehnisko personālu. Foto: Latvijas Slēpošanas federācija.

2021.gada Pasaules kausa rollerslēpošanas sezona ļoti veiksmīgi un ar vēsturiskiem panākumiem noslēgusies Latvijas izlasei, jo pirmo reizi par kopvērtējuma uzvarētājiem mūsu pārstāvji. Sezonas kopvērtējumā labākie junioru konkurencē bija madonietis Lauris Kaparkalējs un rīdziniece Samanta Krampe, bet pieaugušo grupā vicelīdera statuss Raimo Vīgantam un 7.vieta Kitijai Auziņai (abi Madona).

Pagājušajā gadā Lauris Kaparkalējs bija pirmais pie junioru puišiem, bet junioru meiteņu konkurencē sezonu ar otro un trešo vietu pabeidza Samanta Krampe un Līva Šahno. Tā kā uzlikto ierobežojumu dēļ pērn notika tikai divi posmi (Igaunijā un Latvijā) un bija pārstāvētas ļoti maz dalībvalstu, junioriem startējot faktiski tikai igauņiem un mūsējiem, kā dēļ to drīzāk varēja dēvēt par Baltijas kausu, tad pasaules kausa kopvērtējums pagājušajā gadā netika skaitīts.

Šogad dalībvalstu un dalībnieku skaits atgriezās iepriekšējo sezonu rādītājos, tādējādi atjaunojot pasaules kausa posmu un arī kopvērtējuma prestižu. Taču mūsējie jau pirmajos pasaules kausa posmos ar uzrādītajiem rezultātiem veicināja cerības uz augstām vietām kopvērtējumā. Jau pēc otrā posma augusta vidū Igaunijā kļuva skaidrs, ka vairākās grupās mūsu pārstāvjiem ir iespējas pacīnīties kopvērtējumā ne tikai par Top3, bet arī par uzvaru. Pirms trešā posma Madonā trijās no četrām grupām pirmajā vietā atradās Latvijas rollerslēpotāji – madonietis Raimo Vīgants pieaugušajiem, bet viņa novadnieks Lauris Kaparkalējs ar Samantu Krampi junioru konkurencē.

Trijās sacensību dienās Madonā Kaparkalējs ar Krampi savas līderpozīcijas nostiprināja un pirms pasaules čempionāta septembra vidū Itālijā, kas arī deva punktus kopvērtējumam līdzīgi kā biatlonā, varēja justies samērā droši par titula iegūšanu (vienīgi nepiedalīšanās vai kāda liela neveiksme varēja liegt abiem nosargāt 1.vietu – aut.piez.). Vīgants, neskatoties uz ne tik veiksmīgiem startiem, kā bija cerēts, tomēr pēc Madonas posma saglabāja pirmo vietu, taču pavisam nedaudz atrodoties priekšā savam sīvākajam konkurentam Mateo Tanelam no Itālijas.

Pasaules čempionātā mūsējie nostartēja atzīstami, Kaparkalējam ar vietām sešiniekā un Krampei ar bronzu sprintā nosargājot pirmo vietu kopvērtējumā. Līdz ar to pirmo reizi vēsturē Latvijas rollerlsēpotāji izcīnīja uzvaru pasaules kausa kopvērtējumā. Sezonas laikā Lauris Kaparkalējs (703 punkti) ieguva piecas godalgas, tajā skaitā divas uzvaras un trīs otrās vietas. Samanta Krampe (683 punkti) nopelnīja par divām godalgotajām vietām vairāk - septiņas (piecas otrās un divas trešās vietas), taču neuzvarēja kādā no startiem.

Lai arī itālis Tanels (646 punkti) tomēr beigās apsteidza Vīgantu (600 punkti), tik un tā madonieša otrā vieta spēcīgajā vīru konkurencē nenoliedzami ir liels panākums. Madonietim sezonas laikā izdevās tikt pie pilna godalgu komplekta – divas pirmās un pa vienai otrajai un trešajai vietai. Lai arī sezonas laikā godalgotās vietas kā iepriekšminētie viņa neizcīnīja, tomēr, rādot stabilitāti, līdz 7.vietai kopvērtējumā aizsniedzās Kitija Auziņa (312 punkti).