Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:323, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas slēpošanas izlases vadītājs: "Piedod, Juhauga, sezona būs interesantāka bez tevis"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zviedrijas slēpošanas izlases vadītājs: "Piedod, Juhauga, sezona būs interesantāka bez tevis"
Anders Bīstrēms. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Zviedrijas distanču slēpošanas izlases galvenais treneris Anders Bīstrēms ar lielu prieku gaida nākamo slēpošanas sezonu, kurā vairs nestartēs Terēze Juhauga.

Līdz Pasaules kausa sezonas sākumam distanču slēpošanā Somijas pilsētā Rukā atlikušas tikai piecarpus nedēļas. Priecīgs, ka vairs nestartēs pēdējos gados dominējošā norvēģiete Juhauga, ir Zviedrijas izlases vadītājs Anders Bīstrēms.

“Sieviešu distanču slēpošana šogad būs interesantāka bez Terēzes Johaugas. Atvaino, Terēze! Bet patiesībā tā ir taisnība,” Zviedrijas izlases slēpotāju preses konferencē, ko rādīja “Expressen” TV, sacīja Anders Bistrēms.

“Tagad parādīsies iespējas daudzām citām,” norāda Bīstrēms un turpina: “Domāju, ka tas palielinās interesi par distanču slēpošanu Centrāleiropā un ASV. Mēs redzam, ka amerikānietes ir ļoti spēcīgas. Mēs arī redzam, ka vācietes bija spēcīgas olimpiskajās spēlēs,” preses konferencē teica Bistrēms.

“Es ceru, ka visi, kas seko līdzi slēpošanai, uzskatu to par priekšrocību,” pauž zviedru izlases šefs, kurš cer, ka viņa padotās Frīda Karlsone, Eba Andersone, Maja Dālkvista un Jonna Sundlinga tagad varēs stiept rokas pretī uzvaras kausiem.

Terēze Juhauga karjeras laikā izcīnīja 82 uzvaras Pasaules kausa posmos. Pirmā nāca 2009. gadā. Trīs sezonās (2015./2016., 2018./2019. un 2019./2020.) Juhauga izcīnīja 41 (!) uzvaru. Juhaugas kontā ir arī četri olimpiskie un 14 pasaules čempionātu zelti.

Johauga mājās no Zēfeldes pasaules čempionāta 2019.gadā un Obersdorfas 2021.gadā devās ar visiem individuālajiem zeltiem distancēs – skialtonā, 30km un 10km. Tieši to pašu viņa paveica arī Pekinas olimpiskajās spēlēs šogad.

Izmantotie resursi:
Nyheter fra Norges mest leste nettavis – VG

  +1 [+] [-]

, 2022-10-18 21:34, pirms 2 gadiem
Šis varētu padarīt arī sieviešu slēpošanu taktiskāku, nevis "izdzīvošanu" līdzi Johaugas tempam. Par "interesantumu" 50km distancē sievietēm gan esmu skeptisks, nākamajā sezonā gan tāda būs tikai Oslo ski-festā.

     [+] [-]

, 2022-10-19 11:59, pirms 2 gadiem
Protams, ka būs interesantāka viņam personīgi, jo paredzams, ka svensones dominēs. Iztrūks taču arī vatenes, bet USA labākie gadi aizgājuši, Centrāleiropā nekā nav.

     [+] [-]

, 2022-10-19 12:51, pirms 2 gadiem
nicks rakstīja: Protams, ka būs interesantāka viņam personīgi, jo paredzams, ka svensones dominēs. Iztrūks taču arī vatenes, bet USA labākie gadi aizgājuši, Centrāleiropā nekā nav.
visdrīzāk būs kā saki - zviedrietes dominēs, bet ASV Diginsa ir ierindā, Kerna izskatās stipra un ir arī citas. Centrāleiropā ir vācietes, šveicietes sprintā, bet Čehietes ar polietēm arī katru gadu progresē. Somietes un pārējās norvēģietes arī būs uz strīpas.