Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Norvēģija aptur Latviju ceļā uz pasaules kērlinga čempionātu sievietēm

Linda Mangale
Linda Mangale

Norvēģija aptur Latviju ceļā uz pasaules kērlinga čempionātu sievietēm
Evelīna Barone
Foto: WCF/Hellen Koskinen

Somijas pilsētā Lohjā šodien, 22.janvārī tika noskaidrotas tās divas valstis, kuras dosies uz pasaules kērlinga čempionātu sievietēm un vīriešiem. Latvijas sieviešu izlase, ierindojoties 3.vietā pamatturnīra kopvērtējumā, sacentās ar Norvēģiju par pēdējo ceļazīmi. Neveiksmīgā spēles otrā daļa lika kapitulēt ar 6:8, atliekot kvalificēšanos pasaules čempionātam uz nākamo sezonu.

Norvēģijas izlase bija tā, kas visas pamatturnīra spēles aizvadīja bez zaudējumiem. Toties šī rīta pirmajā izspēlē par vietu pasaules čempionātā viņas negaidīti, ļoti spraigā spēlē ar 6:7 piekāpās Dānijai.

Līdz ar to norvēģietēm nācās cīnīties par pēdējo ceļazīmi uz pasaules čempionātu, kas no 19. līdz 27.martam norisināsies Princdžordžā, Kanādā. Šajā spēlē viņām pretim stājās mūsu izlase. Līdz pat lielajam pārtraukumam spēle aizritēja punkts punktā, mūsu pretiniecēm iekrājot minimālu pārsvaru 4:3. Diemžēl jau pēc pārtraukuma norvēģietēm izdodas nozagt trīs punktus 7:3, kas sarežģī mūsu izlases izredzes izcīnīt uzvaru.

Spēles turpinājumā norvēģietēm izdodas noturēt mūsu meitenes pāris punktu attālumā, kuru līdz pašām spēles beigām tā arī latvietēm neiznāk sadeldēt, zaudējot ar 6:8. Latvija bija tik tuvu pasaules čempionātam Kanādā, tomēr šoreiz par mums spēcīgāka izrādījās Dānija un Norvēģija, kurām tika zaudēts arī pamatturnīrā.

Latvijas sieviešu izlases treneres Ivetas Stašas-Šaršūnes komentārs pēc izšķirošās spēles ar Norvēģiju:
“Līdz piektajam endam viss noritēja pēc plāna un arī meiteņu izpildījums bija labs. Pēc pārtraukuma sesto endu neizdodas pienācīgi uzsākt, bet pretinieces pa to laiku jau bija izveidojušas labu situāciju uz zagšanu. Arī stratēģiski pieļāvām kļūdu un rezultātā Evelīnai pēdējo akmeni bija jāieliek četru pēdu aplī pret pretinieku pieciem akmeņiem mājā. Metiens nedaudz par stipru un tā zaudējām trīs punktus.
Tālāk norvēģietes pārgāja uz tīru spēli, bet mums īsti neizdevās precīzi izpildīt prasītos metienus. Devītais ends jau bija cerīgs – atgūstam divus punktus. Pēdējā endā uzdevums bija nozagt divus, bet pretinieces spēja precīzi pabīdīt vai novākt mūsu sargus, ka mums vairs īsti nebija iespēju.
Lai arī rezultāts nav tāds kādu vēlējāmies, šī bija lieliska pieredze!”

Savukārt vīriešu konkurencē izšķirošajām spēlēm kvalificējās Krievija ar piecām uzvarām sešās spēlēs, Nīderlande un Somija ar četrām uzvarām sešās spēlēs. Pirmo ceļazīmi uz pasaules čempionātu vīriešu komandām, kas no 2. līdz 10.aprīlim norisināsies Lasvegasā, ASV, izcīnīja turnīra favorīte Krievija. Viņi ar 6:3 pārspēja Nīderlandes četrinieku, kas nākamajā cīņā ar 9:4 uzvarēja mājiniekus somus.

Latvijas sieviešu izlases sastāvs: Evelīna Barone (skips), Rēzija Ieviņa, Veronika Apse, Ērika Patrīcija Bitmete, Letīcija Ieviņa, trenere Iveta Staša-Šaršūne.

Latvijas sieviešu izlases spēļu grafiks un rezultāti:

12:4 – Honkonga
4:10 – Dānija
12:3 – Somija
12:2 – Brazīlija
U:Z – Čehija – spēle nenotika
4:10 – Norvēģija
6:8 – Norvēģija (spēle par otro ceļazīmi uz pasaules čempionātu)

Latvijas sieviešu izlase pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā kērlingā startē ar Izglītības un zinātnes ministrijas un Latvijas Komandu sporta spēļu asociācijas atbalstu.

Rezultāti: https://worldcurling.org/events/wqe...