Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

LOV ziemas sastāvā dominē kamaniņu sportisti un bobslejisti

Rolands Eliņš

LOV ziemas sastāvā dominē kamaniņu sportisti un bobslejisti
Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens
Foto: AP/Scanpix

Latvijas Olimpiskā vienība nosaukusi 37 sportistus, kuri iekļauti pamata sastāvā un saņems LOV finansiālo palīdzību treniņu procesā. Plašākā pārstāvniecība kamaniņu sportam (piešķirtas 14 vietas un viena rezerves sastāvā) un bobslejā (piešķirtas 13 vietas un trīs rezerves sastāvā).

Šodien, 23.aprīlī Latvijas Olimpiskās vienības dalībnieku sapulce vērtēja ziemas sporta veidu sportistu sasniegumus aizvadītājā olimpiskajā sezonā un nosauca LOV „Pamata” un „Rezerves” sastāvus 2015./2016.gada sezonai. LOV sastāvos tika uzņemti astoņu sporta veidu 37 pārstāvji, kas bija izpildījuši LOV atlases kritērijus 2014./2015.gada sacensību sezonā.

Pamata sastāvā pagājušajā sezonā bija iekļauti 30 sportisti, bet šogad vienības sarakstā atrodams jauns sporta veids, proti, daiļslidošana, kurš šajā sezonā ar panākumiem startējis Deniss Vasiļjevs un Angelīna Kučvaļska. Vieta LOV sastāvā piešķirta arī snovbordistam Artūram Cukundem, bet biatlonā LOV atzinību joprojām guvis tikai Andrejs Rastorgujevs, kamēr plašākais sastāvs jau ierasti ir kamaniņu braucējiem un bobslejistiem.

Biatlonam arī piešķirta tikai viena vieta rezerves sastāvā, kurā saglabātas 10 vietas ziemas sporta veidu federāciju ieteiktiem sportistiem, ņemot vērā sporta veidu pārstāvniecību 2014.gada Soču ziemas olimpiskajās spēlēs.

LOV valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis pauda prieku par aizvadītās sezonas ziemas sporta veidu atlētu augstajiem rezultātiem un atzina, ka vienmēr ir patīkami sniegt konkrētu palīdzību Latvijas labākajiem sportistiem.

Sportistu līdzfinansējuma apjoms un kārtība tiks noteikti individuāli pēc mācību – treniņu darba tāmju, sacensību kalendāra un treniņu plānu iesniegšanas. Tuvākajā laikā LOV sadarbībā ar ziemas sporta veidu federācijām, treneriem un sportistiem slēgs līgumus, lai ar maija mēnesi varētu uzsākt finansēt „Pamata” un ”Rezerves” sastāvu sportistu gatavošanos sacensību sezonai.

LOV pamata sastāvs

skeletons – Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna
biatlons – Andrejs Rastorgujevs
bobslejs – Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste, Jānis Strenga, Uģis Žaļims, Intars Dambis, Oskars Ķibermanis, Vairis Leiboms, Helvijs Lūsis, Raivis Zīrups, Matīss Miknis, Kristaps Kalniņš, Jānis Jansons
kamaniņu sports – Andris Šics, Juris Šics, Elīza Tīruma, Inārs Kivlenieks, Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš, Riks Kristens Rozītis, Ulla Zirne, Kristens Putins, Kārlis Krišs Matuzels, Kristers Aparjods, Artūrs Dārznieks, Kendija Aparjode, Kristaps Mauriņš
šorttreks – Roberto Puķītis
ātrslidošana – Haralds Silovs
daiļslidošana – Angelīna Kučvaļska, Deniss Vasiļjevs
snovbords – Artūrs Cukunde, Toms Petrusevičs

Rezerves sastāvs

Latvijas Biatlona federācija – 1 vieta
Latvijas Bobsleja un skeletona federācija – 3 vietas
Latvijas Kamaniņu sporta federācija – 1 vieta
Latvijas Slēpošanas savienība – 3 vietas
Latvijas Slidošanas asociācija – 2 vietas

Informāciju sagatavoja:
Marita Vilciņa

  +1 [+] [-]

, 2015-04-23 14:14, pirms 9 gadiem
Nav par daudz to avansu kamaninu sportam???Kartejo reiz atsevisku veidu lobijs.Fogelis lobe renes veidus,Vrublevskis BMX,bet parejiem robeza ir briva braucat parstavat citas valstis.

  +1 [+] [-]

, 2015-04-23 14:27, pirms 9 gadiem
kamaniņām uz pusi par daudz! Rezultātu nav, savā trasē PČ izgāšanās pēc pilnas programmas! Atskaitot Šicus un , varbūt, vēl jauno Mauriņu, kurš plēsās PČ posmos un vēl kādu, pārējie NAV pelnījuši neko! Uz nodokļu maksātāju rēķina vizinās tūristus, kārtējo reizi! Labāk tad pastimulēt otru jauno daiļslidotāju, iedot naudiņu kādam biatlonistam, vismaz nākotnes vārdā! Kāds Kivlenieks, kāds Gudramovičs!!!! Tur kāds ir pie pilnas saprašanas?!

     [+] [-]

, 2015-04-23 14:31, pirms 9 gadiem
Kur tas jaunais slēpotājs, kas izcīnīja vietu top15 PČ junioriem?

     [+] [-]

, 2015-04-23 14:35, pirms 9 gadiem
Indulis Bikse???gan jau atkal trenesies uz senca rekina,kautgan rezerve ir 3 vietas.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-23 14:39, pirms 9 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Nav par daudz to avansu kamaninu sportam???Kartejo reiz atsevisku veidu lobijs.Fogelis lobe renes veidus,Vrublevskis BMX,bet parejiem robeza ir briva braucat parstavat citas valstis.
Lai no BMX tiktu sastāvā tev ir jābūt vismaz top 8 EČ vai PČ. Kamaniņniekiem tur puse pat nav tuvumā tādiem rezultātiem

  -3 [+] [-]

, 2015-04-23 14:49, pirms 9 gadiem
Kristens Putins, Kārlis Krišs Matuzels, Kristers Aparjods, Ulla Zirne, Kendija Aparjode šosezon sasniedza ļoooti labus rezultātus junioru PČ, EČ un Pasaules kausu posmos, tādēļ arī pelnīti ir LOV sastāvā. Pirms rakstam paskatamies rezultātus un saniegumus!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-04-23 15:33, pirms 9 gadiem
Dzhony'sTeamate rakstīja: Lai no BMX tiktu sastāvā tev ir jābūt vismaz top 8 EČ vai PČ. Kamaniņniekiem tur puse pat nav tuvumā tādiem rezultātiem
BMX ir vasaras olimpiādes veids!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-23 23:45, pirms 9 gadiem
Atvainojiet, bet gribētu redzēt Priedulēnas kondīcijas salīdzinājumu ar LSMBL lejasgala komandu meitenēm